• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Premier League-19.forduló-Beharangozó!  Az idei utolsó fordulóban számos érdekes mérkőzésre van kilátás, de ezek közül kiemelkedik a Chelsea-Liverpool rangadó, vasárnap 17 órakor.313px-Premiership_trophy

  West Ham United-WBA
  A West Ham egy vereség után érkezik, már kieső helyről, míg a West Brom a Tottenham ellen húzott ki 1 pontot, Gera Zoltánnal a soraiban.
  A West Ham nyerni akar, lévén, hogy jelenleg kieső helyen áll, amire van is esélye, mivel a West Brom sem feltétlenül a legerősebb mostanság, bár az utóbbi 2 meccsén 2 pontot szedett össze a csapat.
  A WBA picivel erősebb, de a hazai pálya előnye kiegyenlíti ezt, így leginkább egy döntetetlent lehet ide esélyes.

  Aston Villa-Swansea
  A Villa nincs nagy formában, lévén, hogy a legutóbbi 4 mecsén 0 pontot szerzett, és egy olyan Swansea látogat el hozzájuk, amely szintén kikapott az utóbbi 2 meccsén, viszont legalább támadóbb szellemben lépett fel.
  A Villanál leginkább elől van probléma, és a Swansea se feltétlenül a védelméről híres. A vendégeknél probléma lehet az,hogy Michu hiányozni fog, viszont a spanyol támadó idén többször is volt már sérült, és annyira nem épül rá a csapat taktikája sem, mint az elmúlt szezonban, amikor nagyon sok gólt szerzett.
  A meccsre egy X2 tűnik meglehetősen jó opciónak. A Villanak nem nagyon megy az ünnepi időszak alatt, elég ha csak azt nézzük meg, hogy a tavaly Karácsony előtt 8-0-ára kaptak ki a Chelseatől, és most sincsenek jó formában.

  Hull-Fulham
  A Hull hazai pályán erősebb, mint idegenben, és most egy olyan csapat látogat el hozzájuk, amely azért gyengébb, mint a MU. A Fulham csapata nyert az elmúlt fordulóban, de a Hull egy picivel jobb, mint a Norwich.
  Az elmúlt fordulóban a MU ellen nem jött össze végül az 1 pont sem a csapatnak, köszönhetően egy öngólnak, annak ellenére sem, hogy már elég korán vezetett a tigrisek csapata 2 góllal.
  A Hullnak nem feltétlenül lesz könnyű dolga, de egy szűk győzelmet be tud majd húzni a Fulham ellen.

  Manchester City-Crystal Palace
  A City az elmúlt fordulóban nagyon fontos győzelmet aratott a Liverpool ellen, Agüero nélkül is, úgy, hogy a Pool szerezte meg a nyitó gólt. A City kerete nagyon erős, és a támadó szekció valahogy el kell majd viselje Agüero hiányát. Ebben segíti őket az, hogy Negredo ott lesz a pályán, és a spanyol csatár meglehetősen jó formában van.
  A Palace nyert az elmúlt fordulóban a Villa ellen, de a City nem említhető egy szinten az elmúlt heti ellenfelükkel. A City meccsén számomra csak egyetlen kérdés van: hány góllal fog nyerni a hazai csapat?

  Norwich-Manchester United
  A Norwich az elmúlt fordulóban úgy kapott ki a Fulhamtől, hogy a meccs elején még vezetett is, míg a MU, ha nehezen is, de nyerni tudott a Hull otthonában.
  A kanárik csapata nem feltétlenül gyenge, de a Manchester United van annyira erős és van annyira jó formában, hogy most le tudja győzni a 14. helyen álló Norwich csapatát.
  A Manchester Unitednak nagy szüksége van a 3 pontra, amit most meg is tud majd szerezni.

  Cardiff-Sunderland
  A Cardiff csapata az elmúlt fordulóban meglehetősen sima vereséget szenvedett a Southamptontól, míg a Sunderland a forduló egyik legnagyobb meglepetését okozva legyőzte idegenben az Everton csapatát.
  Poyet csapata van annyira nagy lendületben a győzelem után, hogy a megakadt Cardiff csapatát, ha szűken is, de le tudja győzni.
  A Sunderland még mindig az utolsó helyen áll, viszont egy győzelemmel már a bennmaradás is elérhetőbb közelségbe kerülhet, így mindent meg fognak tenni azért, hogy nyerni tudjanak. A Cardiff az utóbbi 2 meccsén 6 gólt kapott, és mindössze 1 gólt szerzett, ami nem sok jót vetít előre ezen meccsre se.

  Everton-Southampton
  Az Everton az elmúlt fordulóban a Sunderlandtől kapott ki, miután Howard piros lapot kapott. Egy biztos: Howard hiányozni fog, így ismét Joel Robles kaphat lehetőséget. A fiatal spanyol kapus az elmúlt meccsen kapott lehetőséget először, miután a tavaly a Wigannél védett végig 9 bajnokit.
  Kapusposzton tehát nem feltétlenül lesz probléma a hazai csapatnál, és hazai pályán be is fogja húzni az Everton csapata a győzelmet.
  A szentek jó formában vannak, viszont az Everton felejtetni akarja szurkolóival az elmúlt fordulóban elszenvedett vereséget.
  Szűk hazai győzelmet várok erre a meccsre, lévén, hogy az Everton erős, és a Bajnokok Ligája bejutásért harcol, míg a szentek meglehetősen kényelmes helyzetben vannak, mivel a kieséssel nem lesz problémájuk, de az európai kupahelyekért sem tudnak majd harcolni.

  Newcastle United-Arsenal
  A Newcastle csapata az elmúlt fordulóban nagyon simán nyert a Stoke ellen, bár ehhez kellett az is, hogy a Stoke 9 emberrel játssza végig a meccs nagy részét. A szarkák kirobbanó győzelmét így feltételesen kell kezelni.
  Az Arsenal a West Ham ellen szerzett nagyon fontos győzelmet, bár itt is a vesztes csapat volt az, amely vezetést szerzett. Az Arsenal így visszatért az 1. helyre, viszont most idegenben nagyon nehéz dolguk lesz, mivel a szarkák nagy formában vannak, és hazai pályán is.
  Aki kockáztatni akar, annak érdemes bepróbálnia egy hazai pontszerzést, de egy 2,5 gól feletti eredmény tűnik valószínűbbnek.

  Chelsea-Liverpool
  A forduló rangadója vasárnap 17 órakor kezdődik.
  A Pool a City elleni vereség után visszaesett a 4.helyre, így most nem lenne rossz, ha nyerni tudna, bár a Chelsea ellen nem lesz könnyű dolguk, lévén, hogy a Chelsea csapata is a bajnoki címért harcol, és jelenleg a 3.helyen áll úgy, hogy csak 2 pontra van az Arsenaltól, amelynek nem lesz könnyű meccse a Newcastle ellen.
  A Poolnál a támadósor nagyon jó, bár Suarez a City ellen nem tudott betalálni, de még í]y is simán vezeti a góllövőlistát. A Chelseanél a támadósor jelenthet inkább problémát, mivel eddig csak 33 gólt szerzett a csapat, ami tízzel kevesebb, mint amennyit a Pool szerzett. A Chelsea ezért is akarná visszahozni Lukakut, aki az Evertonban remekel.
  A meccsre sok gólt várok: a Chelsea be akarja érni az Arsenal csapatát, míg a Liverpool fel akar pörögni a City elleni vereség után.

  Tottenham-Stoke
  A Tottenham egyértelmű esélyesként fut ki a White Hart Lane gyepére, főleg úgy, hogy a Stoke méretes zakót kapott a Newcastletól, miután 2 játékosát is kiállították. A Stoke tehát most nélkülözni fogja Huthot, valamint Wilsont és Whelant ezen a meccsen.
  A Tottenham viszont az a csapat, amelynek nagyobb szüksége van a 3 pontra ezen a meccsen, mivel a sarkantyúsok első számú célja az, hogy a legjobb 4 hely valamelyikén végezzenek. Ehhez viszont nagy meccseket kellene hozzon, mivel meglehetősen távol van még tőle a jelenleg 4.helyen álló Liverpool, bár az 5 pont viszonylag könnyen visszahozható.
  A Stoke nagyon masszív, viszont 9 emberrel nem sok esélyük volt a Newcastle ellen.
  Véleményem szerint a mérkőzésen a Tottenham bizonyítani fogja esélyességét, és behúzza a meccset, bár annyira sok gól nem várható, mivel a Spurs idén csak 19 gólt szerzett (annyit, amennyit a 15.helyen álló West Brom),a Stoke pedig alapból nem a gólszerzésben remekel.
  Témakör:
  Bajnokok Ligája, Premier Liga (élvonal), Sérülés

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: