• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-4. forduló-Beharangozó!



    A 4.forduló a szombati MU-Palace meccsel kezdődik, és hétfőn este a Swansea-Livepool mérkőzéssel fog véget érni.premier-league-icon

    Manchester United-Crystal Palace
    A MU a meccs esélyese, és ezt a státuszát hazai pályán bizonyítani is fogja, míg az újonc megpróbálja a lehető legkevesebb kapott góllal megúszni.
    A MU Moyessal a padon még nem a legjobb, viszont ha valami jobb pozíciót akar megfogni, akkor le kell, hogy győzze a Sunderlandet legyőző újoncot. Mindent meg fognak tenni ezért, és próbálkozásaikat siker koronázza majd.

    Aston Villa-Newcastle United
    A szarkák és az Aston Villa nagyjából hasonló játékerőt képviselnek, így a mérkőzésükön nagyon eldönteni se lehet, hogy mit lenne érdemes megrakni. A Villa legyőzte az első fordulóban az Arsenalt, azóta viszont nem sikerült még pontot se szerezni a birminghami alakulatnak. A Villa ezért most hazai pályán mindent meg fog tenni azért, hogy legyőzze a szarkahadat. A Newcastle a Fulhamet győzte le a 3.fordulóban, de a londoniak is elég hullámzóak, így nem feltétlenül lehet tudni róluk, hogy milyen játékerőt képviselnek.
    A Villat picivel esélyesebbnek érzem hazai pályán, de a döntetlen se kizárható.

    Fulham-West Brom
    Két nagyon rossz formában levő csapat találkozik egymással majd szombat délután a Craven Cottageon.
    A Fulham csak a Sunderland ellen nyert idén, azóta pedig kapott az Arsenaltól és a Newcastletől is, tehát nincs valami nagy formában. A csapat erősödött a nyáron, viszont eddig ez nem túlzottan látszik a teljesítményükön.
    A West Bromnak nincs meg még a normál befejező csatára, mivel eddig még gólt sem tudtak szerezni ebben a szezonban, és visszacsúsztak a régi szintre, mivel momentán megint a kiesés ellen harcolnak, és kellene egy jó befejező ember, ha a WBA valami normális teljesítményt akar elérni.
    Ennek a meccsnek nincs egyértelmű esélyese, így inkább egy 2,5 gól alatti tipp lenne jobb ide.

    Hull-Cardiff
    A két újonc meccsén a picivel jobb formában levő Cardiff tűnik az esélyesnek mindhárom pontra.
    A Hull idén egyedül a Norwich ellen tudott győzni, viszont vereséget szenvedett, bár a sorsolásuk se volt könnyű, mivel a City és a Chelsea ellen is kellett már játszanak. Ezután már várhatóan könnyebbekkel találkoznak, és a Cardiff ellen mindent meg is fog tenni.
    A Cardiff nagy meglepetésre le tudta győzni a védelmi problémákkal szenvedő Manchester Cityt, és X-elt az Evertonnal, tehát a nagyok ellen nincs gondja, viszont a West Ham ellen meglehetősen simán kikapott.
    A két újonc meccsén mindkettő bizonyítani akar, így egy döntetlen is simán kinéz.

    Stoke-Manchester City
    A Stoke a PL egyik legmasszívabb csapata, és leginkább az erős védelméről híresült el, tehát aki jó meccset akar látni, az nem feltétlenül ezt kellene válassza.
    Hughessal a Stoke meglepően jól teljesít, és 6 pontja van, akárcsak a Citynek, és egyedül a listavezető Liverpool ellen szenvedett vereséget, de akkor is benne volt a pontszerzés, ha belövik a meccs végén a 11est. A Stoke leginkább a csapategység miatt tud kiemelkedni,nincs olyan játékosuk, aki túlzottan kiemelkedne a csapatból.
    A City a Cardiff ellen szenvedett vereséget,viszont ebből csak okulhat a Manuel Pellegrini által vezetett csapat. A Citynek leginkább a védelemben van problémája, és ezt csak tetézte az, hogy az új igazolás, Demichelis is megsérült.
    A Citynek a Stoke ellen nem mindig ment jól a játék, és most még jó formában is van a Stoke, tehát még nehezebb dolguk lesz. Várhatóan 1 gól lesz a meccsen, és aki azt meglövi,az nyerni fog.

    Sunderland-Arsenal
    A bajnokságot kicsit rosszabbul kezdő Arsenal az elmúlt 2 fordulóban nyert, és most ahhoz a Sunderlandhez látogat, amely 3 meccs alatt mindössze csak 1 pontot szedett össze.
    A Sunderlandhez több új játékos is érkezett,viszont a jelek szerint az integrálódás még nem a legtökéletesebb, mivel a csapat eddig csak 1 meccset tudott nyerni idén, azt is a Ligakupában az alsóbb osztályú Milton Keynes Dons ellen. A védelem nincsen túlzottan rendben, mivel eddig gól nélkól meccset nem hoztak le még ebben a szezonban, lévén, hogy a Donstól is kaptak 2 gólt, ami azért elég sok, ha azt nézzük, hogy egy 3.osztályú csapat az ellenfél. A csapat számára a legfájdalmasabb viszont az lehet, hogy a Crystal Palace ellen is 3-1re kaptak ki, úgy, hogy a meccs során soha nem vezettek. A Sunderland idén is leginkább a bennmaradásért harcolhat így, erre pedig jelenleg egyre csökkenő az esélye. A csapatnál nem jönne rosszul már egy jó meccs és egy győzelem, de az Arsenal ellen elég nehéz lesz, annak ellenére sem, hogy a csapathoz megérkezett kölcsönbe Borini valamint Sung-Yong-Ki,és végleg Dossena.
    Az Arsenal az első fordulóban kikapott az Aston Villatól, de az ezután következő 2 meccset megnyerte. A csapatnak jót tett az, hogy a nyáron nem távozott jelentősebb játékos, és így végre nem kellett újjáépíteni az egész csapatot és taktikát a távozók miatt, és ez a következő 2 meccsen látszott is, mivel az ágyúsok nyertek a Fulham és a Spurs ellen is, és közben továbbjutottak a végül kizárt Fener ellen is, 6-1el. A csapat kezd egyre jobban játszani, bár a Spurs ellen egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy meglegyen mind a három pont.A csapat idei egyik legjobbja eddig az a Giroud, aki már 3 gólnál tart az idén, és az utolsó, Tottenham elleni meccsen 3 pontot érő találatot szerzett.
    A Sunderland ellen most könnyebb dolguk lesz, főleg úgy, hogy a csapat rekordigazolása, Mesut Özil is bemutatkozhat most, vele pedig még tovább javulhat a csapat.Özil a Realnál nem érezte a bizalmat a végén, és többek között emiatt is jött ide. A német válogatott legutóbbi meccsén büntetőből be is talált, tehát jó formában várhatja majd az Arsenalban való bemutatkozását. A csapatnál Rosicky nem játszhat most, viszont játszhat Walcott és Wilshere is.
    Az Arsenal mindent megtesz a győzelemért ma, és ezt Wenger egyik nyilatkozata is alátámasztja, amelyikben azt mondta, hogy csak akkor fog hosszabbítani a csapattal, hogyha nyernek valamilyen trófeát. Az Arsenal csapata sokkalta erősebb, és sokkal jobb formában várhatja a szombat délutáni mérkőzést. Az ágyúsok várhatóan megszerzik mind a 3 pontot a kicsit rosszabb formában a Sunderland elleni meccset.

    Tottenham-Norwich
    A Spurs az Arsenal elleni vereség után fogja hazai pályán fogadni azt a Norwichot, amely nem teljesít rosszul idén a bajnokságban.
    A Norwich csapata a szentek ellen húzta be idei első győzelmét, és ez valamelyest magabiztosabbá teheti a kanárikat, akiknek lehet, hogy még egy kis idő kell mire teljesen összeállnak.
    A Spurs eladta Balet, de még az eladás előtt leszerződtette a helyetteseit. A walesi nélkül a csapat eddig nem volt túl gólgazdag, viszont legalább a védelem elég stabil volt. Az Arsenal ellen is meglehetősen sok helyzetük volt, viszont Szczęsny jól állta a sarat. A sarkantyúsok most egy sokkal gyengébb ellenféllel találkoznak, így minden esélyük megvan a győzelemre, és ezt az 1,5 alatti szorzó is hűen igazol.
    A White Hart Lane közönsége több, mint 1 gólos győzelmet vár el a csapattól, amire most minden esélyük meg is van.

    Everton-Chelsea
    Az Everton 3 forduló után még mindig nem tudott győzni, bár vereséget se szenvedett eleddig. A támadórészleg kellene fejlődjön egy picit Roberto Martinez csapatánál, mivel 3 forduló alatt mindössze 2 gólt tudtak szerezni, így a pontokat leginkább a jó védelemnek köszönhetik. A csapatnak még lehet picit több idő kell, mire minden összejön nekik. Tavaly jól kapták el a szezon elejét, most viszont a vége sikerülhet jóra, ha meglesz az egyensúly. Martinez nem túlzottan szereti az átigazolási időszakot, és el is mondta azt, hogy számára a munka akkor kezdődik igazán, amikor is véget ér az átigazolások időszaka. A csapat most erősödött, annak ellenére, hogy távozott Fellaini és Anichebe, viszont érkezett a nagy tehetség, Lukaku, a Citys Barry, valamint a Martinez keze alatt már dolgozó McCarthy. Hármukkal végre összejöhet a győzelem, de egyáltalán nem lesz könnyű dolga a csapatnak a Chelsea ellen, bár Lukaku most még nem játszhat.
    A Chelsea Mourinhoval felpörgött, és 7 pontjával jelenleg a 2.a tabellán.A csapat még erősödött az utolsó bajnoki óta, mivel érkezett Eto’o és Willian az Anzhitól, valamint Atsu a Portotól, bár a védő egyből kölcsön lett adva a Vitessenek. A támadósor erősödött a kameruni által, viszont Roberto Carlos szerint a csatár csak rosszat tesz az öltözői hangulatnak.
    A Chelseanél várhatóan az új emberek nem feltétlenül kapnak egyből bizalmat, viszont nélkülük is van esély arra, hogy a Chelsea egy jó eredmény tudjon elérni.
    Az Everton és Chelsea mindketten erősek, így nem lenne túlzottan meglepő az, hogyha egy döntetlen születne a két csapat meccsén.

    Southampton-West Ham
    A középcsapatok meccsén egy döntetlen várható, bár hazai pályán a szentek tűnnek erősebbnek. A szentek győzelemmel kezdtek, hogy aztán folyamatosan essenek vissza. A múlt fordulóban kikaptak a Norwichtól, és most se lesz könnyű dolguk.
    A West Hamnél elég sok lesz a hiányzó, és a szentek vannak annyira erősek, hogy ezt most ki tudják használni. A West Ham erős csapat, viszont ők is hasonló formát mutatnak, mint a Southampton.
    Meglehetősen kiegyensúlyozott csapatok találkoznak egymással, és egy döntetlen sincs kizárva, bár a hazaiak egy fokkal esélyesebbek a győzelemre.

    Swansea-Liverpool
    A 100%os Pool látogat el ahhoz a Swanseahoz, amely eddig leginkább az Európa Ligára koncentrált.
    A Swanseanak a héten jelenése lesz az EL-ben, és nem lesz könnyű dolguk a Mestallaban. A hattyúk csapatának így abszolút nem lesz könnyű dolga, mivel hétfő este és csütörtök este is játszani fog a csapat. A Swansea amúgy javuló formában van, és a legutóbbi fordulóban le tudta győzni a West Bromot. A hattyúk hazai pályán mindent meg fognak tenni a győzelemért, viszont nem lesz könnyű dolguk.
    A Liverpool csapata eddig 100%os és 9 ponttal vezeti a tabellát. A csapat eddig is leginkább jó védelmének köszönhette mindhárom győzelmet, és ebben jelentős része van Mignoletnak, akit a nyáron szerződtetett a Pool. Sturridge is nagyon nagy formában várja a meccset, mivel eddig 3 meccsen 3 gólt szerzett, és neki is nagyban köszönheti a csapat mind a 9 pontját. Szükség lenne már arra is, hogy a csapatból más is betaláljon, hogy ne legyen annyira egysíkú a támadó részleg.Próbált is erősíteni egy picit a csapat a támadórészlegen, mivel érkezett Moses, kölcsönben, aki a Chelseanél nem kapott túl sok lehetőséget. Rajta kívül még jött Illori és Cissokho is, de ők védők.
    A Liverpool minden erejével azon van, hogy megőrizze a tökéletes formáját a lehető legtovább. A Swansea megoszthatja a figyelmét az EL és a PL között, és ezt ki fogja használni a Liverpool. Kiindulva az eddigi meccsekből, under várható, és ha valaki nagyon akar kockáztatni, akkor egy 0-1 is bepróbálható.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: