• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-32.forduló-Beharangozó!



    A 32.fordulóban számos érdekes meccs lesz. Szombat délután kezdődik, és hétfőn este ér véget.313px-Premiership_trophy

    Manchester United-Aston Villa
    A MU-nak már csak matematikai esélye van arra, hogy a BL helyet megfogja, így leginkább csak egy EL helyre hajthat. Erre van még esélye, viszont ehhez nem ártana legyőzni a Villat, amely nemrég a Chelseat győzte le.
    A MU a Citytől kapott ki, viszont azelőtt nem feltétlenül volt rossz formában, így hazai pályán inkább egy minimális hazai győzelmet várok, mint egy 2est. Érzésem szerint viszont sok gól nem lesz itt.

    Crystal Palace-Chelsea
    A Palace a bennmaradásért, a Chelsea viszont a bajnoki címért harcol, bár Mou tagadja ezt.
    A Chelsea meglehetősen jó formában van, és az utolsó 5 meccsén 1 pontot szerző Palace ellen legfeljebb majd az lehet a kérdés, hogy hány góllal nyernek Torresék.
    A Chelsea, bármennyire is tagadja ezt Mourinho, a bajnoki címért harcol, és ha ezt be akarja húzni, akkor a gyengébbek ellen nyerni kell.

    Southampton-Newcastle United
    A szentek nincsenek rossz formában, bár ez a szarkákra is igaz. Ez a meccs a 8.helyért megy, mivel 1 pont választja el jelenleg a 2 csapatot, míg a 10. Stoke jelenleg 8 pontra van tőlük.
    Sok gólra számítok itt, lévén, hogy egyik csapat sem éppen a nagyon beton védelméről híres, viszont egyik sem áll hadilábon a gólszerzéssel.

    Stoke-Hull
    A Stoke jó formában van,és ezt a jó szériát akarná továbbvinni a Hull ellen, amely utolsó 5 meccséből 2t nyert meg, a másik 3on pedig kikapott.
    Nagy különbség nincs a két csapat között, bár most azért valamennyire a Stokeot érzem esélyesebbnek, mivel meglehetősen nagy lendületben vannak, a Villat is 4-1-re győzték le az elmúlt héten.

    Swansea-Norwich
    A Swansea nincs valami nagy formában, bár az Arsenal ellen kihoztak egy X-et, de így is csak 2 pontot szereztek.
    A Norwich sem éppen veretes, bár egy fokkal jobb formában van azért a kanárik csapata.
    Kiegyenlített meccs várható, mivel mindkét csapatnak szüksége van a pontra. A védelem egyik helyen sem éppen a legerősebb, éppen ezért több gól várható erre a meccsre.

    WBA-Cardiff
    Ez is egy kiesés rangadó inkább, lévén, hogy a West Brom a 16., a Cardiff a 19.
    A hazai pálya előnyt jelenthet azért Gera Zoltán csapata számára, főleg úgy, hogy a walesiek sincsenek valamilyen nagy formában. Solskajert azért hozták a Cardiffhoz, hogy benntartsa a csapatot, viszont még most sem állnak bennmaradó helyen, bár a Palace csak 3 pontra van tőlük.
    Mégis inkább a West Brom az, amelyet esélyesnek tartok a győzelemre.

    Arsenal-Manchester City
    A City alapból erősebb, mint az Arsenal, és jobb formában is van, így nem látom túl sok okát annak, hogy miért ne nyerne Pellegrini csapata. A City vesztett pontok tekintetében már az 1.helyen áll, viszont nem túlzottan könnyű a programja, mivel még a Liverpoollal is fog majd játszani a csapat.
    Az Arsenal a Swanseaval játszott 2-2-t a héten, míg azelőtt a Chelseatől kapott ki. Nincs tehát valami nagy formában Arsene Wenger csapata, és nem hiszem, hogy pont erősödne meg az ágyús csapat.
    Nyerni fog itt a City, hogy folytassa a bajnoki címért vívott harcot.

    Fulham-Everton
    Az Everton kapaszkodik, és legalább az Európa Ligát meg akarja fogni , bár még az sincs kizárva, hogy megfogja a 4.helyet most, mivel az Arsenal 6 pontra van tőlük, de egy meccsel kevesebbet játszott csak Martinez csapata. Reménykedhetnek továbbra is tehát, de ehhez a Fulham ellen mindenképp nyerni kell. Erre minden esélyük meg is van, mivel a Fulham utolsó, bár még nem reménytelen náluk sem a helyzet.
    Az Everton idén nagyon jó szezont fut, és nem hiszem, hogy a Fulham meg tudná fogni őket vasárnap délután.

    Liverpool-Tottenham
    A forduló legnagyobb érdeklődéssel várt meccsén a Liverpool fogadja majd a 4.helyre hajtó Tottenham csapatát, amely viszont nem éppen a legjobb formában várja ezt a mérkőzést.
    A Spurs nagy pénzért erősített a télen, viszont a 4.helyre már valamennyire szerencsére is szükségük lesz, mivel 7 pontra vannak lemaradva az Arsenaltól, úgy, hogy már csak 7 forduló van hátra a bajnokságból.
    A Liverpool viszont még a bajnoki címre is lehet esélye, hogyha botlik valahol a City, mivel a jelenleg 2 meccsel kevesebbet játszó City 2 ponttal van a Liverpool mögött. Rodgers szerint viszont nincs nyomás alatt a Pool, bár ezt lehet csak azért mondja, mivel nyugtatni akarja a játékosait.
    A Pool hazai pályán viszont szerintem most győzni fog, hogy továbbra is harcban maradjon a bajnoki címért.

    Sunderland-West Ham
    A forduló zárómeccsén, hétfőn, a Sunderland fogadja hazai pályán azt a West Hamet, amely az előző fordulóban nyerni tudott, és megszakította 3 meccses vesztes szériáját.
    A West Ham nem rossz csapat, és meglehetősen biztos helyen is áll jelenleg, mivel a Palace 6 pontra van tőlük, és az utóbbi időben elég biztosan is játszott a londoni csapat.
    A Sunderland elég rossz formában van mostanság, viszont most legyőzhető ellenfelet kapott magának, aki ellen nyerni kellene, hogyha komolyan gondolják a bennmaradást. A Sunderland csak 29 meccset játszott eddig, így mindenképpen van még esélye arra, hogy összehozza a bennmaradáshoz szükséges pontokat.
    Nem rossz csapata van a Sunderlandnek, így nem lennék meglepve, hogyha legalább 1 pontot otthon tudnának tartani a fekete macskák.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), Sérülés

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: