• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-5.forduló-Beharangozó!



    Az angol bajnokság az 5.fordulóval folytatódik, ahol is a legnagyobb érdeklődés várhatóan a Manchester City-Chelsea rangadó iránt várható.313px-Premiership_trophy

    QPR-Stoke
    Az elmúlt fordulóban a QPR sima vereséget szenvedett a Unitedtól, míg a Stoke a Leicester előtt hajtott fejet.
    A QPR ha benn akar maradni, akkor az ilyen meccseket nem ártana hozni. A királynő parkőrei otthon valamivel erősebbek, így a nem túl gólérzékeny Stoke ellen minden esélyük meglehet arra, hogy legalább 1 pontot otthon tartsanak.
    A Stoke a City legyőzésével okozott meglepetést, viszont a behozható meccset nem tudta behúzni, így most újra a 14.helyen állnak.
    A meccsen bármi lehet a végeredmény,ezért leginkább egy 2,5 gól alatti tippel érdemes próbálkozni.

    Aston Villa-Arsenal
    A 2.helyezett találkozik a 7.helyezettel. A Villa eddig nagyon szépen teljesít, és tavaly is le tudták győzni az azután bomba formába lendülő ágyúsokat, így most se indulnak feltétlenül esélytelenként.
    Az Arsenal a City ellen helyenként nem játszott rosszul, viszont még ők is elég messze vannak a tökéletestől, főleg, ha a Chelseahez viszonyítunk.
    Az ágyúsok valamivel fáradtabbak, mivel a héten a Dortmundtól szenvedtek vereséget a Bajnokok Ligájában, úgy, hogy nem mutattak valami nagy dolgot a németek ellen.
    Most javíthatnak, viszont a masszív birminghami csapat ellen nem lesz könnyű dolguk. Túl sok gólra nem érdemes ezen a meccsen számítani.

    Burnley-Sunderland
    Az utolsó 2 meccsén 2 pontot szerző újonc fogadja a fekete macskákat, akik 3 ponttal rendelkeznek.
    A Sunderland tavaly is a bennmaradásért harcolt, végül sikerrel, és idén is ugyanaz a céljuk. Eléggé kiélezett a mezőny, így nem lesz könnyű dolguk, bár a keret alapján benn kellene maradjanak.
    A Burnley az egyik legesélyesebb a kiesésre, amit eddig igazoltak is a pályán, bár a MU elleni pontszerzés inkább az akkor erőtlen Unitednak volt köszönhető.
    Elég döntetlen szagú meccsre van kilátás, ahol a gólok se potyognak majd túlzottan.

    Newcastle United-Hull
    Pozíció alapján sima 2es, viszont a Newcastle eddig nem azt mutatta, mint amire a keret ereje alapján képes lehetne.
    A Hull a 10.helyen áll, és nincsenek annyira rossz formában, nem úgy, mint a Newcastle.
    Pardew állása nem valami biztos, ezért ezt a meccset meg kellene nyerni a csapatnak, amely eddig csak 2 pontot szerzett.
    Sok gólra kell számítani a mérkőzésen, aminek a leginkább a Newcastle gyenge lábakon álló védelme az oka, amely 9 gólt kapott eddigi 4 meccsén.
    A Newcastle ezen a meccsen nyerni fog, hogy így kezdje meg a felkapaszkodást a tabellán.

    Swansea-Southampton
    Jó meccsre van kilátás szombat délután, mivel a 9 pontos Swansea találkozik az elmúlt fordulóban nagyarányú győzelmet arató szentekkel,akik 4 góllal győzték le a szarkákat.
    A Swansea a Chelsea ellen nagyon jól kezdett, viszont az első félidő végén a bekapott góltól megtorpantak, hogy aztán a 2.félidőben végül simán nyerjen Mou csapata.
    A Swansea viszont az első félidőben nem mutatott rossz formát, ami akkor lehetne csak jobb, hogyha Bonyt is be tudná építeni Monk újra a csapatba. Legyen bármennyire is jó Gomis, Bonyval a csapatjáték jobban ment, amit igazolt a csapat 2.gólja is, amelynél Bony adott tökéletes hosszú passzt.Nem esélytelenek most se, viszont nagyon nagy formában vannak a szentek is.
    Főleg a Feyenoordtól hozott Pellé volt nagy formában az elmúlt meccsen, amelyen 2 gólt is szerzett. Rá most is érdemes lesz odafigyelni, mivel a Swansea védelme is képes a zavarra, ahogy azt az elmúlt meccsen lehetett látni.
    Kiegyenlített meccs lesz ez, és sok gólra van kilátás.

    West Ham-Liverpool
    A kalapácsosok az elmúlt fordulóban a Hullal játszottak 2-2-es döntetlent, most viszont csapattal találkoznak, amelynek a BL hely a célja, bár még időre van szüksége ahhoz, hogy minden normálisan menjen.
    Suarez távozása látszik a Liverpoolon, bár a tavaly is kikaptak a Villatól. A Pool így a 8.helyen áll, de 1 pontra van tőle csak a 4.helyezett Southampton.
    A kormoránok a West Ham ellen a győzelemre hajtanak, amire minden esélyük meg is van. A West Ham 4 meccs alatt eddig 7 gólt kapott, és a Liverpool támadósora képes lesz kihasználni a hazaiak védelmében rejlő zavarokat.
    A Liverpoolra érdemes tenni ezen a meccsen, viszont egy hazai gól benne van a meccsben, így egy 2.5 gól feletti tipp is jó lehet ide.

    Leicester-Manchester United
    A vasárnapi első meccsen az elmúlt fordulóban megtáltosodó United fogadja azt a Leicestert, amely a Stoke ellen aratott győzelmet.
    A Unitednál a csapategység nem valami tökéletes, viszont annyi sztár van jelenleg a csapatnál, hogy az egyéni megmozdulások révén simán hátukon tudják vinni a csapatot. Az elmúlt meccsen is látszott ez, főleg Di Maria és Mata teljesítménye vitte előre a csapat szekerét. Az argentin nagyszerű teljesítményt nyújtott, és ő volt az, aki megszerezte a csapat első gólját. A rekordigazolásnak számító egykori Real játékos kezd formába lendülni, és ez sok jót jelenthet a vörös ördögöknek.

    Az elmúlt meccsen bemutatkozhatott a csapatban az a Falcao is, aki nagy reményekkel érkezett a csapathoz, de az első meccsén Van Persie miatt nem juthatott kezdőként szerephez. A kolumbiai nagyszerű teljesítményre lehet képes, ami sok jót nem jelent majd a többi csapatnak. Az elmúlt meccsen Falcao Mata helyére érkezett, és Van Persievel egyszerre voltak a pályán. A Rooney-Van Persie-Falcao hármas verhetetlen lehet, bár ha mindhárman a pályán lesznek, akkor várhatóan Rooney egy kicsivel hátrébb lép majd.

    A Leicester ellen a United egyértelműen esélyes, és szerintem nyerni is fognak. 1.67es szorzót ad jelenleg a tippmix a United győzelmére

    Tottenham-WBA
    A Liverpool elleni vereség után csak nehezen állt fel a Spurs, amely az elmúlt fordulóban 2-2-t játszott csak a Sunderlanddel, úgy, hogy kétszer is vezetett, és Kane öngólja tette be az ajtót náluk a 82.percben.
    Most egy valamivel könnyebb ellenfelet kap az Európa Ligában gólnélküli döntetlent játszó sarkantyús csapat, mivel Gera Zoltán egykori alakulata nem valami veretes formában kezdte az idei szezont, és elég nagy esélye van arra, hogy a következő évet a Championshipben kezdje meg.
    A West Brom jelenleg csak azért nem utolsó, mert a szentek 4 góllal győztek le a szarkákat. A West Bromnál a védelem se túl veretes, viszont a támadósor még ezen is túltesz, mivel eddig mindössze 2 gólt szereztek, amitől csak a Burnley rosszabb ilyen téren.
    Figyelembe lehetne venni azt is,hogy a Spurs európai kupameccset játszott csütörtök este, viszont az angol csapatok ezt annyira nem veszik, ami látszott itt is, mivel a Spurs meglehetősen felforgatott kezdővel ment neki a Partizannak. (0-0 a vége)
    A West Brom ellen mindenképpen nyerni akarnak a londoniak, mivel céljuk a 4.hely, amiért nagyon nagy lesz a küzdelem idén, főleg úgy, hogy a United is kezd harcba szállni ezért.

    Everton-Crystal Palace
    A szezont nagyon álmosan kezdő Everton kezd formába lendülni, és most újabb áldozatot szedhetnek.
    Az Everton az előző fordulóban nyerni tudott a West Brom ellen, és a Palace sem tűnik nehezebb ellenfélnek. A liverpooliak a héten az EL-ben is vitézkedtek, ahol szintén nyerni tudtak, a Bendtnert csereként a soraiban tudó Wolfsburg ellen. Az Everton kezd felébredni, és akár a BL helyre is lehet esélye Roberto Martinez legénységének.
    A West Brom védelmével szemben valamivel könnyebb dolga lesz Lukakunak és Eto’o-nak azért,
    Az Everton a Wolfsburg ellen nem feltétlenül cserecsapattal játszott, így a fáradtság is számíthat a 2.félidőben valamennyire, viszont addigra az Everton már eldöntötte a meccset.

    Manchester City-Chelsea
    A forduló rangadóját vasárnap délután 5kor rendezik: a címvédő fogadja a listavezetőt.
    A City az idei szezonban eddig nem tűnik túl magabiztosnak, lévén, hogy eddigi 4 meccsén csak 7 pontot tudott csak szerezni, így már 5 pont hátrányban van a listavezető Chleseavel szemben, amely meglehetősen magabiztos teljesítményre képes.
    Mindkét csapat játszott a hét közepén a Bajnokok Ligájában. A Chelsea a Schalkeval játszott 1-1-es döntetlent, míg a City egy későn bekapott góllal szenvedett vereséget, egy olyan Bayern ellen, amely szintén nincsen még csúcsformában.
    A fáradtság így mindkét csapatnál tényező lehet.
    A Chelsea az idei szezonban nagyon nagy formában van, viszont a londoniak leginkább a 2.félidőben játszanak jól, több eddigi meccsüket is csak ekkor döntötték el (Swansea,Leicester).
    A kékek célja idén egyértelműen a bajnoki cím, a szakemberek is a Chelsea-City párost tartják a legesélyesebbnek a bajnoki cím megszerzésére.
    A kékek tavaly leginkább a kicsik ellen szenvedtek, a rangadóikat rendszerint hozták. Ha idén ezen tudnak javítani, akkor a legnagyobb esélyessé léphetnek elő, mivel a City tavaly is megmutatta, hogy nem feltétlenül játszik nagyon nagy focit, mivel a kezdeti sikerek után általában megtorpant.
    A City az idei szezonban már nem veretlen, mivel a Stoke ellen kaptak ki, egy olyan meccsen, amit nyerniük kellett volna. A City az Arsenal ellen játszott 2-2-t a legutóbbi meccsen, úgy, hogy a végén simán nyerhettek volna, de nem tudták a helyzeteiket belőni. Nincs annyira nagy formában a City, mint amilyenben a tavaly, otthon, a szezon elején volt. A BL hely várhatóan összejön nekik, viszont jelenlegi állás szerint a bajnoki címre nem feltétlenül ők a legesélyesebbek.
    Chelsea győzelmet várok erre a meccsre, viszont rangadóról beszélünk, ahol sohasem mehetünk biztosra.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek:

    Régebbi cikk: