• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-9.forduló-Beharangozó!



    A 9.fordulóban számos érdekes meccsre van kilátás, viszont a legjobban várt meccs a Chelsea-Manchester City találkozó lesz vasárnap délután.A Premier League logója

    Crystal Palace-Arsenal
    2es. Az ágyúsok nagy formában vannak, míg a Palace a múlt héten a Fulhamtől kapott ki. A BL miatt talán picit fáradtabbak lehetnek Giroudék, viszont nem hiszem, hogy ez annyira sokat számítana a 19.ellen. A vendégek simán behúzzák ezt a meccset már azelőtt, hogy érezni lehetne rajtuk a fáradtságot.

    Aston Villa-Everton
    Az Everton csapata kapott nemrég a Citytől, viszont az utolsó fordulóban visszatalált a helyes útra, mivel legyőzte a Hull csapatát, tehát jó formában várja a mérkőzést. A Villa kikapott a Spurstől nemrég, és most se hiszem, hogy többet tudna szerezni,mint 1 pont. A vendégeknél ott lesz a tartós veszélyt jelentő Lukaku, aki még mindig nagyon fiatal, és nagyon jó képességei ellenére se tartotta ott a Chelsea. A fiatal belga iránt már többen érdeklődtek, és ezért is bizonyítani akar.
    Egy X2 elég biztos erre a meccsre, de sima vendéggyőzelem is lehet ebből.

    Liverpool-WBA
    A hazaiak nagyon jól állnak a bajnokságban, viszont most egy elég kellemetlen csapat érkezik hozzájuk. A West Brom egyre hatékonyabb, mivel az utolsó 5 meccsén 9 pontot szerzett a birminghami alakulat, és nem szenvedett vereséget. A Poolnak nem lesz könnyű dolga így, főleg ha azt is tudjuk, hogy az elmúlt fordulóban emberelőnyben sem tudta legyőzni a szarkákat. A hazaiaknál elég sok a hiányzó, viszont közülük senki sem tagja a rendes kezdő 11nek, bár Iago Aspas így kezdte a szezont, azóta viszont kiszorult onnan.
    Aki kockáztatni akar, az megpróbálhat egy X2-t, mivel a West Brom van annyira erős, pl. az Arsenaltól is elhozott 1 pontot nemrég.

    Manchester United-Stoke
    A MU csapata a hét közepén legyőzte a Sociedadot, most pedig hasonlóra készül a Stoke ellen is.A Stoke nincs nagy formában, és nem is most fogja ezt a rossz sorozatot megtörni. A MU nincs valami nagy formában, viszont az ilyen meccseket be tudja még húzni, annak ellenére is, hogy az elmúlt fordulóban 1-1et játszottak a Southamptonnal, otthon.
    A Stoke 2 pontot szedett össze az elmúlt 5 fordulóban, és kicsi arra az esély, hogy most legyen meg a 3.
    Nem lesz valami látványos ez a meccs, viszont a hazaiak most mind a 3 pontot otthon kell, hogy tartsák.

    Norwich-Cardiff
    Szép kis kiesési rangadóra van kilátás szombat délután. A kanárik a 18. helyen állnak, 1 ponttal a 17. Cardiff mögött. A walesiek az elmúlt fordulóban a Chelseatől kaptak ki 4-1re, de most megvan az esélyük a győzelemre.
    Mindkét csapat tudja azt, hogy ha benn akar maradni, akkor leginkább azokat a csapatokat kell legyőzze, amelyek a zónájában vannak. Tipikus 6 pontos meccs lesz ez, ahol a döntetlen nem jó túlzottan senkinek sem. Több gólos meccset érzek inkább ide, pont a fenti indok miatt, viszont 3 esélyes a mérkőzés, egyik csapat sem tűnik kiemelkedőnek.

    Southampton-Fulham
    Fura ezt kimondani a tavalyi szezon után, viszont a meccs egyértelmű esélyese jelenleg a hazai csapat.
    A szentek az elmúlt fordulóban nem is játszottak rosszul a Manchester United ellen, és az 1 pontot megérdemelték. Most egy olyan csapat látogat el hozzájuk, amely nyert az elmúlt fordulóban, viszont nem túl sok a hasonlóság a Palace és a mostani ellenfél között.
    A szentek elég erős kerete ma bizonyítani fogja azt, hogy nem érdemtelenül van a csapat ilyen fenn a tabellán. Nem lesz egy nagy győzelem, leginkább 1-0ra számítok, és egy underre.

    Sunderland-Newcastle United
    A fekete macskák nemrég cseréltek edzőt, viszont eddig vele se mutattak túl sokat, bár egy félidőn keresztül jól tartották magukat Walesben, aztán pedig kaptak egy 4est.
    A szarkák a Liverpool ellen tartottak otthon 1 pontot, úgy, hogy több, mint egy félidőt játszottak emberhátrányban. A szarkák most is esélyesek 1 pontra, de egy vendéggyőzelem sem tűnik túlzottan elképzelhetetlennek, mivel a Sunderland csapata nagyon maga alatt van az eredmények miatt.
    Minden csapat eredményeiben van egy fordulópont: tavaly a QPR-nál ez az első győzelem a Fulham ellen, viszont a londoniak előtte már hozták legalább a döntetleneket. A Sunderlandnek ez se nagyon jön össze,így nem várok túl nagy dolgot tőlük most.

    Chelsea-Manchester City
    A forduló rangadóját a Stamford Bridgen rendezik, ahol is a Chelsea fogadja a Manchester City csapatát vasárnap délután.
    Mindkét csapat nagy formában van, mindketten nyertek a BL-ben is a héten, és mindkettejüknek ugyanaz a célja: a bajnoki cím.
    Kiélezett csata lesz ez Pellegrini és Mourinho között is, egy tipikus 3 esélyes meccs, amelyen bármelyik csapat nyerhet. Sok gólra lehet számítani, mivel mindkét csapat támadó szekciója jó formában van. Ez leginkább a Citys Agüerora igaz,és emiatt érzem egy picivel esélyesebbnek a manchesteri csapatot.
    Jó meccs lesz ez, sok góllal.

    Swansea-West Ham
    A Swansea csütörtökön egy késői góllal vesztett 2 pontot a Kuban ellen.
    Nem lesz könnyű dolga a csapatnak most se, mivel a West Ham meglehetősen erős alakulat, és aki leírja őket, az úgy jár mint a Spurs, akit a kalapácsosok 3 góllal győztek le.
    A Swansea és a West Ham is inkább támadásban jeleskedik, ezért is várok inkább egy sok gólos meccset a Liberty Stadiumba vasárnapra. A Swansea picivel esélyesebbnek tűnik a hazai pálya miatt is, viszont a West Ham is megfelelő támadóerővel rendelkezik, még úgy is, hogy Carroll hiányozni fog.

    Tottenham-Hull
    A Spurs hazai pályán esélyes, és be kell, hogy húzza ezt a meccset, ha bele akar szólni az élmenők harcába.
    A Spurs az 5.helyen áll, és csak 3 pont a hátránya a jó formában levő Arsenallal szemben, viszont az ágyúsok még szombaton le fogják majd tudni a meccsüket. A Spurs hátránya most az is lehet, hogy ő játssza a forduló utolsó meccsét, így már minden ellenfele eredményét fogja tudni, és ez valamelyest nyomást is helyezhet a csapatra, amelynek a BL hely a célja ebben a szezonban, de még bármi kijöhet, mivel nagyon szoros az élmezőny idén, köszönhetően annak is, hogy a nagy csapatok képesek teljesen valószínűtlen eredményekre, elég ha csak a Chelsea és a City vereségeit nézzük meg ebből a szezonból.
    A Hull a gyengébb helyezettek elleni meccseit kell hozza, hogyha benn akar maradni. A nagyok ellen eddig nem túlzottan volt sikeres a csapat, és ez a “hagyománya” nem hiszem, hogy idegenben szakadna meg. A Hull így is a legjobb újonc, mivel a Cardiff és a Palace is jóval lejjebb vannak a tabellán, mint ő.
    A hazaiak be fogják húzni ezt a mérkőzést, és folytatják az élmezőnyben vívott harcukat.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: