• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Premier League-16.forduló-Beharangozó!  A 16.forduló szombat kora délután kezdődik a City-Arsenal rangadóval, és vasárnap késő délután ér véget a Spurs-Liverpoollal.premier-league-icon

  Manchester City-Arsenal
  Az Arsenal nagyon erős idén, viszont a City az a csapat ebben a szezonban, aki mindenki ellen tud nyerni, de ugyanúgy képes negatív meglepetésre is.
  Most viszont ők az esélyesek, lévén, hogy hazai pályán játszanak, és itt mindig erősek. A City jelenleg 6 pontra van az Arsenaltól, ami 3-ra csökkenhet ha nyer, és ez már nem olyan sok, főleg ha tudjuk azt, hogy milyen zsúfolt a karácsonyi időszak. A meccs esélyese a City, amit a hazai pálya előnye miatt be is fog majd most húzni, bár nem érdemes túl monoton mérkőzésre számítani, mivel mindkét csapatnak nagyszerű a támadó részlege.

  Cardiff-WBA
  Gera Zoltán csapata látogat el ahhoz a Cardiffhoz, mely csak 1 ponttal van mögötte.
  Egyik csapat sincs jó formában, de a West Brom valamivel erősebb azért, bár a Cardiff csapata hazai pályán elég erős, lévén, hogy a Cityt is le tudták győzni, bár azóta már sok idő eltelt.
  A West Brom csapata a 15., 3 egymás utáni vereséggel, így éppen itt az ideje, hogy pontot szerezzenek. Nem rossz otthon a Cardiff, de a WBA kerete valamivel erősebb, és szerintem legalább 1 pontot elhoznak majd Walesből.

  Chelsea-Crystal Palace
  A Chelsea nem feltétlenül a legnagyobb erőkifejtéssel, de legyőzte a Steauat, így 1.helyen ment tovább a csoportjából a BL-ben. A csapat a múlt héten a bajnokságban a Stoketól kapott ki, így most javítani akar, hogy tartani tudja a lépést az Arsenallal, amely nem feltétlenül biztos, hogy mindhárom pontot megszerzi a City ellen.
  A Palace a vezetőedző csere óta jól megy, de még így sem hiszem azt, hogy lenne esélyük a Stamford Bridgen.
  A Chelsea célja Mourinhoval a bajnoki cím, amelyhez most mindenképpen győzniük kell 16.00-kor.

  Everton-Fulham
  1-es. Akármilyen szempontból is nézem ezt a meccset, csak 1es jöhet ki. Az Everton jó formában van, és bár viszonylag sok döntetlent játszott, most nem hiszem, hogy ez lenne.
  A Fulham kieső helyen van, és bár nyert az elmúlt fordulóban, nem hiszem, hogy sok mindenre mennének Martinez csapata ellen.
  Az Evertonnak nagy lehetőségei vannak idén, és ezt meg akarja ragadni a tavalyi 6. helyezett.

  Newcastle United-Southampton
  A szarkák és a szentek is meglepetést okoztak egy manchesteri gárdának az elmúlt fordulóban, így bizakodva várhatják ezt a meccset.
  A szarkák talán jobb formában vannak, mégis inkább egy döntetlenre tenném le a voksom. A City elleni döntetlen felpörgette a vendégeket, és legalább 1 pontot akarnak most is.
  Sok a hiányzó a vendégeknél, míg a hazaiaknál csak Taylor valamint Cabaye hiányoznak, és bár a francia alapember, mégsem hiszem, hogy nagyon megviselné az ő hiánya a csapatot.

  West Ham-Sunderland
  A West Ham és a Sunderland is rossz formában vannak, viszont a hazai pálya előnye a West Ham mellett szól.
  Egyik keret sem éppen olyan gyenge, hogy a 17. valamint a 20.helyen álljanak, viszont most itt vannak. Mindketten akarnak javítani, de a probléma az, hogy a góllövéssel van baj mindkét helyen, és a védelem bizonytalanabb.
  Kiegyenlített meccs lesz ez, ahol 1-0-ra számítok.

  Hull-Stoke
  A Hull City csapata egyre inkább csúszik le a tabellán, és pechükre most egy elég masszív Stoke jön hozzájuk, amely az előző fordulóbeli győzelem után most meglehetősen felpörögve jön ide.
  A Hull számára a bennmaradás a cél, amelyhez közelebb állnak a jó kezdet után. A Hull leginkább a kisebb csapatok ellen csillogott, bár a Pool ellen is nyerni tudott. Az ilyen meccseket be kell viszont húzza ahhoz, hogy a következő szezont is az 1. osztályban kezdhesse meg.
  A Stoke nyert a Chelsea ellen az elmúlt fordulóban, de most sem lesz a legkönnyebb dolga, mivel szintén egy a bennmaradásért harcoló csapat ellen játszik. Nem nagy a különbség a két csapat között, és így kiegyenlített meccsre lehet számítani.
  A vendégek az elmúlt fordulóbeli győzelem után most is esélyesek szerintem legalább 1 pontra, bár sok gólra nem kell számítani.

  Aston Villa-Manchester United
  A Villa az elmúlt fordulóban a Fulhamtől kapott ki elég simán, a MU pedig a szarkáktól kapott ki.
  Most viszont a vörös ördögök mindent meg fognak tenni azért, hogy feledtetni tudják ezt a kudarcot. A Villa ellen nem lesz könnyű dolguk, viszont nem feltétlenül megoldhatatlan ez a feladat sem.Bár Van Persie hiányozni fog a csapatból, még így is bőven erősebb a vendégcsapat. A védelem elég foghíjas lesz, így kinézek 1 hazai gólt is, viszont a vendégek be fogják húzni ezt a könnyűnek nem ígérkező mérkőzést. 1-2-re számítok.

  Norwich-Swansea
  Jó kis meccsre van kilátás itt, mivel a kanárik jó formában vannak, míg a Swansea elég fáradtan érkezik ide a csütörtöki EL meccs után.
  A hazaiak az utóbbi 5 meccsükből 3-at nyertek, és most is van esélyük erre bőven a 10. helyen álló Swansea ellen. De Guzman elmondta, hogy nem lesz könnyű dolguk, ami érthető is, mivel a Norwich feledtetni akarja a szurkolókkal az eddigi borzalmakat, és a bennmaradás akarja a lehető leghamarabb bebiztosítani, bár nem lesz könnyű dolga a csapatnak.
  A Swansea és a Norwich csapatából is elég sok lesz a hiányzó, viszont a pályára léphet az a Michu, aki csütörtökön csak a padon volt. A spanyolnak nagyszerű volt a tavalyi szezonja, idén viszont csak 2 bajnoki gólnál tart, bár több, mint 1 hónapot hagyott ki sérülés miatt, és csak nemrég tért vissza, így még nem feltétlenül a legbátrabb most a tavaly 18 gólig jutó támadó.

  Tottenham-Liverpool
  A forduló zárómeccse is rangadó lesz, akárcsak a nyitómeccs.
  A Spurs az Európa Ligában tökéletes teljesítménnyel ment tovább, de most a bajnokságban kell javítson, mivel itt még nincs meg a célként kitűzött BL hely. A csapatnál a védelem nem feltétlenül volt bomba formában mostanság, viszont eddig is inkább elől volt probléma. Meglátjuk azt, hogy Soldado csütörtöki 3 gólja mennyire hozza majd lázba a Valencia egykori ászát, aki a bajnokságban nem csillog, akárcsak a csapat, amely 15 gólnál tart csak, ami messze kevesebb, mint az előtte álló csapatoké.
  A Poolnál a védelem nem gyengébb, viszont a támadósor sokkalta erősebb, mint a hazaiaké. Suarez a bajnokság legjobb góllövője, 15 pontjával, viszont most nem lesz ott mellette az a Sturridge, akivel nagyszerű párost alkottak. Gerrard is hiányozni fog a vendégektől, viszont Rodgers az ő helyettesét is megtalálta már, bár meglátjuk, hogy Lucas Leiva vagy Joe Allen mit tudnak művelni a legalább 1 hónapra kieső csapatkapitány helyén.
  A Spurs védelméből is hiányoznak páran, így a meccsre az X2 mellett leginkább egy overt lenne érdemes megpróbálni.
  Témakör:
  Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: