• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League 21. forduló-Beharangozó!



    Az idei év első fordulója kezdődik el ma, amiben számos érdekes meccset játszanak.

    West Bromwich Albion-Fulham

    A hazaiak jó formában, a vendégek meg nem. A WBA takarékoskodott is erre a meccsre a MU ellen, így nem hinném, hogy a Fulham ellen meg lennének elégedve bármi mással, mint 3 ponttal.
    A Fulham még mélyebbre fog süllyedni a tabellán, de Geráék ezen a meccsen megmutathatják, hogy milyen jók is valójában.

    Manchester City-Stoke City

    Jó kis meccs lesz ez, lévén, hogy az égszínkékek nem akarnak lemaradni a MU-tól. A Stokeban van erő és kitartás, bár az utóbbi meccsen bekapott 6 gól nem javítja túlzottan a Stokeról kialakult masszív védekező csapat képét.
    A hazaiaktól biztos hiányzik Nasri, de amúgy sem volt annyira nagy hasznára a csapatnak az elmúlt meccsen, piros lapos kiállítása révén.
    Izzasztó meccs lesz ez már az év elején is, amit normálisan be kellene, hogy húzza Mancini legénysége, de, hogy mi is lesz valójában, azt senki sem tudhatja előre.

    Swansea City-Aston Villa

    Sima 1-es. A Villa utóbbi időben nagyon kap mindenkitől, és nem hinném, hogy ez pont az egyik legjobb kiscsapat ellen szakadna meg. Michu játéka még mindig kérdéses, de nélküle is le kellene, hogy nyomják a rossz formában levő birminghami csapatot.
    A Villanál elég mélynek kezd látszani a válság, és bár a hazaiak sem éppen tökéletesek, de még így is sokkalta erősebb formában vannak.

    Tottenham Hotspur-Reading

    Bár feltámadt a Reading az utóbbi időben, de nem hiszem azt, hogy egy jó Spurs ellen éppen tudnának mutatni valamit.
    Bale és csapata nem akarja pont most a pontokat elszórni, mikor már elég közel érezhetik magukat a hőn áhított BL-hez. A vendégek nem hiszem, hogy most is tudnának valami kiemelkedőt mutatni.
    A Spursnél minden jól megy most, és ez folytatódni fog az ex. utolsó helyezett ellen is.

    West Ham United-Norwich City

    Nem hiszem, hogy túl élvezetes meccsre lenne kilátás a két csapat között. A WHU kapott a Readingtől is, így a Norwich ellen sem lesz valami könnyű dolguk.
    A kalapácsosok morálja a padlón van, és a Norwich erre lecsaphat, hiába kaptak ki ők is utolsó 3 meccsükön. A vendégek támadógépezete elég hatékonyan működött a Manchester City ellen, és most sem kell tartani a befulladástól.
    Egy biztos: egy rossz sorozat meg fog szakadni a Boleyn Groundon, viszont a vendégek a sanszosabbak, hogy veretlenül hagyják el a pályát.

    Wigan Athletic-Manchester United

    Országos 2-es. Megy a szekér a MU-nál, és bár a Wigan is nyert az elmúlt fordulóban 3 góllal, de a MU azért nem egy Aston Villa.
    A Wigan simán nyert, és ezzel egy kicsit jobb helyzetben várhatja az Új Évet. A MU viszont tudja, hogy a kicsik elleni meccseket mindeképpen hozni kell, így nem engedheti meg magának a csapat, hogy pontot vesztegessen el a DW Stadiumban.
    A MU-tól hiányozni fog Wayne Rooney, viszont így Chicharito kaphat majd több esélyt a bizonyításra, és kevésbé valószínű az, hogy ezek után a Fiorentinahoz menne.

    Southampton-Arsenal

    A szentek elég szépen vezettek a Stoke ellen, aztán úgy is csak egy X-re voltak képesek, hogy a Stoke mindössze 10 emberrel fejezte be a meccset. Ez nem hiszem, hogy jót tett a csapatnak, amely a bennmaradásért harcol. A szentek gólt lőni tudtak a Stokenak is, ami azért elég szép teljesítmény, lévén, hogy a Stoke rendelkezik az egyik legjobb védelemmel.
    Most viszont nem kell arra számítani, hogy kevés gólos meccset látnánk. Az Arsenal 7-3ra nyert a Newcastle ellen, úgy, hogy 3-3ig fej fej mellett haladtak. Aztán sikerült lenyomják a szarkákat. A csapat az utóbbi idők sikereit leginkább a támadó focinak köszönheti, mivel utóbbi 3 meccsén 13 gólt szereztek, és kaptak 5-öt. Látszik, hogy a védelem nem túl erős, ha egy jobb támadósorral kerülnek szembe. A szentek ilyen része sem éppen a legrosszabb, így várható az, hogy az Arsenal-os védők fel kell kössék a gatyájukat.
    Jó kis meccs lesz ez, amin az Arsenal kellene nyerjen, nem is kevéssel.

    Chelsea-Queens Park Rangers

    Fut a szekér Benitez legénységénél, a West Ham elleni vereség óta nem szenvedtek vereséget a PL-ben. Nehezen indut meg a kék legénység, viszont most már nem állnak messze a 2. helytől sem, mivel van egy elmaradt meccse is a csapatnak. Az Everton elleni derbyt Lampard duplájával nyerték meg, így nehezítvén meg a 34 éves játékosra vonatkozó terveket, mivel eléggé kifelé áll már a középpályás szekere, legfőképp kora miatt.
    A Chelsea most valami hasonlóra készülhet, mint az Aston VIlla ellen, amikor 8at gurított. A QPR sincs valami jó formában, de a londoniak azért nem kapituláltak az utóbbi meccseken annyiszor, mint az Aston. A hazai pálya abszolút esélyessé lépteti elő a Chelseat, aki több gólos győzelemmel kellene elhagyja vasárnap a Stamford Bridge gyepét.
    Redknapp reménykedik a bennmaradásban, de azért elég nehéz dolga lesz. Várhatóak erősítések a csapatnál, mivel most valahogy nem akar nekik semmi sem összejönni. Egy esetleges jó szereplés felpörgethetné a királynő parkőreit, de erre elég kevés az esély. Gól viszont lesz rendesen.

    Liverpool-Sunderland

    A Liverpool hol nyer, hol kikap, felváltott sorrendben. Ha eszerint megyünk, akkor vereség kellene következzen, bár nem lesz könnyű meccsük a fekete macskák ellen. A Pool csapata közepes formában van, de leginkább a védelem miatt vannak éppen ott, ahol. A vörösök gólszerzési potenciálja nem rossz, viszont egy kis állandóság azért hiányzik tőlük.  Igaz, hogy a hazaiak támadóerejét Luis Suareznek hívják, aki az elmúlt meccsen is 2 alkalommal köszöntött be Londonban.

    A Sunderland vezetett is a Tottenham ellen, de a 2. félidőben bekapott két találat végzetesnek bizonyult számukra. A fekete macskák nem valószínű, hogy sok góllal fogják majd megterhelni a hazaiak kapuját, viszont 1 találat mindig benne van a képben.

    A hazaiak győzelme abszolút sanszosabb, de látván azt, hogy mennyire masszív a Sunderland védelme, akár egy meglepetés eredmény is simán kijühet.

    Newcastle United-Everton

    Mindkét csapatnak javítania kell az elmúlt fordulóbeli vereség után.
    A szarkák védelme az egyik legrosszabb a ligában, ettől már csak a mostanság meggyengült Aston Villa áll rosszabbul, akik 39 gólt kaptak, szemben a NUFC 37 bekapott góljával. A szarkák hazai pályán jók lehetnek, de az a szép, hogy a védelem hiánya miatt Pardew legénysége leginkább csak a támadásokra tud koncentrálni. Rágják is a gólokat szép számmal a fehér-feketék, meglátjuk vasárnap mit is mutatnak.
    Az Everton irányította a Chelsea elleni 1. félidőt, gólt is szerzett, de még a szünet előtt egyenlítettek a londoniak, a 2. félidőben pedig megszerezték a 3 pontot érő találatot. Moyes legénysége ha BL-t akar fogni, akkor mindenképpen nyernie kell a Newcastle ellen, mivel jelenleg 3 pontra van tőlük a Spurs, akinek azért könnyebb meccse lesz a Reading ellen. Fellaini visszatérhet, ami segíthet is a csapaton.
    Izgalmas meccs lesz a St. James Parkban, ahol sok gólra lehet számítani. Ha a hazaiak rendberakják a védelmüket, akkor esélyesek lehetnek szinte mindenki ellen, mivel a védelmeket azért elég szépen fel tudják törni.




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: