• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-33.forduló-Beharangozó!



    A PL 33.fordulója a megszokott 10 meccs helyett csak 7 meccses lesz, lévén, hogy a Chelsea, a City és a Wigan is az FA Kupában érdekelt.

    Arsenal-Norwich
    Az ágyúsoknak úgy kell a 3 pont, mint egy falat kenyér, ha a BL kell nekik. A csapat jó formában van, otthon is fog játszani, így nem túl sok minden szól ellenük. Walcott és Wilshere is újra pályára léphet, ez pedig csak még tovább segítheti a csapatot az előre jutásban.
    A Norwich nem áll valami fényesen eddigi 35 pontjával, viszont ezt leginkább a sok döntetlennek köszönhetik. A múlt fordulóban játszottak 2-2t a Swanseaval, viszont az Arsenal ellen most nem túl sok esélyük lesz.
    Az egyetlen nyugtalanító dolog az az, hogy az Arsenal képes mindig meglepetésekre, sajnos rossz értelemben is. A szezon záró szakaszában vagyunk viszont, ilyenkor pedig már az ágyúsok megtalálják a győztes formulát. Hazai győzelemre számítok.

    Aston Villa-Fulham
    A birminghamiek jó formában levő csapatot fogadnak, viszont ez valamelyest rájuk is igaz, mivel 9 pontot szereztek az utolsó 5 meccsükön. A Villa még mindig nincsen biztonságban, viszont jelenleg legalább nincs kieső helyen. Most is égető szükségük lesz mindhárom pontra, amiért nagyon meg kell harcoljanak.
    A Fulham 10 pontot szerzett utóbbi 5 meccsén, az elmúlt fordulóban viszont kapott a Newcastletól. A Fulhamnek nincsenek európai álmaik, de nem is nagyon lehetnének. 39 pontjukkal elég stabil helyen vannak, és talán ez egy picit elkényelmesítheti őket, ami a nagy lángon élő Villat segítheti.
    A hazaiak minimum 1 pontot otthon tartanak, de egy győzelem is simán benne van a pakliban.

    Everton-QPR
    Az Everton számára nem lett meg a győzelem a Spurs ellen, de nem is kaptak ki, de így is maradt valami esélyük a BL-re. A hazaiak most nyerni akarnak a QPR ellen, mivel ha most sem nyernek, akkor végleg búcsút inthetnek a BL-nek. Jó formában van az elmúlt meccsen gólt szerző Mirallas, és most is jó teljesítményt várok a belgától.
    A QPR megint a meccs végén vesztette el a 3 pontot, és a Wigan ellen csak 1 ponttal kellett beérjék. A londoniak kiesése egyre biztosabb, de legalább nem az utolsó helyen fognak kiesni. A QPR-nak már csak az maradt, hogy a becsületüket védjék, de nem hiszem, hogy túl sok mindenre lennének képesek az Everton ellen.
    A hazaiak az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatnak, és szerintem fognak is.

    Reading-Liverpool
    Országos 2es, mivel a Pool mindenképp kell nyerjen, ha életben akarja tartani európai álmait. A csapatnak ehhez elég könnyű ellenfelét kell legyőznie, mivel a Reading jelenleg utolsó, úgy, hogy nagyon régen nem nyert már meccset, de még pontot sem szerzett. A vendégek edzője időt kért az újjáépítésre, viszont most minden van a vendégeknél, csak idő nem. Ebből lassan már csak Championship lehet, és ezt tudják a vendégjátékosok is.
    A Poolon viszont most nyomás lehet, mivel kötelező behúznia a 3 pontot. Ez nem hinném viszont, hogy akadályozná őket.

    Southampton-West Ham United
    Elég sűrű az alsóház, és két alsóházi csapat fog találkozni egymással a St Mary’s ben.
    A szentek jó formában várják a meccset, a 11.helyről. Ez viszont csalóka, mivel csak 3 pont az előnye a csapatnak a 15. Stoke előtt, aki már nagyon közel van a veszélyes zónához. A szentek viszont a hazai közönség előtt mindent meg fognak tenni azért, hogy jó formájuk kitartson.
    A West Ham is ugyanannyi ponttal rendelkezik, mint a szentek, és ők is elég jó formában vannak.
    Mindkét csapat meglehetősen jól áll a kiesés ellen vívott harcban, így nem lennék túlzottan meglepve azon, ha döntetlen születne a mérkőzésükön, amely mindkét csapatot közelebb vinné hőn áhított céljához.

    Newcastle United-Sunderland
    A fáradt szarkák ellen esélyesnek érzem a fekete macskákat, akik most megkezdhetik a rég várt ébredést.
    A Sunderlandnél nem sikerült jóra Di Canio bemutatkozása, de a józan szurkolók nem is vártak tőle győzelmet a Chelsea ellen, bár szünetben egy öngól révén még vezettek.
    Most viszont minden esélyük megvan, mivel a szarkák meglehetősen fáradtak lesznek a Benfica elleni meccs után, és ezt nem túlzottan tudja segíteni a hazai közönség. A szarkák kiestek az EL-ből, így teljes erejükkel csak a bennmaradásra koncentrálhatnak, ami meg is lesz nekik.
    Ezen a meccsen én viszont meglepetést várok, és azt, hogy a Sunderland legalább 1 ponttal hagyja el a St James’Parkot.

    Stoke-Manchester United
    A Stoke nagyon rossz formában van, és Tony Pullis legénysége most épp a listavezetőt fogadja. A Stoke legutóbb még február elején nyert, amikor is a Readinget győzte le, azóta viszont csak 1 pont jött össze. A Stokenál itt lenne az idő, hogy megébredjen, viszont ez nem a MU ellen fog összejönni.
    A MU előnye jelenleg csak 12 pont, ez viszont bőven elég lesz nekik ahhoz, hogy behúzzák nemsokára a bajnokságot. Az elmúlt fordulóban vereséget szenvedtek a városi rivális Citytől, ez pedig valószínű csak még jobban felpörgette a csapatot, így nem sok jóra várhat a Britannia Stadium közönsége.
    A MU be akarja húzni minél hamarabb a bajnokságot, így vendéggyőzelmet várok. SAF fiai viszont ilyenkor nem hajtják túlzottan szét magukat, így nem kell csodálkozni azon, ha a meccs végén 0-1et mutat az eredményjelző.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Európa-liga, F.A. Kupa, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: