• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-11.forduló-Beharangozó!



    A 11.fordulóban sok jó meccs lesz, ezek közül is kiemelkedik a címvédő listavezető elleni meccse, vasárnap késő délután.premier-league-icon

    Aston Villa-Cardiff
    A walesiek rangadót nyertek a múlt héten, és most sem feltétlenül esélytelenek a Villa ellen, amely nincs nagy formában.
    Benteke góljaira vár a birminghami csapat, és szerintem ha ő betalál, akkor megindul a csapat szekere is. Erre viszont inkább egy X2t raknák.

    Chelsea-WBA
    A Chelsea nyert a Schalke ellen, viszont az elmúlt héten kikapott a Newcastletól, így most bizonyítania kell a bajnokságban is.
    Jelenleg 2. a csapat, 5 ponttal lemaradva londoni riválisától, így most nagyon oda kell tegye magát, hogy valamelyest közeledni tudjon az 1.hoz, aki a MU-hoz látogat.
    A West Brom se rossz, viszont annyira nagy ellenállást nem kell várni tőlük. A múlt héten nyertek a Palace ellen, de ezen a héten nem sok minden terem nekik a Stamford Bridgen.

    Crystal Palace-Everton
    A Palace csapata nem áll valami fényesen: eddig csak 1 meccset tudott behúzni, azt is az akkor utolsó Sunderland ellen. A Palacenál a támadás és a védelem is gyenge, mivel egyik téren a leggyengébbek, a másikon is nagyon rosszak. A Palace benn akarna maradni a szezon végén, viszont ehhez nagyon sokat kellene változtasson a mentalitáson. A Reading csinált tavaly télen hasonlót, viszont nekik se jött össze szinte semmi január után. A Palacenál ez se nagyon akar körvonalazódni valahogy. A Palace a Sunderland elleni győzelem óta még pontot sem szerzett, és nem valami jó a morálja a csapatnak. A legjobb góllövőjük is csak 2 gólos, viszont Gayle sem éppen kiemelkedő mostanában. Jelentősen kellene, hogy erősödjön a télen a londoni alakulat ahhoz, hogy reális esélyei legyenek a bennmaradásra, mivel jelenlegi állapotukban nnem sok mindent célozhatnak meg a 19.helyen kívül.
    Az Everton viszont idén is ugyanaz, mint a tavaly: az a szimpatikus csapat, aki szinte mindenkire veszélyes lehet, és nem áll rosszul a bajnokságban. Roberto Martinezzel picit nehezebben indult meg a csapat szekere, de most már elég jók. Ebben nagy része van Lukakunak is, aki eddig 5 gólt szerzett de sanszos az, hogy most nem fog játszani. Rajta kívül is nagyon erős a csapat, bár ő elég kiemelkedő, mivel a góllövőlistán Lukaku után következő Baines csak 2 gólos. A csapatban még ott van Mirallas is, aki eddig csak 1 gólt szerzett, és Jelavic is: a horvát csatár tavaly márciusban talált be utoljára, a City ellen. Idén már nem feltétlenül kezdő, viszont a belga esetleges sérülésével most megmutathatja, hogy mit is tud. Az Evertonnak a bajnoki címre is van valamelyest esélye, viszont nem hiszem azt, hogy a szezon végéig ki tudna tartani a csapat lendülete. Viszont ha a csapat valami komolyabbat akar elérni, akkor a Palace szintű csapatokat le kellene, hogy győzze, mert a nagyon ellen nem feltétlenül van mindig esélye, elég ha csak a City elleni meccsüket nézzük meg.
    És miért is várom azt, hogy az Everton nyerjen? Az Everton jobb formában van, és az utóbbi időben elég jónak tűnik a liverpooli egylet. Az utolsó fordulóban is elég jó eséllyel játszottak a Spurs ellen, viszont a helyzeteiket nem tudták gólra váltani. A Palace ellen viszont sokkalta könnyebb dolguk lesz, és az esélyességet most 3 pontra tudják majd váltani. Sok gólra viszont nem érdemes várni, mivel az Everton nem szokott sokszor 2 gólnál többet lőni, viszont a Palace meg átlagban egyet se tud. DNB2essel is elég érdemes próbálkozni, mivel 10 meccs alatt már 4 döntetlent hoztak össze.

    Liverpool-Fulham
    A Pool 20 pontos, és csak rosszabb gólaránya miatt szorul a 3.helyre. A Chelsea csapatának nehezebb meccse lesz a WBA ellen, mint a Poolnak a Fulham ellen, így azt várom, hogy a vörösök nagy iramban nyomják majd végig a meccset, hogy így javítsanak +7es gólarányukon. Sturridge és Suarez is jók, és a Fulham védelme nincsen annyira jó, hogy meg tudná fogni a hazaiakat.
    A Fulhamnél a védelem ami gyengébb, így 3+ os meccset várok ma délután az Anfield Roadra.

    Southampton-Hull
    A szentek esélyesként futnak ki erre a meccsre, lévén, hogy elég jó formában vannak, és a 6.helyről még bárhol kiköthetnek. A Stoke ellen egy X-et húztak ki, úgy, hogy már az elején betalált Begovic, elég szerencsésen. A szentek jól erősítettek a nyáron, és elég sanszos az, hogy idén nem csak a kiesés ellen fognak harcolni. Az a Hull látogat el most hozzájuk, amely nyert az elmúlt fordulóban a WBA ellen, viszont idegenben most nehéz dolguk lesz. A nagyok ellen a tigrisek nem nagyon mutatnak semmit, viszont a Southampton nem tűnik még nagycsapatnak, gazdag múltja ellenére se. 1 pontnál többet nem nagyon adnák azért nekik.
    A szentek szűken, de be fogják húzni ezt a mérkőzést, hogy így maradjanak az élmezőnyben.

    Norwich-West Ham United
    A Norwich nincsen nagy formában, és most az a West Ham jön hozzájuk, amely mindig képes egy jó eredményre. A kanárik utolsó 3 meccsükön csak 1 pontot szereztek, viszont a West Ham sem csillog ilyen téren, mivel 2 döntetlent hoztak össze utóbbi 3 meccséóen.
    Erre a meccsre sem várok túl sok mindent, leginkább egy under prognosztizálható.

    Tottenham-Newcastle United
    Nehéz meccse lesz a Spursnek, mivel a szarkák felpörögve várják a találkozót.
    A hazaiak EL-ben játszottak a héten, viszont nem épp a kezdőcsapattal,ezért a fáradtság nem lesz annyira érzékelhető. Lloris már edzett a héten, így várhatóan megint kezdő lesz.
    A szarkák legyőzték a Chelseat, és most sem lesz könnyű dolguk. A francia kolónia dolgát a Spurs erős védelme is nehezíti.
    Nem várok ezért túl sok gólt erre a meccsre, nem lenne meglepő 1-0 a meccs végén.

    Sunderland-Manchester City
    A Sunderland nyert a Newcastle ellen, de azóta megint kikapott. A City ellen csak az lesz a kérdés, hogy mennyire fognak kikapni. A manchesteriek nagyon jók, a BL-ben is nyertek, így nem nagyon látok okot arra, hogy miért ne nyernének a Stadium of Lightban. A Citynél hiányozni fog Kompany, Jovetic és Silva is, de nélkülük is be fogja húzni a csapat ezt a meccset.

    Swansea-Stoke
    Elég sótlan meccsnek néz ez ki elsőre: a hattyúk kikaptak a Cardifftól, és X eltek a Kubannal, a Stoke pedig a szentekkel X-elt, hála Begovicnak.Nagyon masszív a vendégek védelme, és ez ellen csak szenvedni fog a Swansea.
    Az egy pont nem jó egyik csapatnak se, de nem hiszem, hogy sokan meg lennének lepve ezen. Amúgy egy kevés gólos meccs tűnik a legvalószínűbbnek.

    Manchester United-Arsenal
    A Manchester United csapata nem túlzottan bajnokhoz méltóan szerepel ebben a szezonban, és most az a csapat látogat hozzájuk, amely a szezon során az egyik legnagyobb meglepetést okozta eddig, mivel 5 ponttal vezeti a bajnokságot, és veretlen maradt az első forduló óta, amikor is az Aston Villa győzte le őket 3-1re.
    A MU csapata a héten a Sociedad ellen játszott 0-0ás döntetlent, ami nem túl biztató, viszont a manchesteriek még így is vezetik a BL csoportjukat,és nem nagyon látom azt, hogy miért ne jutna tovább a csoportjából. A MU-nál a koncentráció is hiányzik egyszer egyszer, és a motiváció is valamivel gyengébbnek tűnik. Ezt SAF gond nélkül át tudta hidalni, viszont Moyesnak még nem megy ez túlzottan. Ferguson foglalkozott valamelyest a csapattal a héten, hogy megtalálják a nyerő taktikát az Arsenal ellen, és a Sir nagy lökést adhat majd a csapatnak. A Manchesternél Van Persie termeli a gólokat idén is szép számmal, viszont a csapat védelme az ami elég gyenge:13 gólt kaptak eddig, ami 8al több, mint a legjobb Spursé. Rooney 5 gólja is elég szép teljesítmény, viszont Januzaj az aki idén nagyon sok mindenkit meglepett. A fiatal belga már 2 gólnál tart, úgy, hogy nem feltétlenül kezdő minden meccsen. Moyes azt ígérte, hogy nem fogja túlterhelni a belgát, viszont szükség lehet a játékosra ilyen nehéz meccseken is. Instabil a csapat védelme, és most egy elég erős Arsenal látogat el majd hozzájuk.
    Az Arsenal csapata 5 ponttal vezeti a tabellát, és jó formában várja a meccset. A Dortmund ellen nem játszottak a legjobban, viszont így is be tudták húzni a mérkőzést, jelentősen növelve így továbbjutási esélyüket. Az Arsenal védelme erős, és a támadószekció is jó formában van. Cazorla, Özil, valamint Giroud is nagy formában vannak, és a MU ellen végre megmutathatják, hogy reális esélyük van a bajnoki cím megnyerésére. Ramsey is nagy formában van, eddigi 6 gólja több, mint amennyit bármikor is szerzett a walesi. A csapatnál gondot okozhat a sérülések száma, viszont eddig is át tudtak lépni ezen, valahogy most is sikerülni fog. A csapatot viszi előre a lendülete, és a bajnoki címvédő ellen mindig is nagy kihívás játszani. Wengerék nagyon rég nem nyertek az Old Traffordon, így ez is bennük motoszkálhat most.
    Az Arsenal csapata esélyesként fut ki majd a meccsre, és szerintem ezt bizonyítani fogja. Ha valaki nem ezt próbálja, érdemes egy overrel próbálkozni, mivel a MU védelme nem tökéletesen zár, és az Arsenal nagy formában van, ha a góllövésről van szó, viszont a Rooney+RvP páros van annyira jó, hogy legalább 1 gólt rúgjon.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: