• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-15.forduló-Beharangozó!



    Gyors egymásutánjában jönnek a fordulók az angol 1. osztályban, és most is lesz programja az angol focit szeretőknek szombat kora délutántól egészen hétfő estig.premier-league-icon

    Manchester United-Newcastle United
    A MU a héten az Evertontól kapott ki, a Swansea a Newcastlet győzte le.
    A meccsen viszont a MU az esélyes, és a BL-ben is továbbmentek már, így nem sok értelme lenne annak, hogy minden erejüket erre koncentrálják. A szarkák már több nagycsapatot is legyőztek, és most sem épp esélytelenek.
    A szarkák nagyon kétarcúak, viszont ha a MU akar valamit ettől a szezontól, akkor most nyerniük kell.

    Crystal Palace-Cardiff
    1 pontra mindenképpen esélyes a hazai csapat, amely Pulissal a padon nyert az elmúlt fordulóban is a West Ham ellen. A Palace benn akar maradni, és ha folytatják a jó sorozatot, akkor valami lehet is ebből. A Cardiff se éppen a sok lőtt gólról híres, így senki se várjon nagy meccset ide. Az 1X kellene itt jöjjön, de értelmesebbnek tűnik az, hogyha underrel próbálkozunk.

    Liverpool-West Ham
    A Pool egyértelmű esélyes, egy nagy formában levő Suarezzel a csapatban, aki az elmúlt fordulóban is egy 4est vágott, és most is van esélye a gólszerzésre. A West Ham a Fulham ellen nyert, aztán pedig kikapott a Palace ellen, így nem nagy formában várják az elkövetkező fordulót. A West Ham épp a vonal felett van, és jobb a gólaránya is, mint az alatt levő csapatoknak, és 3 pont előnyük is van. A kicsik ellen kellene nyerjenek, és nem hiszem, hogy a Liverpool ez a kategória.
    A Pool otthon nyerni fog, és folytatja fantasztikus szezonját, hogy megint a BL-ben tudjon szerepelni.

    Southampton-Manchester City
    Idegenben még nem életbiztosítás a Cityre fogadni, viszont Kompanyval a kezdőben talán stabilabb már a csapat védelme is, lévén, hogy a támadó részlegben eddig sem voltak problémák. A City az elmúlt fordulóban 3 gólos előnyről húzta be végül a meccset mindössze 1el, viszont Pantilimon elég komikus gólt kapott, ezért újra felmerül a kérdés: vajon visszatér e Hart a kapuba? Az angollal vagy nélküle, de a City erősebb, mint a szentek.
    A szentek védelme nagyon stabil, viszont az utóbbi időben kicsit megakadt a szekér náluk, és most sem épp a legjobb csapat látogat el hozzájuk, mivel a Citynek nagyratörő álmai vannak, és a bajnoki cím a céljuk, ami a hazai forma alapján simán elképzelhető. Pellegrini várhatóan támadóbban lép fel most, mivel a szentek védelme elég masszív, és ezt elég nehéz lesz feltörni. A City inkább overezik, viszont most nagy gondban lesznek.

    Stoke-Chelsea
    A Stoke nem nagy formában van, és most a 3 meccset egymás után behúzó Chelsea látogat el hozzájuk. A Stoke eddig sem a támadásairól volt híres, és most is a védelem az ami elég masszív. A Chelsea támadó ereje nagy, és képes lehet feltörni a meglehetősen masszív Stoke védelmet. A Stoke a Cardiffal játszott az elmúlt fordulóban 0-0-át, de azelőtt 4et kapott attól az Evertontól, amely az élmezőnybe tartozik. A Chelsea a BL-ben ha csoportelső akar lenni, akkor nem ártana nyerni neki a Steaua ellen, viszont a román bajnok ellen nem lesz nehéz dolguk, így nem várom azt, hogy Mou tartalékolna valamelyest is.
    A Chelseanek az első gólig lesz nehéz dolga, viszont szerintem ezt meg tudják szerezni, és nyerni is fognak.

    WBA-Norwich
    Gera Zoltán csapata most legyőzhető ellenfelet kap, mivel a kanárik az elmúlt fordulóban 5-1et kaptak a Pooltól, és nem hiszem azt, hogy túl könnyen fel tudnák ezt dolgozni. A WBA nem feltétlenül a bajnokság legjobb csapata, viszont azt kétlem, hogy kiesési gondjai lennének. Az elmúlt fordulóban gólpasszt adó Vydra az, akiben valamennyire bízok, mivel a fiatal cseh támadónak egy gólra lenne szüksége, hogy utána be tudjon robbanni a csapatba.
    A Norwich most nem várhat olyan nagy vereségre, mint a héten, így 1-0-ra számítok leginkább.

    Sunderland-Tottenham
    A fekete macskák jól kezdtek az elmúlt meccsen, viszont végül vereség lett a meccs vége. A 3 gólból építkezhet a hazai csapat, viszont most sem lesz könnyű dolguk. A Spurs a Fulham ellen is hátrányból jött vissza, de nem hiszem, hogy most különösen nehéz meccsük lenne a 20. ellen. Egyesek szerint Chiriches egyenlítő gólja, valamint a Fulham elleni győzelem mentette meg AVB állását, mivel a portugállal a padon nincs feltétlenül jó formában a Balet elvesztő, de a nyáron sokat költő londoniak csapata.
    A Spurs jó meccset fog játszani a Sunderlanddel, mivel nem hiszem azt, hogy a fekete macskák csapata túlzottan visszahúzódna hazai pályán.

    Fulham-Aston Villa
    A londoniak nagyon rossz formában vannak, és nem hiszem, hogy tudnának valamit kezdeni az elmúlt fordulóban győztes Villa ellen.A Fulham a Spurs ellen is be tudott találni, viszont a védelem volt az, ami végül a csapat vesztét okozta. A Villa ellen könnyebb dolguk lesz azért, mivel a birminghamiek se feltétlenül a jó védelmükről híresek.
    A Fulhamnek nagy szüksége van a 3 pontra, így már az elejétől támadni fognak, bár a Villat érzem a meccs esélyesének.

    Arsenal-Everton
    A forduló legérdekesebb meccsére van kilátás vasárnap 5től az Emiratesben, ahová a MU*t legyőző és 5. Everton látogat, ahhoz az Arsenalhoz, amely utolsó 5 meccséből 4et nyert meg.
    Élvezetes meccsre van kilátás, mivel mind a két csapatnál megvan a támadó erő, bár nem hiszem azt, hogy nekiesne a listavezetőnek.
    Tipikus 3 esélyes meccsre van kilátás, ahol bármi kijöhet. Mégis inkább az Arsenal csapata az, amely esélyesebb a hazai pálya miatt is.
    Ilyenkor mindenki nagy meccset vár, viszont esélyesebbnek látok most egy undert, látván azt, hogy az Everton mit mutatott a MU ellen, bár kicsit szerencséjük is volt.

    Swansea-Hull
    A Newcastle ellen 3 góllal nyerő Swansea azt a Hullt fogadja, amely a Poolt legyőzte, viszont utána kikapott a listavezetőtől. A Hull csapata 7 idegenbeli meccséből 1et nyert meg, és 6 alkalommal kapott ki, így nem jósolok most sem túl sok jót nekik.
    A Swansea csapata erős támadórészleggel rendelkezik, amely most termelni is fogja a gólokat a kicsikét megakadt tigrisek ellen.
    Az egyetlen kérdés az az, hogy mennyire fontos Laudrup csapatának az EL, bár a meccs után még lesz 3 napjuk pihenni. Várhatóan hamar megszerzik a vezetést, hogy a meccs végén tudjanak pihenni egy picit, bár a Sankt Gallen ellen nem hiszem, hogy túl nehéz dolguk lenne, főleg úgy, hogy csak 1 pontot kell szerezzenek a svájciak ellen. Swansea győzelmet várok ide, viszont egy 2-0 a maximum, amit ebből a meccsből látok.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Magyar vonatkozású hírek, Premier Liga (élvonal), Sérülés

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: