• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-3.forduló-Beharangozó!



    Folytatódnak az angol első osztály küzdelmei ma délután 13:45kor, a Burnley-Manchester United mérkőzéssel. A fordulót a vasárnap 17 órás Leicester-Arsenal meccs zárja majd.
    premier-league-icon
    Burnley-Manchester United
    Az újonc jelenleg 0 ponttal áll a bajnokságban, bár nem feltétlenül volt könnyű a sorsolása a csapatnak. Jobb dolga most se lesz a Burnleynak, mivel a MU látogat el majd hozzájuk.
    A Burnley számára idén a bennmaradás a fő cél, viszont nagyon nehéz dolguk lesz. A Chelsea ellen nem ment nekik feltétlenül rosszul a játék, viszont a kékek voltak annyival erősebbek, hogy 0-1ről is simán fordítsanak, míg a Swansea ellen nem tudtak válaszolni a bekapott gólra.
    A MU ellen most viszont ha lehet mondani, még nehezebb dolguk lesz, mivel a United nagyon motiváltan érkeznek az újonchoz.
    Van Gaallal 1 pontot szerzett a csapat, 2 meccs után, most pedig mindenképpen nyerni akarnak. Egy újonc ellen sosincs könnyű dolga senkinek a szezon elején, viszont a United van annyival erősebb, hogy erőből le tudja nyomni majd a Burnleyt. A United a transzferpiacon is próbál még aktiválni, meglátjuk, hogy sikerül e leigazolniuk a szinte egész nyáron követett Vidalt.
    Erre a meccsre mindenképpen kettest érdemes rakni, de a United még építkezési fázisban van, így csodákra lehet még képes a Burnley.

    Manchester City-Stoke
    Masszív csapata van a Stokenak, amit most is bizonyítani akar, a címvédő ellen.
    A Stoke az elmúlt fordulóban szerezte meg első pontját a Hull ellen, és most is akarna legalább 1 pontot szerezni.
    A Stoke viszont felkészülhet arra, hogy nem lesz könnyű dolga, mivel a City célja ebben a szezonban is a bajnoki cím.
    A City erősödött a nyáron, amit az elmúlt 2 meccsen is bizonyítani tudott, mivel nyerni tudott a Newcastle valamint a Pool ellen is. A Liverpool elleni idegenbeli győzelem még nagyon sokat érhet, bár a tavalyi 2. idén eddig nem úgy tűnik, hogy nagyon bele tudna szólna a bajnoki cím sorsába, bár még hosszú a szezon.
    A City most is nyerni fog. Nem gyenge csapata van a Stokenak, viszont a Cityé a bajnokság egyik legjobb csapata, és mellettük szól a hazai pálya előnye is, ami még nagyon sokat számíthat ma délután.

    Newcastle United-Crystal Palace
    A Palace az első fordulóban meg tudta szorongatni az Arsenal csapatát, viszont az elmúlt fordulóban már meglehetősen simán kapott ki a West Hamtől.
    Most se várok túl sok mindent tőlük, mivel a Newcastle csapata erősebb, és a hazai pálya is egyértelműen mellettük szól.
    A szarkák jól igazoltak a nyáron, viszont eddig nem tudtak még nyerni: a City ellen kikaptak, míg a Villa ellen elcsíptek egy pontot. Hiányzója az van most is a csapatnak, viszont valamikor el kell kezdjék a pontgyűjtést, és mikor ha nem most, amikor egy kicsit megszédült Crystal Palacet fogadják.
    Neil Warnock személyében van már edzője a csapatnak, és Zaha is visszatért 1 évre a csapathoz, bár egyenlőre kétséges az, hogy a csapat egykori sztárja mire lesz képes majd korábbi csapatában, miután a Unitednál nem nagyon mutatott semmit (bár lehetőséget alig kapott), és a Cardiffnál sem volt túlzottan meggyőző.
    Ezen a meccsen a Newcastlet érzem esélyesnek, és azon se lennék meglepődve, hogyha a szarkák több góllal nyernék meg ezt a találkozót.

    QPR-Sunderland
    Érdekes meccs lesz ez, mivel a QPR jelenleg utolsó, és elég mélyen lehet a csapat morálja, miután az előző fordulóban 4 gólt kaptak a Tottenhamtől. Mindenképpen javulnia kell a csapatnak, amit a Sunderland ellen tehet meg. A fekete macskák eddig csak döntetlent játszottak, így nem rossz formában várják ezt a mérkőzést.
    A Rangers nagyon oda kell tegye magát, hogy végre megszerezhesse idei első pontját. A meccsen viszont inkább a Sunderlandet érzem esélyesebbnek, főleg a jobb forma miatt. Egy X viszont simán lehet a meccs vége.

    Swansea-WBA
    A Swansea jelenleg 6 pontos, és mindent megtesz azért, hogy most is nyerjen. Nem rossz csapat a West Brom, viszont a hazai pálya előnye a hattyúkat segíti majd.
    A WBA eddig 2 ponttal áll, és nem lenne túlzottan meglepő az, hogyha ezen a meccsen is X születne.
    A Swansea az első fordulóban legyőzte a Unitedot, majd aztán 1 góllal győzte le a Burnleyt.
    Biztosabb tippnek érzem erre a meccsre azt, hogy kevés gól lesz.

    West Ham-Southampton
    A West Ham az előző fordulóban megszerezte első győzelmét a Palace ellen, míg a szentek megszerezték első pontjukat a WBA ellen.
    A szentek csapata nagyon megváltozott a nyáron, és még időre van szükség ahhoz, hogy a csapat rendesen összeálljon, és míg ez nem jön össze, addig nem érdemes feltétlenül nagy teljesítményt várni tőlük.
    A hazaiakat egy kicsivel esélyesebbnek érzem itt, viszont nem várok sok gólt itt.

    Everton-Chelsea
    A forduló egyik legjobban várt meccse ez, tipikus 3 esélyes találkozó.
    Az Everton az elmúlt fordulóban 2-0-ás vezetésről játszott 2-2-t az Arsenallal, most viszont egy olyan Chelsea jön hozzájuk, amely jobb formában van, és amely egyértelműen a bajnoki címért harcol. Az Evertonnak szokása megkeseríteni a nagycsapatok dolgát, és sok jóra nem számíthat a Chelsea se.
    Nincs rossz formában Roberto Martinez legénysége, viszont nagyon nehéz dolga lesz.
    A Chelsea a Leicester ellen nem mutatott túl nagy dolgot, viszont ez pont elég volt arra, hogy nyerni tudjanak az újonc ellen.
    A Chelsea célja idén a bajnoki cím, amit tavaly leginkább a kiscsapatok ellen vesztett el, mivel a rangadókat a legtöbb esetben hozta Mou gárdája.
    Mindent megtesz majd a Chelsea, hogy nyerni tudjon, viszont egy over biztosabb tippnek tűnik így, mint egy sima kettes.

    Aston Villa-Hull City
    A Villa az elmúlt meccsen döntetlent játszott, míg az első fordulóban nyerni tudott. A hazaiaktól Benteke és Kozák is hiányzik majd, de a Hullnak is van hiányzója, bár a tigriseknél a fáradtság is döntő lehet, mivel csütörtökön még a Lokerennel meccseltek.
    Ez döntő tényező is lehet, és ezért is érzem valamennyivel esélyesebbnek a hazai csapatot, és a hazai pálya előnyét most a javukra tudják fordítani.

    Tottenham-Liverpool
    A forduló másik nagy meccse vasárnap lesz, amikor a Pool látogat el a White Hart Lanere.
    A Tottenham a héten az Európa Ligában nyert meglehetősen simán, úgy, hogy azért nem feltétlenül a leggyengébb csapattal álltak ki a ciprusiak ellen.
    A Tottenham mindkét meccsét megnyerte eddig, viszont most az eddigi legnehezebb ellenfelet kapják meg. A csapat mellett szól a jó keret és az összeszokottság mellett az is, hogy a csapat morálja nagyon jó.
    A Liverpool nehezebben, de nyert a Southampton ellen, a City ellen viszont 3-1-re kaptak ki. A Pool Suarez távozásával sok mindenben kellett változzon, és a csapatnak időre lehet szüksége ahhoz, hogy teljesen összeálljon még. A Liverpoolnál jelenleg nincs meg az a konkrét gólszerző, aki a tavaly Suarez volt. A Poolnak idő kell, viszont idén nem túlzottan várható az, hogy a bajnoki címért tudjanak majd harcolni.
    A meccsre inkább egy hazai győzelmet várok, viszont várhatóan sok gól lesz a meccsen.

    Leicester-Arsenal
    Az Arsenal szépen igazolt a nyáron, viszont még nincs csúcsformában a csapat, ami látszott a Besiktas ellen is, mivel a törököknek több veszélyes helyzete volt, és ha ezekből 1 bemegy, akkor az ágyúsok kiestek. A továbbjutás végül meglett, viszont ez a meccs is megmutatta, hogy az ágyúsok még elég bizonytalanok így a szezon elején.
    A Leicester újonc, amely ebben az évben a bennmaradást akarja majd kivívni, hogy jövőre már ambiciózusabb tervei legyenek.A szerencséje a csapatnak az lehet, hogy az ágyúsok valamivel fáradtabbak, viszont vannak azért annyival jobbak, hogy ezt a meccset be tudják húzni.
    Nagyon éles lesz a harc idén is a BL helyekért, így az Arsenal mindent meg kell tegyen, hogy odaérjen a hőn áhított 4.helyre.
    Nyerni fog az Arsenal, viszont nem lesz túlzottan nagy a különbség a két csapat között.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: