• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-7.forduló-Beharangozó!



    A 7.forduló egy európai kupaforduló után lesz megrendezve, így pár csapatnál a fáradtság is felülírhatja a normál esélyeket.313px-Premiership_trophy

    Hull-Crystal Palace
    A Hull valamint a Palace is meglehetősen hajlamosak a döntetlenre az idei szezonban, viszont most talán a tigrisek megrázzák magukat, és megszerzik a 3 pontot.
    Ez fontos lehet számukra, mivel a 16.helyen állnak, 2 pontra a 18.helyezett QPR-tól, bár még elég kevés telt el a bajnokságból.
    A Palace az elmúlt fordulóban nyerni tudott a Leicester ellen, és 1 pontra mindenképpen jók lehetnek ezen a meccsen.
    Meglehetősen kiegyenlített meccs lesz ez, így érdemes elgondolkodni egy 2,5 gól alatti tippen.

    Leicester-Burnley
    Két újonc találkozik egymással a rókáknál, akik nem feltétlenül kezdték rosszul a szezont.
    A rókák esélyesek ezen a meccsen is, mivel sokkal jobb formában vannak, és a csapat is erősebb, mint a Burnley. Főleg Ulloara érdemes odafigyelni, aki nagyon szépen termel ebben a szezonban.
    Az előző fordulóban a Leicester csapata vesztett a Palace ellen, míg a Burnley a WBA ellen kapott ki, 4 góllal.
    A hazaiak győzelme mellett még érdemes megrakni azt, hogy nem rúg gólt a vendégcsapat, mivel a Burnley eddig mindössze 1 gólt tudott szerezni.
    Az elmúlt szezonban a Leicester összesen 4 pontot szerzett a Burnley ellen, úgy, hogy otthon született 1-1-es döntetlen.

    Liverpool-WBA
    Érdekes meccs lesz ez, mivel a Pool a héten még a BL-ben játszott, így valamivel fáradtabbak lesznek most. A Pool nincsen valami nagy formában, mivel az elmúlt 3 fordulóban mindössze 1 pontot szereztek, és a Basel ellen is kikaptak. Nem sok jóra lehet számítani tehát, viszont a csapatnak van egy olyan szerencséje, hogy a West Brom alapvetően gyengébb, mint a hazaiak.
    A WBA az elmúlt fordulóban 4 gólos vereséget mért a Burnleyra, ez pedig valamilyen szinten magabiztossá teheti Gera Zoltán egykori csapatát.
    Ezt összeadva azzal, hogy a Pool nincs éppen a legjobb formában, nem kell feltétlenül kizárni azt sem, hogy a WBA esetlegesen képes egy meglepetésre is, bár legfeljebb egy döntetlenre lehet számítani.

    Sunderland-Stoke
    Ez az a meccs, amelyen a kevés gólos tipp tűnik a legjobbnak.
    A Sunderland jelenleg az utolsó bennmaradó helyen áll, míg a Stoke a 11.
    Az elmúlt fordulóban a szarkák ellen nyert a Stoke, viszont nem valami nagy formában van a NUFC.
    A Sunderland az idei szezonban hajlamos a döntetlenre, mivel eddigi 5 pontot szerzett, győzni viszont még nem tudott, így most se lehet kizárni azt, hogy 1-1 ponttal gazdagodnak a csapatok.
    A Stoke alapvetően kevés gólos csapat, míg a Sunderland eddigi 6 meccséből három alkalommal játszott undert.

    Swansea-Newcastle United
    Egyik csapat sincsen valami nagy formában, így mindkét alakulat számára meglehetősen fontos lesz ez a mérkőzés.
    A Swansea nagyon bekezdett a bajnokságban, viszont az első 3 győzelem óta összesen csak 1 pontot szerzett a csapat, 2 vereség mellett.
    A hattyúknak idén is meglesz a bennmaradás, viszont az már most is kezd látszani, hogy nagyjából a 10.hely környékén lesznek.Az elmúlt meccsen a Sunderland ellen játszottak 0-0-át, viszont a fekete macskák szezonja is leginkább a döntetlenek miatt érdekes. A szarkák hely szerint gyengébbek, keret szerint már talán kevésbé, viszont nem lehet tudni azt, hogyan állnak morálisan a szarkák.
    A Newcastle szépen igazolt a nyáron, és mindenki legalább a tavalyi eredmények ismétlését várta volna tőlük. Na ez eddig nem nagyon jött össze neki, mivel 3 döntetlennel jelenleg a 19. helyen állnak, úgy, hogy csak a több lőtt gól miatt előzik meg a Burnleyt.
    Pardew alatt már nagyon inog a szék, ezért nagyon jó lenne, ha végre valami eredményt szállítana a csapat.
    A meccsnek viszont elég döntetlen szaga van, kiindulva abból, hogy egyik csapat sincsen nagyon nagy formában, bár a Swansea egy fokkal azért jobban áll most.

    Aston Villa-Manchester City
    Az Aston Villa nagyon jól kezdte a bajnokságot, aztán később visszaesett, így nem érdemes arra várni, hogy a birminghamiek egy BL helyért harcoljanak.
    A Villa a Chelsea-Arsenal párostól kapott ki, és nem várható az, hogy sok mindent tudjanak kezdeni majd a címvédővel.
    A City a héten a Bajnokok Ligájában is meccselt, viszont a Roma elleni hazai pályán elért 1-1-re várhatóan nem túl büszkék Pellegrini fiai. A bajnokságban viszont most már nyerni kell, hogyha akarnak még valamit kezdeni ebben a szezonban Mourinho által vezetett Chelseavel.
    A City jelenleg a 3.helyen áll, viszont 5 pont a lemaradásuk, és Pellegrini is elmondta azt, hogy már nem veszíthetnek több pontot, mivel akkor már túl távol lenne tőlük a bajnoki cím. A City a kerete alapján egyértelműen esélyes ezen a meccsen, és nem hiszem azt, hogy ez a különbség most ne jöjjön ki. Nyerni fog a City.

    Manchester United-Everton
    A nyáron megerősített United fogadja azt az Evertont, amely elég álmosan kezdett a bajnokságban, ennek is köszönhetően csak a 15.helyen állnak jelenleg.
    A liverpooliak a héten az Európa Ligában is játszottak, csütörtökön, ezért alapból fáradtabbak lesznek, mint az a United, amelynél Van Gaal szerint szükség lenne hét közepi meccsekre, hogy így pótolják az idén kieső BL meccseket, bár pénzügyileg azért nagyon messze állnak majd így is.
    Az Everton idén sokkal rosszabban szerepel, mint a tavaly, amikor sokáig a BL hellyel kacérkodott Roberto Martinez gárdája. Ez köszönhető azért annak is, hogy a tavaly nagyszerű Lukaku idén eddig mindössze csak 2 gólt tudott szerezni.
    Érdekesebb a helyzet viszont a Unitednál, ahonnan biztos hiányozni fog az a Wayne Rooney, aki pirosat kapott a West Ham ellen.
    A helyén várhatóan Mata fog majd játszani, aki megragadhatja az esélyt, mivel sokak szerint a spanyol nem marad már túl sokáig a vörös ördögöknél, lévén, hogy LvG Strootmant akarja mindenképpen megszerezni, és így a spanyol a Romaba igazolhat, de már az is felmerült, hogy egykori csapata, a Valencia igazolja haza a játékost. Opciója tehát van a világbajnoknak, meglátjuk mi lesz a szurkolók által kedvelt középpályással.
    A United Rooney hiányában a Mata-Falcao-Van Persie támadó hármassal fog felállni, ami sok gólt jelent majd. Nem lesz rossz meccs ez, amin a United fog nyerni, viszont van olyan gyenge a csapat védelme, hogy egy gólt mindenképpen kapjon.

    Chelsea-Arsenal
    A forduló rangadójára vasárnap 15.05kor kerül sor, amikor is az Arsenal látogat el a Stamford Bridgere.
    A héten mindkét csapat a Bajnokok Ligájában szerepelt: a Chelsea nyert a Sporting ellen, míg az Arsenal a Galatat csapta el, úgy, hogy Welbeck mesterhármast szerzett.
    A tavaly az ágyúsok egy hatost kaptak a Chelseatől, így most mindenképp vissza akarnak majd vágni az akkori vereségért, kérdés az, hogy mennyire sikerül majd ez nekik. Az Arsenal idén is képes arra, hogy bármikor meglepetést okozzon, mivel még nem elég stabil a csapat, és 7 sérültje van, akik nagy része alapember lenne normális esetben.
    A Chelseatől mindössze Drogba és Ramires hiányzik, ezen viszont túl tud lépni Jose Mourinho alakulata.
    A meccsen egyértelműen a Chelsea az esélyes, jobb formája miatt is. A Chelsea nagyon esélyes a bajnoki címre is, viszont ezért le kell győznie az Arsenal gárdáját. Az Arsenal várhatóan idén is a 4.helyen fut majd be, bár lehet, hogy elcsípik a 3.helyet.
    Ezen a meccsen a Chelsea fog nyerni, viszont nem hiszem azt, hogy mindössze 1 gól lesz a meccsen.

    Tottenham-Southampton
    Jó meccsre van kilátás a White Hart Lanen, ahol is a Spurs azt a Sotont fogadja, amelyet tavaly még Pochettino irányított.
    Fura viszont az, hogy jelenleg a szentek magasan a Tottenham felett állnak, mivel jelenleg 13 pontosak, és 2.ok.
    A Tottenham a héten Európa Liga meccset is játszott, amelyen a végeredmény 1-1 lett, úgy, hogy Chiriches a 88.percben büntetőt hozott össze, aminek köszönhetően kiegyenlített a Besiktas.
    A Tottenham a bajnokságban sincsen valami nagy formában, lévén, hogy az utolsó 4 meccsükön mindössze 2 pontot hoztak össze. A Tottenham csapata tehát idén se kezd valami fényesen, és most se feltétlenül ők az esélyesek.
    A szenteknél is elég sok a hiányzó, viszont egy pontra mindenképpen jónak tartom őket.

    West Ham United-QPR
    A forduló zárómeccsén a West Ham fogadja a kieső helyen álló Queens Park Rangerst.
    A West Ham nem feltétlenül rossz idén, bár nincsenek annyira nagy formában. Az elmúlt meccsen képesek voltak megszorongatni a MU-t, viszont 10 emberrel nem tudtak újabb gólt szerezni már, így végül vereség lett a meccs vége.
    A Liverpool elleni győzelem viszont megmutatta azt, hogy azért nem rossz a csapat.
    A QPR ellen mindenképpen van esélyük, mivel a londoniak nem túlzottan erősek idén sem, és jelenleg kiesést jelentő helyen állnak.
    Elég sok pénz fordítottak a csapat megerősítésére, viszont eddig nem túl nagy eredménnyel. A Queens Park csapatának talán még időre van szüksége ahhoz, hogy rendesen összeálljon, mivel elég sokat változott a csapat. Redknapp nagyon jó edző, kérdés az, hogy mennyire tud majd összeállni a csapat.
    Kiegyenlített meccsre van kilátás, amin a hazaiak tűnnek esélyesnek.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), Sérülés

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: