• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-6.forduló-Beharangozó!



    Érdekes, jó meccsekre van kilátás a 6.fordulóban, amelyben a Chelsea csak akkor veszheti el vezető helyét, hogyha kikap, miközben a Southampton úgy nyer, hogy jobb gólaránya lesz így. A forduló leginkább várt meccse várhatóan a két városi derbi lesz: a Pool az Evertont fogadja, míg a Tottenham az Emiratesre látogat el. Mindkét meccset szombaton játsszák, ahogy még további hatot is. Vasárnap valamint hétfőn 1-1- mérkőzés lesz csak.313px-Premiership_trophy

    Liverpool-Everton
    Kezdésnek a liverpooli városi derbi. A Liverpool áll a jobb helyen, viszont csak 1 ponttal van kevesebbje az Evertonnak.
    Egyik csapat sem úgy kezdte a szezont, ahogyan azt akarta volna, ezt mutatja a 11. és a 14.hely is. A Pool egy BL helyet akar fogni, viszont nem lesz könnyű dolguk, mivel nagyon sok a jelentkező a top4re, főleg úgy, hogy a Pool nem valami nagy formában játszott eddig. A Pool támadó része nem annyira rossz, viszont a 8 bekapott gól az nagyon sok egy BL helyre törő csapatnál, bár ebből 6ot a City és a West Ham lőtt.
    Nem indult könnyen a szekér az Evertonnál, amely végül a WBA ellen törte meg a jeget, de az elmúlt fordulóban újra kapott, akkor a Palacetól, amely leginkább a kiesés ellen harcol, bár kérdés az, hogy mennyit vett ki a csapatból a Wolfsburg elleni meccs.
    Jó startról tehát egyik helyen sem beszélhetünk, és jó védelemről sem, lévén, hogy a két csapat eddig 21 gólt kapott, így nem érdemes 0-0-ra számítani az Anfielden.

    Chelsea-Aston Villa
    A Chelsea a héten, ha nehezen is, de nyert a Ligakupában, míg a Villa már korábban kiesett innen, ami előnyt jelenthet, bár a londoniak nem feltétlenül a normál kezdővel álltak fel, így náluk se jelenthet problémát ez a meccs.
    A Chelsea célja idén egyértelműen a bajnoki cím, és egész jó úton is haladnak, mivel jelenleg vezetik a bajnokságot, 3 ponttal a Soton előtt.
    A Chelsea a City ellen is vezetett, viszont Lampard gólja miatt csak 1 pontra voltak jók végül az Etihadban.
    A Villa ellen mindenáron a győzelemre törnek majd, amire nagy esélyük van, mivel a birminghamiek az elmúlt fordulóban az Arsenal ellen kaptak ki, így most talán még ennek a hatását érezhetik.
    A Chelsea az Arsenaltól is erősebb, így nem nagyon látom azt, hogy miért ne nyerne otthon a Chelsea.

    Crystal Palace-Leicester
    Az idei újonc játszik a tavalyi újonccal a Selhurst Parkban.
    A Palace a Ligakupában csak nehezen adta meg magát a Newcastle ellen, ez viszont jól jöhet a Leicesternek, amely lendületben van a MU ellen győzelem után.
    Clattenburg is kellett ahhoz, hogy nyerni tudjon a Leicester, viszont 5 rúgott gól az nagyon szép teljesítmény. Ha valami hasonló tudnak hozni a Palace ellen, akkor simán meglesz a győzelem is a nagy terveket szövögető rókáknak.
    A Palace számára a bennmaradás a cél, amire van esélye is, mivel a Burnley egyértelműen gyengébb, bár még nem lehet tudni azt, hogy mi lesz a télen, viszont a Palace mintha kezdene magához térni.
    Erre a meccsre viszont leginkább egy X2-vel érdemes próbálkozni.

    Hull-Manchester City
    A bajnoki címre idén is esélyes címvédő most egy verhető ellenféllel találkozik. A City a hét közepén a Sheffieldnek adott 7 gólt, és főleg a Chelsea ellen egyenlítő Lampard játszott jól, aki 2 gólt szerzett.
    A Citynél nem feltétlenül a legerősebb csapat állt ki, így nem lesz túlzottan kimerült a csapat.
    A Hull a Ligakupában a WBA ellen kapott ki, ez pedig nem a legjobb előjel a meccs előtt.
    A City nyerni fog ezen a meccsen, hogy így javítson eddigi nem túl tökéletes mérlegén, amiben már egy vereség és két X is szerepel.

    Manchester United-West Ham
    Érdekes meccsre van kilátás az Old Traffordon, ahol is az elmúlt fordulóban vesztő MU fogadja a Poolt legyőző West Ham gárdáját.
    A West Ham az elmúlt fordulóban a Liverpool ellen tudott győzni, így egyértelműen jobb formában várják a holnapi meccset, mint a United. Nem igazolt rosszul a West Ham a nyáron, és valószínű, hogy a szezon végén is elégedett lenne a csapat azzal a 8.hellyel, ahol most áll.
    Ezzel szemben a United a szezon elején még bajnokesélyesnek is számíthatott, viszont azóta egy kicsit megváltoztak a viszonyok. A csapat támadó része nagyon erős, a védelemben viszont vannak problémák, ezért is próbál Van Gaal védőt igazolni a csapathoz még januárban, hogy így erősítse meg a hátsó szekciót. A Leicester ellen 5 gólt kapott a csapat, ami megbocsáthatatlan, és nem fordulhat még egyszer elő. A West Ham ellen várhatóan már jobban odafigyelnek mindenre, bár fájó pont lesz még sokáig a 3-1ről elvesztett meccs.
    Egy valami biztos: a United gólt szerez, viszont a védelme is képes olyan hibákra, amelyek révén a West Ham is betalálhat.

    Southampton-QPR
    A jelenleg 2.helyen álló szentek a QPR ellen játszanak, és minden esélyük megvan a győzelemre, mivel Redknapp csapata gyengébb azért, mint a nyáron kicsit szétszedett hazai csapat.
    A Soton idén is inkább a védelme miatt csillog, mivel eddig 5 meccsén csak 3 gólt kapott Koeman csapata, amivel jelenleg a legjobb az egész mezőnyben. (Burnley-Villa-4 kapott gól, legrosszabb: Everton 13 kapott góllal).
    A QPR az előző fordulóban a Stoke ellen húzott ki otthon 2-2-es döntetlent, viszont most nem nagyon tudnak majd mit kezdeni az utolsó 3 meccsén 9 pontot szerző csapattal.

    Sunderland-Swansea
    A nemrég még listavezető Swansea most a Sunderlandhez látogat, és elég nagy meglepetés lenne az, hogyha nem tudna legalább 1 ponttal hazatérni.
    A fekete macskák idén is a kiesés ellen harcolnak, de most valamivel jobban állnak, mint tavaly év elején. A fekete macskák védelme nem túl rossz, viszont az eddig szerzett 5 góllal nem állnak túlzottan jó helyen a támadások szempontjából.
    Most egy olyan ellenfelet fogadnak, amely inkább védelemben, mint támadásban jeleskedek, lévén, hogy eddigi 6 bekapott góljából 4 a Chelsea számlájára írható.
    A hattyúk idén jobb bajnoki helyezést akarnak majd elérni, mint a tavaly, amikor is csak az EL szereplés javított valamelyest a kétes szezonon.
    A Swansea idegenből legalább 1 ponttal tér haza, viszont nem érdemes sok gólra számítani a Stadium of Lightsban.

    Arsenal-Tottenham
    A szombati zárómeccsen London két csapata találkozik egymással, és a házigazdák az esélyesebbek.
    Az Arsenal jelenleg a 4.helyen áll, és nem lenne túl meglepő az, hogyha a szezon végén is ezen a helyen állna Wenger csapata. A francia mesternél Özil kezd újra formába lendülni, de Sanchez is be tudott már találni, így lassan kezd megoldódni Giroud hiánya.
    Az ágyúsok a héten a Sotontól kaptak ki Ligakupa meccsen, viszont nem a legerősebb kezdő csapattal játszottak.
    A Tottenham szépen kezdett, viszont a legutóbbi 3 meccsen szerzett 1 pont mutatja, hogy megtorpantak Adebayorék.
    Ez jó alkalmat jelenthet az Arsenalnak, amely ki is fogja ezt használni.
    Az ágyúsok célja legalább egy BL hely, és várhatóan ez sikerülni is fog Arsene Wenger csapatának, akárcsak a győzelem ezen a meccsen.

    WBA-Burnley
    Az egyetlen vasárnapi meccsen a West Brom fogadja az újonc, és eddig csak 1 gólt szerző Burnley csapatát. Kaphattunk volna jobb meccset is ekkorra, viszont meg kell elégedni végül a 16.és a 19.helyezett csatájával.
    A Burnley eddig csak 1 gólt szerzett, azt is még az első fordulóban a Chelsea ellen. 3 ponttal rendelkezik, három 0-0 után, így most se várható az a csapattól, hogy góleső lenne a csapat meccsén, a Burnleynak szerintem most is tökéletesen megfelelni egy gól nélküli döntetlen.
    A West Brom erősebb, kérdéses, hogy ez mennyire fog majd kijönni az újonc ellen. A WBA ha benn akar maradni, akkor legalább az ilyen meccseket hoznia kellene, mivel arra nem sok esély, van, hogy túl sok pontot szerezzen az európai kupahelyekre hajtó csapatok ellen.
    A West Brom védelme nem annyira rossz, viszont nagyon kevés az a 3 gól, amit eddig a csapat szerzett.
    Ezen a meccsen érzésem szerint mindenre kell számítani csak sok gólra nem. Ha valaki nagyon bátor, az megpróbálhat egy 0-0-át is, bár érdemes azt tudni,hogy a WBA nyert az elmúlt fordulóban a Spurs, a Ligakupában pedig a Hull ellen tudott nyerni.

    Stoke-Newcastle United
    Nem rossz meccsre van kilátás a Britannia Stadiumban hétfő este, mivel a Stoke a Newcastlet fogadja a 6.forduló záró találkozóján.
    A Stoke az elmúlt fordulóban a QPR-tól hozott el 1 pontot, míg a szarkák a Hull ellen játszottak X-et. Mindkét csapat 2-2-t játszott, így nem lehet kizárni azt, hogy most is több gólos meccset lehet majd látni, bár a Stokenak régi szokása a 0-0,1-0, idén mindössze a Hull ellen játszottak 2,5+os meccset, ez pedig intő jel lehet a meccsre fogadók számára.
    A Newcastle ennek totálisa ellentéte, mivel a szarkák eddig 11 gólt kaptak, és olyan csapatok ellen is 3 gólt tudtak kapni, mint a Palace, de a Soton pl. 4 góllal terhelte meg őket. Ellentétes helyzet áll tehát fenn.
    A kérdés az, hogy mennyire tudja majd megismételni hétközi sikerét a Newcastle. Mindkét csapat a Ligakupában játszott, bár a Stoke egy fokkal jobb helyzetből várhatja a meccset, mivel ők csak 90 percet játszottak, méghozzá kedden, míg a NUFC szerdán játszott 120 percet.
    A Stoke mindenképpen otthon akar tartani egy pontot, de ezért keményen meg kell majd dolgozzanak. A szarkák kerete erősebb, és nagy gondot jelenthet a hazaiak számára az a Riviere, aki a hét közepén 2 gólt is tudott szerezni, és van esélye bőven arra, hogy megszerezze első bajnoki gólját is. Egy valami viszont feltétlenül a fazekasok mellett szól: több a sérült a Newcastle csapatánál.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Egyéb kupák, Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: