• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-17.forduló-Beharangozó!



    A 16.forduló szombat kora délután kezdődik, és a hétfő esti, 21 órás meccsel ér majd véget.313px-Premiership_trophy

    Liverpool-Cardiff
    A Pool nagy formában van, így hazai pályán mindenképpen esélyes a Cardiff ellen. Bár a walesiek nyertek az elmúlt fordulóban, de most nem sok vizet fognak zavarni az újra a BL-be vágyó vörösök ellen. Suarez az elmúlt fordulóban nagyon elemében volt, és a mostani ellenfél védelme sokkalta gyengébb, mint a Tottenhamé. Suarez most hosszabbított szerződést, és ez csak plusz lendületet adhat neki, így kétlem azt, hogy meg tudná fogni valaki a vörösöket.

    Crystal Palace-Newcastle United
    A Palace kikapott az elmúlt fordulóban, de picivel jobb gólarányának köszönhetően a londoniak a 18.helyen állnak. A szarkák viszont nem állnak rosszul, a formával sincs probléma. Idegenben mindig nehezebb nyerni, viszont a Newcastle van annyira erős most, hogy le tudja győzni még idegenben is a Palace csapatát. A tavalyi siralmas szezon után most még egy európai kupahelyre is esélyesek, ezt pedig ők is tudják. A Palace nem feltétlenül van rossz formában, de a szarkák erősebbek, és nyerni fognak.

    Fulham-Manchester City
    A Fulhamnek a City ellen nem sok esélye van. A City 6-3-ra nyert az elmúlt fordulóban az Arsenal ellen, és most mennek idegenbe, ahol nem megy nekik annyira a játék, viszont a Fulham van annyira gyenge, hogy még így se okozzon gondot..
    A City a bajnoki címért akar harcolni, és erre minden esélyük meg is van, mivel csak 3 pontra van tőlük az 1.hely. Esélyes a vendégcsapat, és ezt a meccset most be is húzza. Agüero hiányozni fog most, viszont még nélküle is kellene nyerjenek, bár az argentin a csapat egyik legjobbja, így később nagyon problémát okozhat majd az ő hiánya.

    Manchester United-West Ham
    A West Ham elég sötét időszakban van mostanság, és most egy olyan csapathoz látogatnak, amely mindenképp feljebb akar kapaszkodni a tabellán.
    A MU nem a legjobb szezonját futja, viszont hazai pályán mindenképpen esélyesek a kalapácsosok ellen. A West Ham 1 pontra van a kieséstől, viszont várhatóan még a vereséggel sem csúszik hátrébb, mivel a Fulham és a Palace is sokkal erősebb ellenféllel mérkőznek meg ebben a fordulóban. A West Ham kerete nem annyira gyenge, hogy ilyen lenn legyen. Egy jó meccs kellene nekik, ami után újra jó formába lendülhetnek, viszont az nem ez a meccs lesz. A West Ham arra építhet talán, hogy a héten már legyőzött egy nagycsapatot, mivel kiütötte a Tottenhamet a Ligakupából, bár a Tottenham még nem feltétlenül találta meg az összhangot az új edzővel.

    Stoke-Aston Villa
    A Stoke és a Villa csapata sem a valaha volt legjobb szezonját futja. Meglehetősen kiegyenlített csatának néz ez ki, így egyetlen stabilabb pont van csak: az, hogy nem lesz sok gól ezen a mérkőzésen, mivel a Stoke meglehetősen masszív, míg a Villa nincs annyira nagy formában, hogy lemossa őket a pályáról. 1 gól várható ide, és aki azt megszerzi, az a győzelmet is behúzza majd.

    Sunderland-Norwich
    A Sunderland az utolsó helyről várja az ünnepi időszakot, viszont most egy olyan csapat jön hozzá, amely az utóbbi időben valamelyest jobban mutat már. A Norwich nem rossz formában van, és 1 pontra mindenképp esélyes a Stadium of Lightban. A fekete macskák várhatóan nem túl védekező taktikával lépnek pályára, így meglehetősen élvezetes meccsre van kilátás, sok góllal.

    WBA-Hull
    Gera Zoltán csapatának új edzője van, így új reményekkel folytathatják a szezon a birminghamiek. A West Brom pocsék formában van, viszont egy edzőváltás általában fel szokta rázni kicsit a csapatokat, ebben reménykednek most is.
    A Hull csapata otthon nagyon jó, viszont idegenben nem mutatnak ők se valami szépen. A Hull legutóbbi 5 idegenbeli meccsén 4 vereséget szenvedett, és csak az elmúlt fordulóban szerzett pontot, 1-et, a Swansea ellen.
    Nincs nagy különbség a két csapat között, de az új edzővel szerintem a West Brom egy soványka győzelmet fog majd szerezni.

    Southampton-Tottenham
    Érdekes meccs lesz ez, mivel a szentek nem gyengék, a Spurs viszont nem túl sikeres időszakon van túl, mivel a múlt héten kikapott a Pooltól, aztán a Ligakupában a West Hamtől. A Pool vereség sok volt már a vezetőségnek, így AVB elhagyta a csapatot, viszont Tim Sherwooddal sem tudtak jól nyitni. Most se lesz könnyű dolguk, és nem is hiszem azt, hogy nyerni tudnának a St Mary’s Stadiumban. Egy hazai pontszerzés várható erre a meccsre, de ha valaki kockáztatni akar, akkor 1-est is próbálhat, bár egy DNB1 ajánlottabb.

    Swansea-Everton
    A hattyúk nem állnak valami jól a bajnokságban a tavalyi nagy szezon után, bár kiesési gondjaik most sem lesznek. A walesiek utolsó 2 meccsükön döntetleneket játszottak, most viszont egy olyan csapattal találkoznak, amely erősebb is, mint ők, és sokkal jobb formában is van. Az Everton a BL helyért megy, ehhez viszont tartania kell a lépést az előtte levőkkel, ezért pedig most nyernie kellene, mivel nagyon szoros az élmezőny jelenleg.
    Az Everton jó formában van, és ez kitart ezen a meccsen is.

    Arsenal-Chelsea
    A forduló rangadójára egyértelműen hétfő este 9-kor kerül sor, amikor is az Emiratesbe látogat a Chelsea csapata!
    És hogy mit érdemes tudni erről?
    Az Arsenal a City elleni vereség után fel akar pörögni, bár a Chelsea nem a legideálisabb ellenfél ehhez. Az Arsenal azért most sokkal eltökéltebb lesz, főleg otthon, és egy olyan Chelsea jön hozzájuk, aki a Ligakupából kiesett a Sunderland ellen, bár nem az alapcsapattal. A Stoke ellen nemrég kaptak ki, így nem lehet éppen azt mondani, hogy nagy formában van a Chelsea.
    Az Arsenalból hiányozni fog a City szurkolóknak beintő Wilshere, valamint sérülés miatt többek között Koscielny is, míg a Chelseaből az alapemberek közül senki sem hiányzik majd.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Egyéb kupák, Premier Liga (élvonal), Sérülés

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: