• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Premier League-27.forduló-Beharangozó  A 27.forduló szombattól hétfőig tart, és számos érdekes. akár sorsdöntő meccsre is kerülhet sor.A forduló a Pool kiütéses győzelmével kezdődött még múlt vasárnap.

  Fulham-Stoke
  A vendégek az elmúlt fordulóban törték meg rossz sorozatukat a jobb formában levő Reading ellen. A Stoke nagyjából céltalanul mehet végig a bajnokságon, mivel reális esélye európai kupahelyre már nem sok van.
  A Fulham helyzete kicsivel rossz, de meglehetősen szép az előnyük ahhoz, hogy simán meglegyen számukra a bennmaradás.
  A két csapat között elég döntetlenszagú meccs érződik, mivel ez nagyjából mindkét csapatnak jó lenne.

  Arsenal-Aston Villa
  Egy fáradt ágyúshad fogadja a közepes formában levő Aston Villat.
  A birminghamiek pontot kell hozzanak el az Emiratesből, mert mindössze 1 pontra vannak a kieséstől, úgy, hogy a 2 legfőbb riválisa egymás ellen játszik, így valaki biztos szerez pontot.
  Az Arsenalnak nem ment a Bayern ellen, viszont ha még BL helyet akar fogni, akkor most mindenképp nyernie kell az alsóházi Villa ellen. A formával nincs is annyira baj, de a fáradtság döntő lehet, ha 70 percig nem döntik el a meccset.
  Sok gólra számíthatunk.

  Norwich-Everton
  Ugyanaz a történet, mint eggyel feljebb. Az Evertonnak is már kezd tetemes lemaradása lenni a BL helytől, és ők is egy rosszabb formában levő középcsapattal meccselnek. X2t simán be lehet próbálni viszont arra nincs nagy szorzó. Az a baj, hogy a Norwich utóbbi 5 meccsén 4 alkalommal X-elt, ami azért elég sok, főleg, hogy ilyen téren az Everton a leader.
  Ha bátor valaki, akkor egy X-et is bepróbálhat elég szép szorzóval.

  QPR-Manchester United
  Országos 2es, lévén, hogy a listavezető látogat el az utolsóhoz. Sok gólra nem számítok, mert nem várható az, hogy a QPR kitámad, bár nekik van a legégetőbb szükségük a 3 pontra, mert egyre inkább lemaradnak.
  A MU előnye meglehetősen nagy, és ez csak nőhet, mert a City nem biztos, hogy nyerni fog a hétvégén. SAF fiai most kell eldöntsék a bajnokságot a saját javukra, főleg, ha BL-ben is sokáig akarnak menetelni. A 12 pont 12 fordulóval a vége előtt nagyon sok, innen már csak elveszteni tudják a bajnokságot.
  Kevés gólt, és nyugodt játékkal behúzott vendéggyőzelmet várok.

  Reading-Wigan
  Kiesési derby, a szó legszorosabb értelmében.Aki nyer, az elmozdulhat a kiesési zónából. A Readinget érzem esélyesebbnek, lévén, hogy ők valamelyest jobb formában vannak. A Stoke ellen kaptak 2 hete,valamint a MU-tól is, viszont nem mutatják túlzottan a reménytelenül kiesők arcát. A Wigan sokkalta gyengébb, mint a MU, így ellenük elég sokra vihetik. Egy esetleges győzelemmel nagy valószínűséggel kinn lennének a vízből egy ideig.
  A Wigan a tavalyi szezonban is nagyon sokáig állt a kiesés szélén, aztán megtört a jég, és a csapat végül egész szépen fejezte be a szezont. A Wigan jobb felhanggal várhatja a meccset, mivel a Kupában 4-1re nyertek a Huddersfield ellen. A csapat védelme kutya rossz, mert az utóbbi 3 meccsen 8 gólt kapott, ami azért elég sok, bár az 5 rúgott gól egész szép mutató.
  Izgalmas meccsre van kilátás, ahol egy 1est várok inkább. De sok gólra számíthatunk legalább.

  West Brom-Sunderland
  A WBA a Pool elleni győzelemmel újra visszatért az Európa Ligát keresők táborába, ahogy erre Lukaku is utalt nemrég, mivel a csapat legyőzte a Poolt az elmúlt fordulóban, de a 7 pont az elég sok. A csapatnak ez új lendületet adhat, mivel ilyen magasan még soha nem volt a csapat, legtöbbször csak a kiesés ellen harcolt. Van egy Lukaku a csapatnál, aki elég szépen termeli a gólokat, és nem fog itt megállni.
  A Sunderland utolsó 2 meccsén csak kapott, és egy felpörgött WBA ellen nem feltétlenül ők az esélyesek. A csapatnak a bennmaradás meglesz, mivel a többiek sem mennek annyira jól a kieső zónából.
  A meccs esélyesének a West Bromot érzem, de nem hiszem azt, hogy könnyű dolga lenne Gera csapatának.

  Manchester City-Chelsea
  Sorsdöntő meccset játszanak az Etihadban, mivel aki nyer, az a 2. hely esélyesévé lép elő.
  A City ha nyer, akkor szinte biztos az, hogy 2. lesz a csapat, mivel akkor már 7 pont előnye lesz az eléggé bukdácsoló Chelsea előtt. Bár elég sokan tesznek hűségesküt a csapat mellett, de a csapat utóbbi időben mutatott formája nem éppen címvédőhöz méltó. A Southampton elleni vereség után sokan Mancini fejét kérték, viszont ezt valószínű, hogy csak a szezon végén kapják meg. A City ha most kikap, akkor morálisan kerül hátrányba, mivel 1 pont előnye még akkor is maradna.
  A Chelsea játékosai tudják azt, hogy ha most nyernek, akkor morálisan lépéselőnybe kerülhetnek a gödörben levő City ellen. Bár a világoskékek nyertek az FA Kupában, de a Leeds azért nem egy Chelsea. A Chelsea az EL meccset is majdnem beáldozta a City meccs miatt, de végül megszerezte a továbbjutást.
  Tipikus 3 esélyes a meccs, de inkább under, mint over. Érdekes meccsre lesz kilátás azért vasárnap.

  Newcastle-Southampton
  A szarkák fáradtan fogadják a szenteket, akik az elmúlt fordulóban lenyomták a Cityt. A csapat emiatt morálisan jól áll, viszont a Newcastle van annyival erősebb, hogy nyerni tudjon a szentek ellen. A Southampton kerete gyengébb is, mint a hazaiaké, csak az a baj velük, hogy a hazai pálya előnye nem velük lesz.
  A Newcastle az EL-ben továbbjutott. Ez valamelyest várható is volt, mivel a bennmaradás ezzel a kerettel meglesz, és csak akkor tudna újra európai kupában szerepelni, ha megnyerné az EL-t. A szarkák a bajnokságban leginkább az 1-1 elleni meccseken kell, hogy pontot szerezzen, amire most minden esélye meg is lesz. A St James Parkban a csapatot a buzdítás fogja előre hajtani, így nem hiszem, hogy most vereséget szenvednének.
  Izgalmas meccs lesz, ami szintén kissé kiesési rangadónak néz ki. A hazaiakat érzem esélyesebbnek, de a vendégeket sem kell leírni.

  West Ham United-Tottenham Hotspur
  A sarkantyúsok a BL hely esélyesei, és vannak olyan közel a Chelseahez, hogy akár a dobogó is meglegyen AVB csapatának, ami azért nagy eredmény lenne a csapattól, mert a szezont annyira nem kezdték jól, viszont a portugál irányítása alatt kezdtek jó formába jönni, ami most is tart. A csapat az EL-ben is nagyon szépen muzsikál, ahol a Lyon ellen a végén tudtak csak továbbjutni, mivel Dembele a végén tudott csak gólt lőni, ezzel pedig tovább is jutottak, hogy a következő körben a rossz formában levő Intert fogadhassák.
  A bajnokságban a csapat jól megy, 1 pontra van a Chelsea, 5re a City, így egy jó csillagzattal akár a 2.hely is meglehet a csapat számára, viszont szerencse is kell hozzá.A Newcastle és a WBA ellen is nyertek az utóbbi 2 fordulóban, és most 3 meccsesre akarják nyújtani a győzelmi sorozatukat. A csapat legjobb embere idén az a Gareth Bale, akit már Európa szinte minden nagycsapatával szóba hoztak már, viszont eddig még semmit nem tudtak konkretizálni. Nagyon jó formában játszik a walesi, az EL odavágón 2 gólt lőtt, és a bajnokságban is már 13 gólnál tart. A következő az a Defoe, aki 10 gólnál tart, de ő most sérült, és most jöhetne el Adebayor ideje, aki idén messze nem fut olyan nagy szezont, mint a tavaly, amikor is 17 gólt lőtt, míg most csak 2nél tart.
  A West Ham csapata nagyon rossz formában van, és már az edző menesztése is felmerült. Carroll már játszik, viszont ő sem termeli annyira a gólokat, mint annak idején a szarkáknál. Rossz formában vannak, és nem hiszem, hogy ez pont a Spurs ellen törne meg. A hazaiak a kiesést elkerülik, viszont ezen felül semmi. Hazai pályán azért mindent megtesznek majd, de egy szűk vendéggyőzelem lesz ebből inkább.
  Nem várok sok gólt a meccsre, de a vendégek pontokkal, de legalább 1 ponttal fognak távozni a Boleyn Groundról.
  Témakör:
  Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, F.A. Kupa, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: