• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-12.forduló-Beharangozó!



    A 12.forduló szombat kora délutántól hétfő estig tart, és számos érdekes meccsre van kilátás.premier-league-icon

    Everton-Liverpool
    A liverpooli derbi meglehetősen kiegyenlített mérkőzést hozhat: a rosszabb helyen levő Everton játszik otthon, de a Pool van a jobb formában.
    Tipikus 3 esélyes mérkőzés, amelyre nem várok sok gólt. Mindkét csapat védelme jó szezont produkál, és eddig mindkettő 10 gólt kapott. Egy döntetlen sem kizárható, főleg ha tudjuk azt, hogy az Everton egy téren már vezeti a bajnokságot: 5 döntetlentől többje senkinek sincs.

    Arsenal-Southampton
    Az 1. találkozik a 3.al, viszont az Arsenal hazai pályán mindenképpen esélyes.
    Az Arsenal támadósora nagyon jó, viszont most a bajnokság legjobb védelmével kerülnek szembe. A szentek 15 gólja nem olyan sok, viszont az 5 kapott gól mutatja azt, hogy nem lesz könnyű dolga az ágyúsoknak.
    Hazai győzelmet, és kevés gólos mérkőzést várok az Emiratesbe ma. Fontos tényező lehet az is, hogy az Arsenal lehet, hogy csak 2. helyről kezdi meg a mérkőzést, így rajtuk lehet nagyobb a nyomás.

    Fulham-Swansea
    Kiélezett meccs lesz ez is, mivel a Swansea és a Fulham sem úgy teljesít idén, ahogyan azt előre gondolták. A Fulham egy győzelemmel akár meg is előzheti a walesieket, de tudja ezt Laudrup legénysége is. Nem hiszek abban, hogy bármelyik csapat is az X-re menne ezen a mérkőzésen,így egy nyílt sisakos küzdelmet várok a két csapat meccsére. Michu hiányozni fog a vendégektől, így nem feltétlenül várható sok gól tőlük ezen a meccsen, bár Bony is nagyon jó. Aki az első gólt megszerzi, az várhatóan a 3 pontra is ráteszi a kezét.

    Hull-Crystal Palace
    A Hull elég jó helyen áll, és ha sima szezont akar magának, akkor a Palace szintű csapatokat le kell, hogy győzze. A tavaly is a Hull végzett jobb helyen a Championshipben, és akkor is a Hull végzett a jobb helyen.
    A Palacenál még mindig edzőt keresnek, mivel még hivatalosan nem tudtak senkivel se megegyezni. Dan Petrescu és Tony Pulis is esélyesek a posztra, de várhatóan az egykori Stoke mester lesz a befutó.
    A nyugalom hiánya nem hathat a legjobban a sereghajtóra, így szerintem nem sok vizet fognak zavarni idegenben, és a tigrisek otthon tartják mind a 3 pontot.

    Newcastle United-Norwich
    A szarkák 2 nagyszerű győzelemmel mentek el a szünetre, és nem hiszem, hogy meg akarnak most állni. A csapat jó morállal várhatja a mérkőzést a 2 nagyszerű siker után, és most egy olyan csapat látogat el hozzájuk, amely nem feltétlenül a legjobb formában várja ezt a mérkőzést.
    A kanárik a West Ham ellen tudtak nyerni a szünet előtt, viszont most egy sokkal jobb formában levő csapathoz fognak látogatni.
    Látok annyi erőt a Newcastleben, hogy le tudják győzni a Norwichot, így folytassák a jó sorozatukat.

    Stoke-Sunderland
    Sok szót nem lehet mondani erről a mérkőzésről, legfeljebb csak azt, hogy egy kevés gólt mérkőzés várható erre a mérkőzésre. A Stoke 17., a Sunderland pedig 19., így nem várható az, hogy túlzottan nagy mérkőzést látnánk ma. A Stoke talán egy picivel esélyesebb, de az under sanszosabb ide. A Sunderlandet viszont a jobb forma viheti talán előre, mivel az elmúlt fordulóban a Cityt tudták legyőzni.

    West Ham-Chelsea
    A West Ham nincs valami nagy formában, és most az a Chelsea látogat el hozzájuk, amely közel áll az 1.helyhez, és tudván azt, hogy a Liverpool valamint az Arsenal is előttük fog játszani, így elég nagy nyomás is lehet a Chelsean, mivel ha a többiek nyernek, akkor ők is muszáj nyerjenek, ha nem akarnak megint lemaradni.
    A West Ham képes a meglepetésre, de szerintem a Chelsea be fogja húzni ezt a mérkőzést.

    Manchester City-Tottenham
    A 7. és a 8. játszik majd egymással vasárnap délután.
    A City hazai pályán nagyon erős, a Tottenham pedig nem feltétlenül gyenge.
    A Citynél a támadó szekció elég jó formában van, és most hazai pályán bizonyíthatják azt, hogy mit is tudnak. A City az elmúlt fordulóban a Sunderlandtől kaptak ki idegenben, úgyhogy most bizonyítaniuk kell.
    A Spurs védelme nagyon erős, viszont nem tudnak majd most mit kezdeni az otthon mindig jó Cityvel.

    Cardiff-Manchester United

    A walesiek az egyre jobb formába lendülő címvédővel találkoznak majd, és csak egyetlen céljuk lehet: nyerni.
    A Cardiff nem feltétlenül rossz, a Cityt is le tudta győzni, viszont a City nem valami fényes idén idegenben. A MU van annyira jó formában, hogy a lendület is vigye előre őket, és várhatóan ezen a meccsen is kitart majd ez. Moyes egyre jobban meg tudja értetni magát a csapattal, és ez csak hasznára válhat a csapatnak.
    A Cardiff benn akar maradni a szezon végén, viszont nem hiszem azt, hogy a pontokat a MU szintű csapatok ellen fogja majd összeszedni ehhez.

    WBA-Aston Villa
    A 10. és a 11.helyezett fog találkozni egymással a forduló zárómérkőzésén, és tipikus 3 esélyes meccsre van kilátás Birminghamben.
    A West Brom pocsékul kezdte a szezont, de egész jól fel tudott kapaszkodni. Meg akarják mutatni hazai pályán is azt, hogy mit tudnak, mint ahogy megmutatták azt a Chelsea ellen is, amikor is csak egy bírói döntés miatt bukták el a 3 pontot. A West Brom építhet erre, és most egy olyan csapat jön hozzájuk, amely legyőzhető. A csapat egység nagyon jó náluk, és nem akar a csapat majd később se kiesési problémákkal küszködni.
    Az Aston Villanál van egy Benteke, aki nem igazán találja a formáját a sérülése óta. Helyette viszont ott van a csapatban az a Kozak, aki a nyáron jött a Laziotól, és lassan kezdi megtalálni ő is a góllövő cipőjét.
    Kiegyenlített meccs várható hétfő estére, ahol bármelyik csapat nyerhet. A West Bromot a hazai pálya előnye fogja annyira hajtani előre, hogy egy minimális győzelmet tudjon behúzni.




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: