• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • A Chelsea nyerte a Community Shieldet  A Chelsea 2-2-es mérkőzés után büntetőpárbajban legyőzte a Manchester Unitedet, ezzel megnyerte az idény első trófeáját, a Community Shieldet.

  A boldog győztesekA találkozót a londoniak kezdték jobban, Ivanovic fejese után Patrice Evrának kellett tisztáznia a gólvonalról. Ezután kissé elcsöndesedett a mérkőzés, majd a 10. percben Nani váratlanul Petr Cech kapujába lőtt, ezzel vezetett a United.

  A vörös mezesek növelhették volna az előnyüket, de sem Pak Csiszong, sem Dimitar Berbatov nem tudta gólra váltani a maga helyzetét. Az első félidő második felében magára talált Ancelotti csapata, de gólt nem szereztek.

  A második játékrészt azonban sikerült remekül kezdeniük, az 52. percben Ben Foster hibája után Ricardo Carvalho fejelt az üres kapuba. Sokak szerint Michael Ballack piros lapot érdemelt volna, mikor megütötte a mellette elfutó Evrát, de Chris Foy játékvezető semmit nem ítélt.

  Továbbra is a kék mezesek domináltak, és Frank Lampard góljával a vezetést is átvették. Már mindenki elkönyvelte Drogbáék győzelmét, de Wayne Rooney az utolsó pillanatokban bevette Cech kapuját, így büntetőpárbajra került sor.

  A manchesteriek részéről Ryan Giggs és Evra is hibázott, a Chelsea-játékosok közül viszont mindenki gólt szerzett, így a Stamford Bridge-re került a Community Shield.

  Forrás: TEAMtalk.com
  Témakör:
  Egyéb kupák

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: