• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Rodgers: Továbbra sincs nyomás a Liverpoolon



    Brendan RodgersKiváló formában van az angol Premier League-ben szereplő Liverpool, hiszen zsinórban hét bajnokit nyert a csapat, és hét fordulóval a pontvadászat vége előtt valós esélye van elhódítani a győztesnek járó trófeát. Brendan Rodgers menedzser szerint azonban mindezek ellenére nincs nyomás együttesén.

    A szezont három győzelemmel kezdő „vörösök” négy alkalommal már álltak az élen a 2013/14-es szezonban, és bár most „csak” a második helyen tanyáznak, hátrányuk mindössze egy pont a Chelsea-hez képest. A harmadik Manchester Cityt három ponttal előzi meg Rodgers legénysége, az Arsenalt öttel, viszont előbbi két meccsel kevesebbet játszott.

    A hátralévő hét meccséből négyet játszik otthon a Liverpool, a sorozatot a Tottenham Hotspur ellen kezdi az Anfielden, majd fogadja még a Manchester Cityt és a Chelsea-t is. Rodgers nem tekint ennyire előre, kizárólag a Spurs elleni összecsapással foglalkozik, így a bajnoki címről sem nagyon beszél, pedig az online fogadás piacán fellelhető szorzók alapján akár ezt is megtehetné.

    „Nyugodtak, koncentráltak vagyunk” – mondta az észak-ír szakember a találkozó előtti sajtótájékoztatón. „Nem volt elvárás a jelenlegi helyezésünk, így egyáltalán nem érzünk magunkon nyomást. Feltételezem, hogy a Tottenhamnek kellene inkább harcban lennie a bajnoki címért, hiszen százmillió fontot költött a nyáron kerete megerősítésére, és ilyen játékosok megvásárlásával végig harcban kellene lennie az első helyért. Rajtunk egyáltalán nincs nyomás, és ezt szerintem az egész szezon során bizonyítottuk. Félelem nélkül tudunk játszani.”

    A Mersey-partiak szerdán a Sunderlandet győzték le 2-1-re az Anfielden, és bár két góllal is vezettek már a hazaiak, végül izgulniuk kellett a végén, mert a vendégek negyed órával a találkozó vége előtt szépítettek, így a hajrá is izgalmas volt. Rodgers legénysége a szezon nagy részében látványosan játszik, 84 (!) rúgott gólja a legtöbb a Premier League-ben, de gólkülönbsége is +45-ös. A Sunderland ellen elmaradt a szép játék, a menedzsert bosszantotta is a bekapott gól, hiszen ilyen szituációban már több alkalommal is kapitulált a védelem, viszont kiemelte, hogy „csúnya” játékkal is be tudták zsebelni a három pontot.

    A Liverpool vasárnapi ellenfele, a Tottenham jelenleg hatodik a tabellán, de az Európa Liga-indulást még kiharcolhatja, ha a Bajnokok Ligáját már nem is – vagy csak egy jó adag szerencsének köszönhetően. Márpedig Fortunára szükségük lesz a londoniaknak az észak-nyugati városban a hétvégén, hiszen odahaza egy ötöst kaptak Luis Suárezéktől. Az uruguayi csatár az egész szezonban kiválóan teljesít, már most 28 gólja van, de társa, Daniel Sturridge sem panaszkodhat 20 találatával. A támadók mögött Philippe Coutinho fog vélhetően szerepet kapni, de a középpályán a labdaszerző játékosokra hárul a legnagyobb feladat: Joe Allenre, Jordan Hendersonra és Steven Gerrardra. A „vörösök” taktikája az agresszív letámadásra épül, és ha megszerzik a labdát, akkor szélvészgyors támadóikat már indítják is az üres területekbe.

    A Spurs teljesítménye továbbra is nagyon hullámzó, mert a legutóbbi meccsén kikapott a Norwich Citytől (1-0), a Chelsea-től (4-0) és az Arsenaltól (0-1) is, viszont múlt hét vasárnap 0-2-ről győzte le a White Hart Lane-en a Southamptont. Lélektanilag tehát jókor jött a siker, viszont kérdés, mire lesznek képesek Christian Eriksenék az ellen a csapat ellen, amelyik nem is olyan régen az Anfielden ötöt vágott az Arsenalnak és négyet az Evertonnak. A Liverpool ráadásul csak egyszer kapott ki a szezonban odahaza, döntetlenre is csak egy meccset adott.




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: