• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-28.forduló-Beharangozó!



    A 28.fordulóban a United-City meccs lenne a slágermeccs, viszont a City Ligakupa meccsének köszönhetően ez csak március 25.én lesz lejátszva, így annyira nagy rangadó nem vár ránk ebben a fordulóban. A fordulóból a Sunderland-WBA meccs is el lett halasztva.313px-Premiership_trophy

    Everton-West Ham
    Nem rossz meccs lesz ez, mivel az Everton talán valamivel erősebb, viszont a West Ham mostanság nagyon jó formában van, az elmúlt fordulóban a szenteket győzték le.
    A West Ham egy pontra esélyes most is, mivel az utóbbi időben nem túl veretes formában játszik az Everton. A liverpooliak most újra fel kellene pörögjenek, viszont nem hiszem azt, hogy most simán le tudnák nyomni a West Hamet, így egy X-et várok ide, kevés góllal.

    Fulham-Chelsea
    A Fulhamnél elég szép pénzért igazoltak a télen, érkezett Mitroglou, valamint kölcsönben Holtby is, velük pedig valamennyire felpöröghet a csapat, amelytől távozott az idén elég motiválatlanul játszó Berbatov. A Fulham teljesítménye viszont nem feltétlenül javult, ezért a klub vezetése egy új edzőben látta a megoldást: Felix Magathban. A Bundesligaban oly sikeres német elmondta, hogy szívesen jött, és, hogy egy kiesés esetén is maradna a csapatnál. Magathhal a padon már egy döntetlent összeszedett a csapat, viszont még elég sok dolga lesz a német trénernek, főleg a gólszerzés terén. Mitroglou végre játszhat, és a görögtől gólokat várnak a csapat szurkolói, bár még neki is idő kell a beilleszkedéshez. A Fulham célja a bennmaradás, nehéz dolguk lesz, viszont nem megoldhatatlan, mivel a bennmaradás csak 4 pontra van tőlük.A Premier League nem feltétlenül a kiszámíthatóságáról híres, de elég sok minden kellene változzon ahhoz, hogy a Fulham nyerni tudjon hazai pályán. Egy feldühített Chelsea érkezik hozzájuk, akitől nem sok jóra számíthatnak.
    A Chelsea egyértelműen a meccs esélyese, bár náluk sem áll nagyon jól minden. A Galata ennek egy X-et tudott kihozni a csapat, és ennek is örülnie kellett, mivel a törököknek volt esélyük a győzelemre. A Chelseanél továbbra is baj van a gólszerzéssel, emiatt is hozzák minden héten szóba a csapatot egy újabb támadóval. Torres most betalált, ami lendületet adhat neki, főleg úgy, hogy a Fulham nem feltétlenül a legjobb formában van most. Ott van Hazard is, aki szintén jó szezont fut. Eto’o sem éppen rossz, viszont a BL meccs után Mourinho nem volt elragadtatva vele se, de a csapattal sem feltétlenül. A BL kudarc után várhatóan Mourinho megszidta a csapatot, és ez csak egy plusz motivációt jelenthet most a Fulham ellen. A Chelsea csapata vezet, és ezt a helyet minél tovább meg is akarja majd őrizni. Bár Mourinho elmondta azt, hogy nem a bajnoki címre hajt a csapatával, de kétség sem férhet ahhoz, hogy megfordult már a fejében az, hogy az első szezonjában bajnoki címet nyerjen.
    A Chelseanek fontos az, hogy a kisebb csapatok ellen nyerni tudott, mivel a rangadókon mindig nehezebb dolga van azért, bár szépen hely tudott állni a Manchester City ellen is. Nagyon szoros az élmezőny, és még egy Liverpool dobogó sem kizárható, így a Chelsea, ha nyugalmat akar, akkor az ilyen szintű meccseket mindenképpen be kell hozza. Mourinho jól tudja motiválni a csapatot, és ennek most várhatóan a szintén londoni Fulham látja majd kárát. Jó edző Magath, megvan szokva a nagy meccsekhez, viszont várhatóan azért még neki is időre van szüksége ahoz, hogy megszokja az angol ritmust.
    A Galata elleni X után a csapat várhatóan a Chelsea jobban motivált lesz, a Fulham fogja ennek kárát látni. Egy 3-4 gólos győzelem nem várható, viszont nyerni fog a Chelsea.

    Hull-Newcastle United
    A Hull az utóbbi időben egyre jobban játszik, a Cardiff ellen is kiütéssel nyertek az elmúlt fordulóban. A szarkák így nem éppen a legjobbkor mennek a tigrisekhez, bár az utolsó meccsen megtörték a rossz sorozatot és nyerni tudtak. Talán valamivel jobb csapata van a szarkáknak, de a Hull sem rossz hazai pályán. A Newcastlet tartom viszont annyira erősnek, hogy legalább 1 pontot tudjon szerezni még a Hull otthonában is. A Newcastle csapata vissza akar kapaszkodni, és meg akarná tartani a 8.helyet, így mindent meg fog tenni most azért, hogy legalább 1 ponttal térjen haza.

    Stoke-Arsenal
    Vendéggyőzelmet várok erre a mérkőzésre, és meg is indokolható miért: a Stoke nem legyőzhetetlen csapat, bár meglehetősen masszív. Az Arsenal csapata viszont ha a bajnoki címért akar harcolni, akkor az ilyen meccseken mindenképpen nyernie kell, mivel a rangadókon nem feltétlenül a legmagabiztosabbak az ágyúsok. Bár elég sok hiányzója van a csapatnak, de ezt eddig is meg tudta oldani valahogy Wenger, így most sem hiszem azt, hogy túl sok vizet zavarna a Stoke, bár 0-1től nagyobb győzelemre nem számítok.

    Southampton-Liverpool

    A szentek a tavaly bennmaradtak újoncként, idén viszont sokkal szebb szezont futnak. A bennmaradás már simán megvan, és most csak az egyre jobb helyezésért harcolhatnak. Egy európai kupahely nem lesz már meg nekik, viszont az első 10be még simán beérhetnek, de a 8.helytől sokkal feljebb nem érdemes várni őket. A szentek nincsenek rossz formában, és most is csak Wanyama fog hiányozni, bár a kenyai elég sokat játszott idén. Az ő hiánya viszont nem fogja megrengetni a csapatot, amely hazai pályán mindenképpen bizonyítani akar majd a bajnokság egyik legjobb támadósora ellen. A szentek nem játszanak feltétlenül pörgős meccseket, bár az utolsó mérkőzésükön 3-1-re kaptak ki az egyre jobb formába lendülő West Hamtől. Ez mutatja azt is, hogy nem feltétlenül a legstabilabb lábakon áll a védelem, bár ennyiből nem érdemes kiindulni. A szenteknél a gólszerzéssel sincs probléma, bár azért elég messze van a gólmutatójuk egy EL helyen levő MU-tól, nem is beszélve a Poolról. Tipikus középcsapatról beszélünk tehát, ahol Rodriguez eddig a házi gólkirály 10 góllal, de Lambert is már 8nál tart. Rajtuk kívül még Lallanara is jó lesz odafigyelni, mivel 7nél tart. Luke Shaw is várhatóan a kelleténél is jobban lesz motiválva, mivel megkapta az első behívóját a válogatottba.
    A Pool csapata idén nagyon jó szezont fut, csak 4 pontra van tőle a Chelsea, így egy szerencsésebb időszak után nem kizárható az sem, hogy visszavegyék az 1.helyet. A Poolnál leginkább a támadósor jeleskedik, mivel Suarez 23, míg Sturridge 18 gólnál tart, és ők ketten vezetik a góllövőlistát is. Fel kell kötnie a gatyát annak, aki meg akarja állítani őket. Nem rossz csapat a Southampton, viszont kevésnek érzem őket ahhoz, hogy megfogják a vörösöket. A Pool az idei szezonban már 70 bajnoki gólnál tart, ami több, mint amit az eddig legjobbnak tartott City szerzett, ez pedig nagy dicsőség lehet. A védelem viszont instabilabb azért, mivel 35 bekapott gólnál még a Hull is kevesebbet kapott. A Pool jó formában van, utolsó 5 meccsén 13 pontot szerzett, egyedül a WBA tudott elcsípni 1 pontot ellenük. Szép kis meccseket hozott viszont össze a Pool, mivel a Swansea ellen 7, a Fulham ellen 5, az Arsenal ellen pedig 6 gól esett a meccseiken.
    A Southampton hazai pályán is játszik, és van annyira jó, hogy legalább 1 gólt tudjon szerezni a Liverpool ellen, de a Pool nem hiszem, hogy 2 alatt megállna.
    Nem is kérdés az, hogy mit érdemes erre a meccsre rakni:azt, hogy lesz legalább 3 gól lesz a meccsen, bár egy Pool győzelem, vagy egy 3,5+os tipp is jó lehet ide.

    Aston Villa-Norwich
    Érdekes meccs lesz ez, lévén,hogy a Villa nincs jó formában, míg a Norwich idegenben játszik. Sok gól nem várható ide, lévén, hogy a Norwich sem éppen a legjobbak egyike, viszont ezen a meccsen 1 pont mindenképpen kinéz nekik.
    A Villa az elmúlt fordulóban a Newcastletől kapott ki. Most hazai pályán egy fokkal jobb lehet a Villa, de a Norwich nem fogja könnyen adni magát.

    Swansea-Crystal Palace
    A Swansea fáradtabban fog most játszani az EL meccs miatt, és ezt az esélyt a Palace ki kell, hogy használja, hogyha egy biztosabb helyet akar biztosítani magának a végjátékra.
    A Swansea sem épp a legjobb formában van, így nem hiszem azt, hogy nyernének hazai pályán. Véleményem szerint a Palace legalább 1 ponttal fog távozni Walesből.

    Tottenham-Cardiff
    A héten EL meccset játszott a Spurs, amely után úgy jutott tovább a Dnipro ellen, hogy adott ponton már 2 gólos hátrányban voltak. A Spurs viszont ki tudott egyenlíteni, és Zozulya kiállítása után a vezetést is át tudta venni. A Spurs végül tovább jutott, és ez lendületet adhat majd a londoni csapatnak.
    Hazai pályán szerintem nyerni fognak az elmúlt fordulóban 4 góllal vesztő Cardiff ellen. Távolodik a BL hely a Spurstől, viszont ha még valamilyen esélyt meg akar tartani, akkor most mindenképpen nyernie kell.




    Témakör:
    Egyéb kupák, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: