• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-1.forduló-Beharangozó



    Az angol elsõ osztály ezen a héten kezdõdik újra.
    Elég nagy volt a jövés menés nyáron, így lássuk most azt, hogy mit is várhatunk a csapatoktól a bajnokságban.premier-league-icon

    Liverpool-Stoke City
    Nagyon régen nem nyert már bajnoki címet a vörös alakulat, és ebben az évben sem feltétlenül õk az esélyesek, lévén, hogy több csapat is van, akinek a kerete erõsebb, mint az, ami Brendan Rodgers rendelkezésére áll.
    A Pool a nyáron is hozott pár új embert, viszont ezek közül nem annyira lehet találni olyan erõs játékost, mint Luis Suarez. Suaz története idén nyáron amúgy is elég szövevényes volt, mivel elég sok csapattal szóba hozták már. A legtöbbet az Arsenalról szóltak a hírek, akik ajánlatot is tettek a csapattól elvágyódó csatárra, viszont Suarez végül nem ment sehová.
    Távozott az a Pepe Reina, akit a Barca is akart, viszont hozták a helyére azt a Mignolet, aki a tavaly egész jó formában védett a fekete macskáknál.
    Luis Alberto vagy Iago Aspas a csapatnál levõ spanyol kolóniát erõsítik, kettejük közül viszont Aspast tartják a meghatározóbbnak, aki a Celta Vigoban is jól játszott, és úgy lõtt 12 gólt, hogy a csapat nem volt a legacélosabb.
    A védelembe érkezett ingyen az a Kolo Toure, aki az utóbbi idõben a City védelmében már csak mellékszereplõ volt. Õ is a Poolnál akarná feléleszteni karrierjét.
    A csatársor várhatóan erõsödik a nyárhoz képest, mivel felépül az a Daniel Sturridge, aki a nyár nagyrészében sérüléssel bajlódott, és így csak nagyon kevés játéklehetõséget kapott csak. Kérdéses az, hogy az egykori City/Chelsea támadó mennyire lesz fitt a bajnokság elején
    A vörösök eladták a nyáron a csapat egyik legrosszabb igazolását, Andy Carrollt, aki annál a West Hamnél kötött ki, ahol a múlt szezonban is kölcsönben játszott.
    Távozott Gulácsi, aki a Red Bull Salzburghoz ment, ahol eleddig kezdõ játékos, és a BL-ben is játszott, valamint Adorján,aki a holland bajnokságban szereplõ Groningenhez igazolt. Távozott még az a Shelvey is, aki a Swanseat fogja erõsíteni.
    A Pool az utóbbi években mindig többet költ, mint amennyi a játékosok eladásából bejön, és ezt a helyzetet idén még az is rontja, hogy a vörösök nem szerepelnek semmilyen európai kupában.
    A Stoke új edzõt kapott a nyáron, mivel Pullis helyére érkezett az a Mark Hughes, aki a tavaly a QPR-t vezette, egészen addig, amíg a vezetés meg nem unta a sikertelenséget. Bár elsõ szezonjában a csapat bennmaradt, a másodikban nagyjából semmit nem mutatott, és még gyõzelmet sem tudott szerezni,így érkezett a helyére Redknapp. Hughes a Citynél sem volt túl meggyõzõ, viszont most a legföbb célja várhatóan az lesz, hogy benntartsa a csapatot. Emiatt érkezett a Barcatól a nagy tehetségnek tartott Muniesa, az amerikai Edu,a PSV-tõl Pieters, valamint nagy kapustehetségnek tartott Butland. Begovicot sokan hozták szóba a Liverpoollal, viszont a kapus végül maradt a Stoke csapatánál.
    A Pool kerete erõsebb, mint ami a Stokenál van, és mellettük szól az is, hogy õk nem cseréltek edzõt a nyáron, így a játékosokkal már jobban meg tudja értetni magát.
    Az Anfield Road már nem annyira veszedelmes, mint amilyen régebben volt, viszont egy Stoke szintû csapatnak még most is megoldhatatlan feladatnak néz ki.

    Arsenal-Aston Villa
    Az Arsenal vezetõi már a nyár elején azt ígérték, hogy a nyáron nagybevásárlást rendeznek. Ebbõl eleddig nem túl sok minden jött össze, mivel csak Sanogo érkezett, õ is ingyen az Auxerretõl, viszont õt még a jó ifiválogatottbeli teljesítmény után sem nevezhetjük elsõ számú csatárnak, legyen akarmilyen nagy tehetség is. Páran visszajöttek a csapathoz kölcsönbõl, viszont ezek közül már távozott Chamakh a Crystal Palacehoz. Mannone tavaly a kapusmizéria miatt elég sok lehetõséget kapott, viszont idén már biztos nem fog, mivel 2,4 millióért távozott az olasz a Sunderlandhez. Gervinhot is több csapattal hozták szóba, végül az AS Roma csapata vitte, 8 millióért.
    Bár volt szó a nyáron elég sokáig Higuainról is, aki végül a Napolinál kötött ki. A nagy dobás tehát még várat magára, meglátjuk, hogy egyáltalán lesz e belõle valami.Az elsõ meccsen egy valami biztos: az, hogy Diaby sérülés miatt nem fog játszani.
    A Villahoz több ember érkezett, többek között Tonev, Luna, Helenius, Okore, és Bacuna. A Villa is átlagban több játékost ad el, mint amennyit vesz, viszont idén ez a tendencia megfordult.
    A meccs esélyesének az Arsenalt látom, Az ágyúsok csapata az utóbbi években mindig jelentõsen gyengült a nyarak folyamán, idén pedig ez nem történt meg. Elég sok idõbe tellett nekik az, hogy újjáépítsék a csapatot a nagy átigazolások után, viszont most ez a folyamat várhatóan nem fog bekövetkezni, így Wengerék végre egyszer jól kezdhetik meg a szezont.
    A Villa bár erõsödött valamelyest a nyáron, de mégsem hiszem azt, hogy komoly ellenállásra kényszerítenék a tavaly is Bajnokok Ligája helyen végzõ Arsenal csapatát. Wenger csapata mostanság már érettebb, így lehetséges lenne végre az, hogy ne csak a 4.helyért harcoljon folyamatosan, hanem egy kicsivel feljebb is lépjen, bár a 2 manchesteri csapatot nem hiszem, hogy meg tudná szorítani az ágyúshad, de a Villa ellen a gyõzelemre mindenképp õk az esélyesek.

    Norwich-Everton
    Mindkét csapat erősödött a nyár folyamán.
    A Norwich még a télen leigazolta, de csak most hozta el Van Wolfswinkelt, de érkezett a Birminghamtől Redmond, és a Blackburntől Olsson, valamint Leroy Fer, aki viszont nem játszhat még. A végé érkezett még Hooper a Celtictől, hogy erősödjön a támadószekció. A felkészülési meccseken a csapat nem volt valami fényes, talán még időre van szükség a jobb csapategységhez, bár az előszezonbeli meccsek sokszor nem mérvadóak.
    A szezon egyik legnagyobb kérdőjele viszont az Everton csapata, amelytől távozott David Moyes, és érkezett a Wigannel FA Kupát nyerő Roberto Martinez. Lényegesebb igazolásnak tűnik Koné, akiért 7 milliót kapott a Wigan, valamint a tavaly még kölcsönben ott szereplő Joel Robles, akiért 4 milliót kapott az Atletico. Jött még ingyen Alcaraz, viszont a legnagyobb érdeklődés valószínű Deulofeu játékát kíséri. A Barca fiatal tehetsége a nagycsapatban nem sok lehetőséget kapott a katalánoknál, viszont nagy tehetségnek tartják, emiatt is jöhet jól neki egy olyan szezon, amikor több lehetőséget kaphat. Meglátjuk mit mutat majd az Evertonnál.
    A meccsen inkább vendég, mint hazai győzelmet várok. Az Everton erősebb, és 1 pontra mindenképp jó lesz, még idegenben is.

    Sundeland-Fulham
    A fekete macskák 4 hiányzóval kezdik a szezont, Cattermole és Fletcher sérülés, Vaughan és Gardner eltiltás miatt fognak hiányozni.
    Di Canio temperamentumával benn tudta tartani a tavaly a csapatot, amely a nyáron elég sok játékost hozott. Közülük Giaccherini valamint Altidore tűnnek a leghasznossabbnak, és Mannone is hasznos lehet, lévén, hogy a kezdőkapus Mignolet a Liverpoolnál kötött ki 10 millió euró fejében.
    A Fulhamnél is nagy változások voltak. Az új tulajdonos javíthat a csapat keretén is,ami előrébb viheti a londoniakat. A csapathoz érkezett a tavaly még a Milannál is felmerülő Taarabt, kölcsönbe, Amorebieta a Bilbaotól,Riether a Kölntől, de akit én a legfontosabbnak tartok az Stekelenburg, akiért 5,6 milliót fizettek az AS Roma csapatának. Távozott viszont Schwarzer, aki a Chelseahez ment, várhatóan nem kezdőnek, valamint az az Emanuelson is, aki a tavaly csak kölcsönben volt itt a Milantól.
    A csapatok erősödtek, és a szezon eleje alapvetően kiszámíthatatlan. A Fulhamet talán egy fokkal erősebbnek érzem, viszont a Sunderland lendülete hazai pályán elég nyomasztó lehet.

    WBA-Southampton
    A West Brom hosszabbított Gerával, bár a középpályás várhatóan nem lesz már az elejétől fogva kulcsfontosságú. A WBA úgy erősített eleddig, hogy egy pennyt nem költött, viszont még várhatóak érkezők a csapathoz. Lugano érkezett a védelembe, Anelka valamint Vydra a támadósorba. A fiatal játékos tűnik érdekesebbnek, mivel a csatár a tavaly kitűnő szezont játszott a Watfordnál, aztán visszakerült az Udinesehez, ahol betalált EL meccsen is, de kijelentette azt, hogy a Premier Leagueben akar játszani, ezért a kölcsönadás. A csapatot viszont érzékenyen érintheti az, hogy távozott Lukaku, aki a tavalyi szezon legjobbja volt náluk.
    A szentek már a tavaly is szépen költöttek, és ezt idén is folytatták. Érkezett majd 15 millióért Wanyama a Celtictől, valamint Lovren a Lyontól, velük pedig csak erősödhet a csapat.
    A távozók listájában több név is szerepel, viszont egyikük távozása sem rengeti meg alapjaiban a csapatot.
    A West Bromot érzem erősebbnek, Lukaku nélkül is. Vydra nagyon tehetséges csatár, és bár csak nemrég érkezett, mégis bízok benne. A szentek nem fognak győzni idegenben, legfeljebb 1 pont néz ki nekik ebből a találkozóból.

    West Ham United-Cardiff
    A West Ham a tavalyi szezonban újoncként elég szépen szerepelt, és ezen akarna javítani a csapat idén.
    Le is tudták igazolni Carrollt, aki már tavaly is a londoniaknál játszott, Adriant a Betistől, Downingot a Pooltól, és Diarrat a Rennestől. A védelemben fontos szerept tölthet be a Sahtior rutinos védője, Razvan Rat, aki megfelelő európai kupatapasztalattal is rendelkezik. A csapatnál rajtuk kívül nem volt nagy mozgás, de legalább nem gyengültek.
    A Cardiff elég kérdőjeles. Tavaly sima szezonjuk volt, és meglett a számukra hőn áhított feljutás is. Elég komolyan vették ezt, lévén, hogy 30 millió fölött költöttek. Érkezett Cornelius a Koppenhágától, Brayford a Derbytől, Caulker a Spurstől, valamint Medel, akiért 13 milliót fizetett a csapat a Sevillanak.
    Újonc ellen kezdeni mindig nagy lutri, mivel nagy lendülettel indulnak, ami később elfogyhat, viszont az elején nem túl jó ez. A West Ham nagyon nagyot nem igazolt, ezért inkább meglepetést várok, és azt, hogy a Cardiff ponttal kezdi meg első Premier League szezonját.

    Swansea-Manchester United
    A másik walesi csapat otthon kezdi meg a szezont. A csapat a tavaly nagyon szépen szerepelt, és most ezen akarnának talán javítani. A hattyúk az Európa Ligában elég simán mentek tovább, és most az elég akaratos Petrolult fogják hazai pályán fogadni. A csapattól most De Guzman fog hiányozni sérülés miatt, de kérdéses az, hogy mennyire erős csapatot küld majd a pályára Laudrup, bár csak csütörtökön meccselnek, és akkor is otthon az EL-ben.
    A Manchester Unitednál nagy változások történtek, mivel nagyon hosszú idő után először új edzővel kezdi meg a csapat a szezont. David Moyesnak nem lesz könnyű dolga, mivel Sir Alex Ferguson egy legenda, akit nagyon nagyon nehéz lesz felülmúlnia. A felkészülési meccseken sok ifi játékost játszatott Moyes, és bár az eredmények változóak voltak, de ezt pozitívnak értékelte mindenki. A Szuperkupában nem feszültek meg, és úgy győzték le a Wigan csapatát. Meglátjuk,hogy mire lehet képes a MU az új vezetéssel. Bár több új igazolást is mondtak, eleddig nem érkezett csak Henriquez, Varela, valamint az a Zaha, akit már a télen elhoztak a Crystal Palacetől. Zahat nagy tehetségnek tartják, és most megkapja a bizonyításra a lehetőséget.
    Bár a MU-nál több változás is történt, mégis ők az esélyesek. Moyes győzelemmel akar debütálni a csapat első bajnoki meccsén.

    Crystal Palace-Tottenham
    Az újonc mindent megtesz majd hazai pályán azért, hogy ponttal tudjon debütálni a tavaly 5.helyen végző Spurs ellen.A Palace a rájátszásban jutott fel, de idén a bennmaradást célozzák meg. Többen is érkeztek a csapathoz, Gayle a Peterboroughtól, Campana a Sevillatól, valamint Chamakh az Arsenaltól. A csatár nagy reménységként érkezett az Arsenalhoz, viszont ott nem tudott bizonyítani, így most mindent meg kell tegyen azért, hogy a színen tudjon maradni.A Palacenak nem lesz könnyű dolga, ha benn akar maradni.
    A Spursnél egész nyáron Bale eladása volt a téma. A Real Madrid által udvarolt 11es most nem tud majd úgysem játszani az első fordulóban, tehát nem láthatjuk majd azt meg, hogy mennyire érinti az átigazolása körüli mizéria.
    A Tottenham is igazolt párat a nyáron, Capoue, Soldado, Chadli, valamint Paulinho személyében, viszont ha Bale esetleg távozik,akkor még masszív érkezések várhatóak.
    A két londoni csapat meccsén úgy érzem, hogy a Spurs nem fogja vesztesen elhagyni a pályát. Meglátjuk most azt, hogy mire mennek Bale nélkül, mert aztán később lehet, hogy hosszabb távon is ezt kell nézni.

    Chelsea-Hull
    A Hull a tavaly a 2.helyen jutott fel, úgy, hogy a végén kicsit szerencséje is volt. A csapat próbált is erősíteni, és nemrég érkezett a Spurstől kölcsönben Livermore, valamint végleg Huddlestone. Rajtuk kívül is több érkező volt, viszont ez azt is jelenti, hogy idén egy kicsit több időre van szüksége a csapatnak ahhoz, hogy összeálljon.
    A Chelseanél megint egy izgalmas szezon veszi kezdetét. Jose Mourinho érkezésével a bajnoki cím a cél, és ehhez a keret is megfelelőnek tűnik. Kevesen érkeztek, ezek közül talán Schürrle tűnik a legfontosabbnak. Schwarzer érkezése pár évvel ezelőtt még nagy attrakció lett volna, most viszont egyértelműen cserének érkezik. Rooney megszerzésével próbálkozott a Chelsea, viszont eleddig ellenállásba ütköztek a kékek.
    A Chelsea hazai pályán kezd, és a győzelem az újonc lendülete ellenére is szinte kötelező. Mourinho meg akarja majd mutatni azt, hogy mennyire jó edző, és ezt egy bajnoki címmel tudná leginkább bizonyítani.

    Manchester City-Newcastle United
    A Newcastle csapatánál egyre masszívabb francia kolónia van kialakulóban, és a nyáron is erre erősítettek rá a szarkák, mivel kölcsönbe elhozták Remyt a QPR-tól, bár pár nappal azelőtt még Redknapp is mindent tagadott.Gomist hozták szóba még a csapattal, de ebből még nem lett semmi. A csapatnál még várható pár igazolás, mert Pardew nincs megelégedve a támadó szekció hatékonyságával.
    A MU is érdekes szezonnak vág neki, de ugyanezt elmondhatjuk a szomszéd Manchester City csapatáról is. Manuel Pellegrini érkezésével új korszak keződik náluk is, mivel a Bajnokok Ligájában elég eredménytelen volt a csapat Mancini vezetése alatt. Pellegrinivel viszont sikert várnak el a csapattól,amely az utóbbi évek hagyományaihoz hűen megint elég sokat és drágát igazolt. Érkezett a Sevillatól Negredo és Navas,valamint Fernandinho a Sahtiortól, és Jovetic a Fiorentinatól. Velük a csapat célja a bajnoki cím,bár nem lennék túlzottan meglepve azon se, ha még érkezne valamilyen új igazolás.
    A City a bajnoki címre hajt, és ezért nincs az az anyagi áldozat, amit a tulajdonosi kör nem tenne meg. A Newcastle annyira nagyon nem erősödött, de a City amúgy is jobb, és hazai pályán gond nélkül be kellene, hogy húzza a 3 pontot.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Magyar vonatkozású hírek, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály), Válogatott

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: