• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-29.forduló-Beharangozó



    Csonkafordulót rendeznek a PL-ben, köszönhetően a 2 FA Kupa meccsnek, viszont lesznek jó meccsek a terítéken ezen a hétvégén is.

    West Ham-Manchester United
    Elhalasztva az FA Kupa meccs miatt

    Manchester City-Wigan
    Elhalasztva az FA Kupa meccs miatt

    Norwich-Southampton
    Elég érdekes meccsre van kilátás, mert a Norwich nem robban szét a győzelmektől, viszont a Southamptonnak meg kell a 3 pont, hogy minnél messzebbre kerüljön a kieséstől, mely jelenleg 3 pontra van tőlük.
    A Norwich a döntetlenek terén áll nagyon jól, utóbbi 5 meccséből 3 alkalommal is X-re volt csak jó a csapat. Az elmúlt fordulóban a MU ellen kaptak idegenben egy 4-est, leginkább Kagawa jó formájának köszönhetően, lévén, a japán játékos megszerezte első mesterhármasát a PL-ben, és a meccset végül Rooney gólja zárta le. A kanárik így nem valami nagy formában várhatják a szombat délutáni összecsapást, viszont egy pontra szerintem mindenképp jók lehetnek.
    A szentek az előző fordulóban kiesési derbyn vesztettek, a QPR ellen, úgy, hogy szünetben még X-re álltak. A szentek helyzete sem túl rózsás, mivel mindössze 3 pont előnyük van a már kieső helyen álló Villa előtt. Ma mindenképpen pontot kell szerezzenek, mert ezzel valamelyest lépéselőnybe kerülnének, viszont a Norwich annyira nem könnyű ellenfél, főleg otthon.
    1X, de a sima X is elég valószínű.

    QPR-Sunderland
    A londoniak kicsit előrébb mozdultak elmúlt heti győzelmük után, bár még így is tök utolsók. Redknapp fiai viszont most végre felpöröghetnek, és szükségük is van rá, mivel még 4 pontra vannak a bennmaradó helytől. A csapat most is olyan csapattal mérkőzik meg, amely a kiesés ellen harcol, viszont valamivel jobb helyzetben vannak. A hazai közönség buzdítása nagyon sokat számíthat, mivel a csapatnak most mindenképp szüksége lesz a 3 pontra.
    És miért is van esélye a QPR-nak? Mivel a fekete macskák az utolsó 5 meccsükön 3 alkalommal kaptak ki, így nem éppen a legjobb formában várhatják a meccset. A csapat viszont egy felpörgött QPR-ral találkozik, így akár még vereség is lehet a vége, mivel O’Neill csapata sem jeleskedett mostanság.
    Egy javuló, és egy rossz formában levő csapat mérkőzik meg egymással, és most inkább a hazaiakat érzem esélyesebbnek.

    Reading-Aston Villa
    Klasszikus kiesési derby, mivel mind a két csapat a kiesőzónában van.
    A Reading januárban jól ment, viszont február 2.a óta nem sikerült nyerjen a csapat. Azóta 4 alkalommal szenvedett vereséget, viszont a Wigan elleni meccs lehetett a legfájdalmasabb nekik, mivel a Wigan sem túlzottan nagy formában volt a meccs előtt, és közvetlen riválisa is a csapatnak a kiesés ellen. A Reading védelme nagyon rossz, mivel utóbbi 4 meccsén 10 gólt kapott a csapat. Ha ezen tudnának javítani nem lenne annyira nagy a baj, mert be tudnak azért találni.
    Az Aston Villa sem nagyon jó, lévén, utolsó 2 meccsén a birminghami csapat is kikapott. A Reading ellen tudják ők is, hogy van elég esélyük, főleg, úgy, hogy a hazaiak sem erősebbek, mint ők. A Villa tudja azt, hogy van esélye ezen a meccsen, így mindent meg fog tenni azért, hgoy mind3 pontot megszerezze.
    Érdekes meccs lesz, viszont nem hiszem, hogy sok gólra kellene, hogy számítsunk.

    West Brom-Swansea
    Na ez szerintem a forduló második legérdekesebb meccse, mivel mindkét csapat jó formában van mostanság. A Swanseanak 1 pont szerintem kinéz, lévén, hogy a walesiek a Ligakupa győzelem után is le tudták győzni a Newcastlet. A vendégek felszabadultan játszhatnak, mivel a BL-t már úgy sem érhetik el, az Európa Liga hely pedig megvan már nekik. A Swanseanál De Guzman lehet érdekes, mivel a holland most azért harcol, hogy a csapatnál maradjon, és erre minden esélye meg is van, mivel elég jól játszott idén. Persze Michura is érdemes azért odafigyelni, mert a spanyol az egész szezonban jól játszott, és ez nincs miért pont most megszakadjon.
    A WBA tűnik nekem egy picivel motiváltabbnak, mivel Geráék még nem biztosították a helyüket semmilyen európai kupában sem a következő szezonra. Van egy jó formában levő Lukaku a csapatban, aki nagyon sokat fog majd számítani, mivel a Chelsea csatára nagy formában játszik, és nem fogja vissza majd magát ma sem. A WBA általában a kiesés ellen harcol, viszont ez a szezonjuk különleges, és megpróbálják a legjobbat kihozni a helyzetből.
    Érdekes, és szerintem gólgazdag meccset fog majd játszani egymással az idei szezon 2 meglepetéscsapata.

    Fulham-Chelsea
    Elhalasztva az FA Kupa meccs miatt

    Newcastle Utd-Stoke
    A szarkák nem állnak annyira fényesen a bajnokságban, viszont az EL-ben minden esélyük megvan még az újgazdag Anzhi ellen is, így lehet, hogy most kevésbé fogja őket érdekelni majd a bajnokság, ahol a bennmaradás meglesz nekik, viszont európai kupahelyről álmodniuk sem érdemes túlzottan, köszönhetően annak, hogy a szezon nagyrészében a csapat fontos tagjai elég sokat voltak sérültek. A szarkák otthon akarnak tartani legalább 1 pontot, és a gyengus Stoke ellen minden esélyük is megvan erre.
    A Stoke sincs valami nagy formában mostanság, így nem várok sok gólt ezen a mérkőzésen. A Stoke pár meccsig mutatott rossz teljesítményt a védelemben, viszont azóta valamelyest feljavultak, így kezd a csapat megint az a szimpatikus underes csapat lenni, amit megszokhattunk tőlük a szezon elején.
    Undert várok mindenképpen erre a meccsre, mivel a NUFC fáradt, a Stoke pedig alapvetően nem játszik sok gólos találkozókat.

    Liverpool-Tottenham
    Vasárnap este kerül sorra a forduló legizgalmasabb meccse, melyen két jó formában levő alakulat fog találkozni egymással.
    A Spurs simán lemosta az Intert az Európa Ligában, de biztos, hogy fáradtabbak lesznek ezen a meccsen, mint a hazaiak. Bale nagyon jó formában van, és tudja ezt Brendan Rodgers is, így valószínű megpróbál mindent lehetséges teret elszívni a walesi elől. Itt juthat szóhoz viszont az a Defoe, aki Bale után a csapat legjobbja, és most több tér nyílhat előtte.
    A Pool az Európa Ligából kiesett, viszont jövőre is legalább ugyanott akar szerepelni, mivel a vörösök számára pénzügyileg is nagyon fontos az, hogy egy európai kupahelyet fogjanak meg a szezon végén. A Spursben viszont megtalálták maguk számára az egyik legnehezebb ellenfelet, mivel AVB csapata nagyon nagy formában van most. A Poolnál is szeretik a sok gólos meccseket, és a támadó szekció, főleg Suarez nagyon nagy formában van.
    Egy overes meccset várok vasárnap estére. Picivel a Spurs csapatát érzem esélyesebbnek, de sok gól lesz.

     

    Arsenal-Everton

    A BL helyért megy mindkét alakulat, viszont erre az ágyúsoknak van több esélyük, mivel a tabellán valamivel előrébb vannak, köszönhetően annak, hogy kevesebb döntetlent játszottak. Az ágyúsok otthon mindenképp nyerni akarnak, hogy feledtessék a szurkolókkal az elmúlt heti Spurs elleni vereséget. A csapat nincsen rossz formában, így minden esélyük meg is van rá. Érdemes lesz odafigyelni Cazorlara, mivel a spanyol az elmúlt fordulókban nagyon jól játszott, és a csapat nagyrészt neki is köszönheti az elmúlt időszak jobb formáját.

    Az Everton az elmúlt héten lemosta a pályáról a Readinget, így életben maradtak a BL-es reményeik, viszont az a 7 pontos hátrány elég nagynak tűnik a sok döntetlent játszó liverpooliak számára. A csapatnál Mirallas betalált az elmúlt fordulóban, és ez nagyon fontos lehet, mivel a belga nagyon jó játékos, és még segítségére lehet a kékeknek.

    Izgalmas és sok gólos meccset várok, amin a hazaiak esélyességét nem nagyon vonom kétségbe.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, F.A. Kupa, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: