• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-38.forduló-Beharangozó!



    Sok mindent láthattunk már a 2012-2013as szezonban a Barclays Premier Leagueben, viszont izgalom maradt még az utolsó fordulóra is, lévén, még nem dőlt el az, hogy a 3 londoni csapat közül melyik szerzi meg a dobogót, valamint a 4., még Bajnokok Ligáját érő helyezést.Mindhárom kieső hely eldöntetett már, így ez a forduló leginkább a 3-4-5 helyen levő csapatoknak lesz érdekes.

    Chelsea-Everton
    Ha a Chelsea nyer a Stamford Bridgen, akkor már biztos a 3.helye. A kékek most nyerték meg az EL-t, ezért valószínűleg fel lesznek dobva az Everton elleni meccs alatt.
    A Chelsea kis szerencsével legyőzte a Benficat szerda este, így jelenleg egyszerre EL és BL címvédő is, ami azért nem kis dolog. Most viszont lehet, hogy egy kicsit fáradtabbak lesznek, ezt használhatja ki az Everton.
    A liverpooliak nagy formában játszottak a szezon elején, viszont lecsúsztak a BL-ről a sok döntetlennek köszönhetően. Nem maradt már így sok minden nekik, csak a saját jókedvük miatt játszhatnak most.
    Szerintem a Chelsea nyerni fog, bár ha nem talál be korán, akkor nehéz dolga lesz, mivel a fáradtság várhatóan a meccs végén már hangsúlyozottabban fog érződni.

    Liverpool-QPR
    Mindkét csapatnak rossz szezonja volt, de a QPR-nál volt ez hangsúlyozottabb, mivel a londoniak kiestek.
    A QPR kerete annyira nem volt rossz, hogy utolsóként fejezik be a bajnokságot, de túl sokáig voltak türelmesek a tavaly a csapatot megmentő Mark Hughessal.
    A Liverpoolnál a 7.hely meglett, viszont valószínű, hogy többet vártak a csapattól a szurkolók. Egész jó formában vannak, ezért szerintem lenyomják a QPR-t.

    Manchester City-Norwich
    A City már alig várja a szezon végét, mert minden elromlott idén ami lehetett. A megbízott vezetőedzővel játszó csapat szerintem simán le fogja nyomni a minden tehertől megszabaduló Norwichot, melynek aztán tényleg semmi célja nincs, bár elég szoros azért az alsóház, és a 10. West Ham is csak 2 pontra van tőle.
    Figyelni kell azért a kanárikra, de a City azért most meg fogja mutatni, hogy mennyire is jók.

    Newcastle-Arsenal
    2es. Az Arsenal ha nyer, akkor benn van a BL selejtezőkben. Arsene Wenger van annyira jó edző, hogy ezt bele tudja sulykolni csapatába, melyek mindent meg fognak tenni azért, hogy megszerezzék a 3 pontot.
    A szarkák örülnek, hogy véget ér a szezon, és nem sok babérra számíthatnak az ágyúsok ellen.
    Az Arsenal motivációja sokkalta jobb, és ez döntően fogja befolyásolni a csapat teljesítményét.

    Southampton-Stoke City
    N’Zonzi nyilatkozatából kiindulva a Stoke nagyon hajt arra, hogy legyőzze a Southamptont, mivel így a csapatnak akár a 10.hely is meglehetne a szezon végén.
    Amúgy a Wigan kiesésének köszönhetően semmi tétje nincs már ennek a meccsnek, így felszabadult játékot is várhatunk.
    A Stoke szeret kevés gólos meccseket játszani, és leginkább egy 0-1et várok ide.

    Swansea City-Fulham
    A Swansea meg akarja csípni a 8.helyet a szezon végén. Erre minden esélye meg is van, mivel a WBA a MU-val fog játszani, és nem hiszem, hogy a vörös ördögök Sir Alex Fergusont vereséggel akarnák búcsúztatni.
    A Fulham nagyon rossz formában van, 5 meccs, 5 vereség. A londoniak nem hiszem, hogy egy elszánt Swansea ellen sokra mennének, mivel a hattyúk a MU ellen is elég derekasan állták a sarat.

    Tottenham Hotspur-Sunderland
    A fekete macskáknál Di Canio célt ért, mivel bennmaradtak a szezon végén. Ezután felszabadultan is játszhatnak, mivel már semmilyen teher nincs rajtuk.Ez jól is hathat, mivel a nyomás most egyértelműen a Spurs vállát nyomja.
    Ez a meccs a Spurs részéről azért nehéz lesz, mivel az Arsenal ha nyer, akkor ők bármit játszhatnak, nem fognak célt érni. Balet már sokan választották az Év Játékosának, és meg is fogja mutatni vasárnap azt, hogy miért kapott ennyi címet.

    West Bromwich Albrion-Manchester United
    A WBA nem hiszem, hogy a vörös ördögök ellen sok mindenre menne, mivel ez Sir Alex Ferguson búcsúmeccse. A skót mestert csapata mindenképpen győzelemmel akarja majd búcsúztatni, és ez sikerülni is fog majd nekik. Erősebb a MU, és ezt a pályán is meg fogja mutatni. A bajnoki cím mellé még a 91 pont is összejöhet, ha most győzni tudnak.
    Elég nehéz időszak vár majd a meccs után a Manchester Unitedra, mivel a csapatnál változások várhatóak SAF távozásával. Meglátjuk, hogy mit fog elérni David Moyes az erős csapattal.

    West Ham United-Reading
    Pénzügyileg lehet fontos a meccs a West Ham számára, mivel a 10.hely azért jelentősebb bevételre számíthat a csapat a szezon után, ha ez meglesz nekik. Kell is ez, mivel a WHU le akarja igazolni Andy Carrollt a Pooltól, és ehhez kell a pénz. Viszont minél jobban játszik, az ára annál magasabb lesz, így a West Ham számára egy Carroll segítségével elért győzelem azért később költséges is lehet.
    A Reading viszont nem szégyenkezhet, lévén, hogy 28 pontjával legalább nem lett utolsó, és a Citytől sem kapott ki nagyon a múlt héten.
    A West Ham ellen azért lesz valami esélyük, bár nem nagyon hiszek egy vendégsikerben.

    Wigan Athletic-Aston Villa
    A Wigan számára ez döntő lehetett volna, viszont az Arsenal elleni vereség után a csapat minden lehetőségét elvesztette a bennmaradásra. A Wigan ott vesztette el inkább a sanszot, amikor nem tudta legyőzni a Swanseat, mivel akkor csak 2 pont lenne a 2 csapat között. Ezáltal az FA Kupa győztese csak a másodosztályban kezdheti majd meg a következő szezont.
    A Villa számára a bennmaradás összejött, ami a borzalmas tél után nem sokaknak fordult volna meg a fejében.
    Ezen a meccsen viszont a hazaiak győzelmét várom, akik valamilyen vigaszt akarnak majd adni a szurkolóknak.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, F.A. Kupa, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: