• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Premier League-35.forduló-Beharangozó!  A Nagyszombaton kezdődő forduló Húsvéthétfőn ér majd véget, a City-WBA meccsel.313px-Premiership_trophy

  Tottenham-Fulham
  A Spurs a 6.helyen áll, és még 4 fordulója van arra, hogy behozza a 7 pontos lemaradását. Erre nem sok esélye van, lévén, hogy az Arsenal várhatóan mindent megtesz azért, hogy a 4.helyen végezzen, és az Everton is előttük van.A Spursnél a motiváció így kicsit gyengülhet, ami viszont jól jöhet az utóbbi 5 meccséből 3at megnyerő Fulhamnek, amely csak 2 pontra van a bennmaradástól.
  A Fulham nincs rossz formában, így aki kockáztatni akar valamennyire, annak érdemes megpróbálni egy szűk vendég győzelmet.

  Aston Villa-Southampton
  A szentek számára már rég biztosított a bennmaradás, míg a Villa azért annyira nagy biztonságban nincs, mivel 4 pontra van tőlük csak az első kieső hely.
  A szentek sincsenek valami nagy formában, így egy hazai 3 pontot látok egy picivel sanszosabbnak, mivel a Villa az a csapat, amelynek szüksége van a 3 pontra, legyen akármilyen rossz formában is.

  Cardiff-Stoke
  A jó formában levő Stoke az utolsó szalmaszálba kapaszkodó Cardiffhoz látogat. A csapatnak nem lesz könnyű dolga, viszont valamennyivel erősebb csapat azért a vendég, ezért egy X2t mindenképpen megpróbálnák erre a találkozóra. A Cardiff nyert legutóbbi meccsén, viszont ez lehet, hogy csak szalmaláng volt, és nem várok tőlük most se győzelmet.

  Newcastle-Swansea
  A szarkák 4 fordulója óta nem nyertek már. A bennmaradás már megvan nekik, így nem valami nagy a csapat motivációja.
  A Swansea picit másképp áll: a walesieknek a bennmaradás nincs meg, de talán egy fokkal jobb formában várják a találkozót, ahol minden esélyük megvan arra, hogy legalább 1 ponttal távozzanak a St James’Parkból.

  West Ham-Crystal Palace
  A West Ham elég közel áll a bennmaradáshoz, akárcsak a Palace, amely nagyon jó formában játszik mostanság, és már el is érte a 40 pontos határt, amivel azért átlagba bennmaradnak a csapatok.
  A kalapácsosoknak ehhez még szükségük lenne 1 pontra, viszont a megtáltosodott Palace ellen nagyon nehéz dolguk lesz, így inkább egy X-et várok erre a mérkőzésre, amely mindkét csapatnak jó lehetne most, mert így mindketten távolodnának a veszélyes zónától.

  Chelsea-Sunderland
  A Chelseanek mindenképpen nyernie kell, hogyha benn akar maradni a bajnoki címért vívott harcban. Játszanak még a Poollal is, viszont csak akkor maradhatnak esélyeik, hogyha most nyernek.
  A fekete macskák is nagyon motiváltak lesznek, mivel valamennyi esélyük még van a bennmaradásra, bár a 26 pontos csapat esélye már vajmi kevés, így leginkább csak elméleti esélyük maradt.
  Szerintem a Chelsea nyerni fog a Stamford Bridgen, így továbbra is életben tartja majd bajnoki álmait, annak ellenére, hogy Mourinho mindig is tagadta azt, hogy esélyesek lennének.

  Norwich-Liverpool
  A lehető legrosszabbkor kapta meg a Poolt a Norwich csapata: az elmúlt fordulóban a kanárik a Fulhamtől kaptak ki, és csak 2 pont előnyük maradt a 18.helyezett Fulhammel szemben.
  A Pool viszont nyerni fog ezen a meccsen, mivel sokkal jobb formában van, bár Sturridge valamint Henderson is hiányozni fog a vendégcsapatból.
  De így is nyerni fog a Liverpool, és várhatja majd a sokak szerint sorsdöntő, Chelsea elleni mérkőzést, egy olyan Chelsea ellen, amely azelőtt játszik az Atleticoval is a BL elődöntőjében, tehát valamivel fáradtabb lesz azért.

  Hull-Arsenal
  Az FA-Kupa döntőjében is ez a két csapat találkozik majd egymással,viszont ez a meccs sem kevésbé érdekes.
  Az Arsenalnak ugyanis nagy szüksége van a 3 pontra, mivel a 4.hely a csapat év végi célja, és ha nem nyer, akkor új esélyt adhat az Evertonnak.
  A Hull számára is kellene a pont azért, mivel a 36 pont nem éppen megnyugtató, így mindent meg fog tenni azért, hogy esetlegesen 1 pontot otthon tudjon majd tartani.

  Everton-Manchester United
  A forduló egyik rangadója, amelyen egy picivel esélyesebb a hazai csapat, amely az Arsenallal harcol a sokat érő 4.helyért. Roberto Martinez csapata jó formában van, bár a Palace elleni vereség nagyon nem jött jól nekik, mivel már a 4.helyen állt a csapat. Most erre csak akkor lehet esélyük, hogyha az Arsenal botlik valahol.
  A MU harcban van a 6.helyért, viszont a címvédőtől egyértelműen többet várt mindenki, és ha a 6.helyen végez, akkor sem lesz sokkal nagyobb az elégedettség.
  Érdekes meccs lesz ez, ahol szerintem, ha kicsivel is, de a hazai csapat fog nyerni.

  Manchester City-West Bromwich Albion
  A City a Pool elleni vereséggel, valamint a Sunderland elleni döntetlennel már elvesztette az esélyét arra, hogy saját erejéből bajnok legyen.
  A sorsa nagyban függ majd attól, hogy milyen eredmény születik a Pool-Chelsea meccsen, mivel ha ott nem kap ki a Liverpool, akkor már csak akkor lehet bajnok Pellegrini csapata, hogyha a Liverpool botlik. A City másik problémája viszont az, hogy jelenleg a Chelsea is előttük van, 4 ponttal, bár ha az elmaradott meccsét behúzza, akkor csak 1 pont lesz a hátránya.
  A Citynek viszont további 5 meccsén mindenképpen nyerni kell akkor, hogyha életben akarja tartani bajnoki reményeit. Nem lesz viszont könnyű dolga, mivel az Evertonnal is játszanak még a manchesteriek.
  A West Brom ellen egyértelműen ők az esélyesek, és bármilyen más eredmény, mint a hazai győzelem, meglepetés lenne.
  Témakör:
  Bajnokok Ligája, Európa-liga, F.A. Kupa, Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: