• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-1.forduló-Beharangozó!



    Az új szezon augusztus 16.án, 13:45kor kezdődik, a Swansea Old Traffordbeli fellépésével. Érdekes és kiélezett szezonra van kilátás.313px-Premiership_trophy

    Manchester United-Swansea Tipp:1
    A MU és a Swansea összecsapásával kezdődik az új szezon.
    Mindkét csapatnál voltak változások a nyáron, viszont ezen a téren egyértelműen a vörös ördögök vezetnek.
    A Swansea kölcsönadta a tavalyelőtt nagyszerű Michut a Napolinak. Pablo Hernandez, Chico Flores és Michel Vorm is távozott, viszont érkeztek szép számmal újak.
    Jött Vorm helyére Fabianski, Michu helyére Gomis, ingyen a Lyontól, de Jefferson Montero vagy Gylfi Sigurdsson is erősítést jelentenek.
    A Unitednál a tavaly is, idén is új korszak kezdődik. Sokat várnak Van Gaaltól, aki várhatóan újra a bajnoki címet tűzte ki célul. A keret erősödött, viszont még várható pár érkező. A nyár két legnagyobb igazolása a csapatnál egyértelműen a Shaw-Herrera páros, kár, hogy a fiatal angol jelenleg sérült.
    Cuadrado vagy Vidal is érkezhet a csapathoz, viszont mindkettejükért rendesen a zsebbe kell nyúljon a csapat, bár Cuadradoért állítólag a Barca is érdeklődik. Nem lehet tehát lezártnak tekinteni még a MU átigazolási szezonját.
    A meccsen egyértelműen a hazaiak az esélyesek. Van Gaal győzelemmel kezdi meg manchesteri munkáját, meglátjuk, hogy idén mennyire lesz sikeres majd a csapattal.

    Leicester-Everton Tipp:X2
    A Leicester nagy reményekkel indul az idei szezonban, és több igazolással próbálta erősíteni keretét. Ezek közül kiemelkedik a Brightontól 10 millióért hozott Ulloa.
    A csapatnak első meccsén viszont nem lesz könnyű dolga, a sérülések miatt se, és amiatt se, mert az Everton is jelentősen erősödött a nyáron.
    Az Everton a nyáron erősödött, legfőképp amiatt, mert meg tudták tartani Lukakut, valamint Barry is hozzájuk igazolt, ingyen. Érkezett még a Fraditól a VB-n is szépen teljesítő Besic, viszont nem feltétlenül várható egyből az, hogy alapember legyen, bármennyire is dicsérte őt eddig Roberto Martinez.
    Érkezett kölcsönbe a csapathoz a tavaly még a Vitesseben vitézkedő Atsu, akit a Chelsea 2 éve 4 millióért vett meg, bár egy percet nem játszott azóta se a londoniaknál a Portoval 2011ben Európa Ligát nyerő védő.
    Tavaly is elég álmosan kezdett az Everton, és azt se kell elfelejteni, hogy egy újonc az első meccsén mindig motivált. Az Everton viszont erősebb, és egy X-re mindenképp jónak tartom az idén az EL-ben is induló liverpooli alakulatot.

    QPR-Hull Tipp: 1X
    Nem tűnik könnyű meccsnek ez elsőre, ezért is nézek ki simán egy X-et a QPR idei első meccséből.
    A királynői parkőrei egyből visszajutottak, és megerősítették a keretet is. Érkezett a veterán Rio Ferdinand, Isla a Juvetól, valamint Mutch és Caulker a Cardifftól. A QPR Redknappel a padon bennmaradásra jó lesz ebben a szezonban, bár nem lesz könnyű dolguk azért.
    A Hull csapata idén többlet terhelésnek lesz kitéve, mivel az Európa Ligában is indulnak a tigrisek. Több új embert is igazoltak a nyáron,közülük Snodgrass és Ince is kiemelkedő.
    A Hull már valamennyire nagyobb lendületben van, mivel már letudott egy fordulót az Európa Ligából is, ahol ha nehezen is, de legyőzték a Trencin csapatát.
    Erre a meccsre a hazai pálya miatt is, de inkább egy QPR győzelmet várok, de egy döntetlen se túlzottan kizárható.

    Stoke-Aston Villa Tipp: 2,5 gól alatt
    A Villa támadószekciójának nagy része hiányozni fog a Stoke elleni meccsen, így sok jóra nem érdemes várni a csapattól.
    Igazoltak pár játékost a nyáron a birminghamiek: érkezett Senderos, Joe Cole, Richardson, Bent, és Cissokho is a csapathoz, amely így erősödött valamelyest, bár Cole,Benteke és Kozak is hiányoznak, így jelentősen csökken az esélyük azért a győzelemre.
    A Stoke erősödött a nyáron, leginkább Bojan érkezése által. Krkic nagy tehetségként indult a Barcaból, aztán később megakadt a szekér egy kicsit, amit most próbál újra beindítani. Az angol bajnokság kíváncsi vagyok mennyire fog megfelelni neki.
    A Stoke valamivel erősebbnek tűnik az első meccs előtt, viszont az első meccs mindig kiszámíthatatlanabb, ezért egy kevés gólos meccs biztosabb tippnek tűnik ide.

    WBA-Sunderland Tipp: 2,5 gól alatt
    A West Brom és a Sunderland is igazolt a nyáron, de várhatóan még így is a kiesés elleni harc lesz a fő cél az idei szezonban.
    A West Bromhoz érkezett 10 millióért Ideye, valamint ingyen a már lassan veteránnak számító Lescott a Citytől.
    A Sunderland nyara egy kicsivel mozgalmasabb volt. Megszerezték a City cserekapusát, Pantilimont, a sérülésekkel elég sokat bajlódó Rodwellt, Van Aanholtot a Chelseatől, és a lista még folytatódik.
    A tavaly elég nehezen lett meg a csapatnak a bennmaradás, idén ezt akarnák elkerülni, amire reális esélyük van.
    Sok gól nem várható ezen a meccsen sem, amelyen a fekete macskákat egy kicsivel esélyesebbnek érzem azért.

    West Ham-Tottenham Tipp:2
    Allardyce alatt már tavaly is eléggé ingott a pad, most viszont egy rossz rajt teljesen beteheti az ajtót.
    A kalapácsosok erősödtek a nyáron, elég szép összegért. Az érkezők közül Mauro Zarate neve sokaknak ismerős lehet, de a VB-ről Enner Valenciat is sokan ismerhetik. Az ő igazolása amiatt is fontos, hogy így tehermentesítsék valamennyire a tavaly kevés gólt lövő, de alapembernek számító Andy Carrollt. Jenkinson is érkezett kölcsönbe az Arsenaltól. A Metztől érkező Sakho 4,5 millióért elég kérdéses, mivel eddig nem nagyon játszott még első osztályban.
    Kouyaté alapember volt az Anderlechtben, most pedig 9 millióért érkezett a West Hamhez. Erősödött tehát a csapat, viszont egy európai kupahelyhez szerintem még ez is kevés lesz.
    A Tottenham kevesebbet költött az idén nyáron, ami érthető is, mivel nem nagyon volt a csapatnál nagynevű távozó. Érkezett Dier a Sportingtól, valamint Davies és Vorm a Swanseatól.
    A csapat várhatóan idén is a BL-re hajtana, viszont még a tavalyitól is nagyobb harc várható majd idén az első 4 helyért, így a Spurs megelégedhet majd újra egy EL hellyel.
    Ezen a meccsen azért a Spurs az esélyes, viszont túl nagy arányú győzelem nem várható tőlük.
    Az új edző, Pochettino bajnoki győzelemmel akar nyitni a Spurs padján. A tavaly a szentekkel is jó szezont futott, idén pedig valami hasonlóra készül az erősebb Tottenhammel.

    Arsenal-Crystal Palace Tipp:1
    Egyértelmű 1es. A Palace a tavaly Pulissal a padon végül simán bennmaradt, viszont az idei szezon kezdete előtt nemsokkal lemondott, így a csapat jelenleg hivatalos menedzser nélkül kezdi meg a szezont, amely előtt hozott pár új embert, viszont a tavaly szerintem Pulis nélkül a bennmaradás nem lett volna meg a csapatnak.
    Az Arsenal viszont a nyáron egyértelműen erősödött, és Wenger sem beszélt a levegőbe, mikor azt mondta, hogy az Arsenal végre komolyan tud igazolni majd idén nyáron.
    Érkezett a chilei sztár, Alexis Sanchez, Debuchy a szarkáktól, Ospina a Nicetől, valamint a szentek fiatal tehetsége, Chambers. Kölcsönből most tért vissza az a Joel Campbell, aki nagyon jól szerepelt a VB-n is.
    Az Arsenal erősebb kerettel készülhet idén, és megpróbálja a bajnoki címet megcélozni, bár nagyon nehéz dolga lesz Arsene Wenger legénységének.
    Ezen a meccsen viszont egyértelműen ők az esélyesek, és nem lenne meglepő egy kiütéses győzelem sem.

    Liverpool-Southampton Tipp:2,5 gól felett
    A Pool elvesztette tavalyi gólkirályát, Luis Suarezt, aki nagy összegért igazolt a Barcelonaba. A Liverpool egy kisebb kolóniát igazolt le. Érkezett Origi, Lovren, Markovic, Can, Lambert, valamint Lallana, hogy csak a nagyobb összegű igazolásokat említsük, bár közülük Origi egyből kölcsön lett adva a Lillenek.
    Bale távozását is nehezen dolgozta fel a tavaly a Spurs, meglátjuk mire megy majd Rodgers Suarez távozása után.
    Nem gyenge ez a Pool, viszont várhatóan még időre van szükség ahhoz, hogy csúcsformában legyenek, főleg úgy, hogy elég sok sérültje van jelenleg a Poolnak az első meccs előtt.
    A szentek elég sok embert vesztettek el a nyáron, mivel távozott Lambert, Shaw, Lovren, Chambers valamint Osvaldo is. Nagy bevételre tett szert így a csapat, amely még Pochettinot is elvesztette.
    A padra érkezett Koeman, aki megpróbálja újraépíteni a csapatot, és több igazolást hozott már össze. Egykori csapatától elhozta az a Pellét, aki az utóbbi 2 szezonban 50 gólt lőtt Hollandiában, bár azelőtt kevésbé volt sikeres.
    A támadórészlegbe jött még Tadic is a Twentetől, aki az elmúlt 2 szezonban 29 gólt lőtt a holland bajnokságban.
    Jött még a Hulltól Long, a Steauatól Florin Gardos (bár ő sérült jelenleg), Taider az Intertől kölcsönbe, valamint Bertrand is kölcsönbe, a Chelseatől.
    A meccsen a Pool tűnik erősebbnek, viszont a szenteket sem kell lebecsülni. A támadórészleg erősnek tűnik mindkét helyen, ezért egy sok gólos meccsre lehet számítani.

    Newcastle United-Manchester City Tipp: 2
    A szarkák ezen a nyáron elég szépen mozogtak az átigazolási piacon, és erősödött a csapat is. A főbb emberek közül Debuchy távozott, viszont őt tudta pótolni Pardew.
    Érkezett a Feyenoordtól Janmaat, Riviere a Monacotól, Cabella a Montpelliertől, valamint De Jong az Ajaxtól is.
    A csapat a tavaly a szezon elején nagyon jól ment, később pedig visszaesett, ezt akarnák elkerülni idén. A bennmaradás meglesz nekik így is, az viszont még kérdéses, hogy mennyire erős teljesítmény tud majd nyújtani a szarka sereg idén.
    A Newcastlenél elég sok hiányzó várható az első meccsen, mivel hiányozni fog Taylor, Cissé, Dummett, valamint Santon is.
    A City erősödött a nyáron, viszont nem voltak olyan nagy igazolások, mint ezelőtt.Érkezett 2.számú kapusnak Cabaellero a Malagatól. Fernando várhatóan nagyobb szerepet kap, Zuculini viszont inkább a jövőben kapnak nagyobb lehetőséget.
    Ezen a héten érkezett a csapathoz a védelembe Mangala, akivel erősödött a City tavaly egyszer egyszer meglehetősen instabil védelme.
    A nyár egyik legnagyobb meglepetése az, hogy Frank Lampard is a csapatnál van, lévén, hogy az MLS csak később kezdődik, addig pedig edzeni akar valahol a New York City játékosa.
    A Citynél tavaly se a gólokkal, hanem inkább a védelemmel volt probléma, bár Mangala érkezése által stabilizálódik a helyzet.
    A Cityből egyedül Negredo hiányzik most sérülés miatt, viszont ezen túl tud lépni a csapat.
    A szarkák is erősek, viszont szerintem a manchesteriek le fogják győzni őket a bajnoki nyitányon.A City a bajnoki címvédésre hajt, viszont nagyon nehéz dolga lesz idén is.

    Burnley-Chelsea Tipp:2
    Hétfő este kezdi meg a bajnoki szezont az újonc Burnley csapata,Jose Mourinho bajnokesélyes alakulata ellen.
    A Burnley számára a bennmaradás lehet a cél. Igazolt pár új embert a csapat a nyáron, viszont az 1.9 milliós transzferösszeg is mutatja, hogy inkább a tavalyi csapat fog dominálni a kereten belül idén is, és az összetartó erőre is számítanak.
    A Burnleynak nem lesz könnyű dolga, főleg most, mivel egy jóval erősebb Chelsea látogatja meg őket most.
    A Chelsea több játékost igazolt az Atleticotól, amely csapat kiejtette őt az elmúlt szezonban a BL elődöntőjében.
    Érkezett a veterán Drogba vissza, az Atleticotól Diego Costa, valamint Filipe Luis, és a Barcelonatól Cesc Fabregas.
    A nyár egyik legnagyobb kérdése viszont a kapusposzt miatt merült fel: vajon lecseréli e Jose Mourinho a még által hozott Petr Cech kapust Courtoisra, vagy nem. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a fiatal belga kap bizalmat, és Cech távozik. Courtois nagyszerű teljesítményt nyújtott a Ticonál a tavaly és a tavalyelőtt is, így érthető lenne a szerepeltetése is.
    Ezen a meccsen egyértelműen a Chelsea az esélyes. Az újoncok az első meccsen mindig erősek, és meg akarják mutatni azt,hogy mennyire erősek, viszont a Chelsea ellen szerintem ez kevés lesz.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, F.A. Kupa, Premier Liga (élvonal), Sérülés, The Championship (másodosztály), Válogatott

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: