• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Kiváló meccs, nyolc gól  A Chelsea és a Liverpool tegnap a BL történelmének egyik legjobb mérkőzését játszotta. A 4-4-es döntetlennel a Kékek jutottak az elődöntőbe.

  Örömünnep Alex gólja utánGuus Hiddink csapata 3-1-es győzelmet aratott az Anfielden egy héttel ezelőtt, így sokan sima meccsre számítottak a visszavágót illetően.

  A Pool azonban nem volt hajlandó beletörődni sorsába. A 19. percben Fabio Aurelio szabadrúgást végezhetett el, mindenki, köztük Petr Cech kapus is beívelt labdára számított, a brazil azonban a rövid alsóba lőtt (1-0). Kilenc perccel később tovább nőttek Benitezék reményei, a vörös mezesek ugyanis büntetőhöz jutotak, melyet Xabi Alnso értékesített (2-0).

  Az első félidőben több gól nem esett, nemúgy a másodikban, ahol Didier Drogba az 51. minutumban csökkentette a Kékekre nehezülő nyomást. Az elefántcsontpari az alapvonalhoz közel belekotort egy élesen középre lőtt labdába, ezzel megzavarta Pepe Reinát, akiről a saját kapujába került a játékszer (2-1).

  Mindössze hat perc kellett hozzá, hogy az új erőre kapó Chelsea újabb gólt szerezzen, Pepe bombázott a vendégek kapujába szabadrúgásból (2-2). Ezután egy körülbelül 20 perces gólcsend következett. A 76. percben aztán Drogba visszagurított labdáját Frank Lampard lőtte Reina alatt a kapuba, ezzel megfordítva a találkozót (3-2).

  Úgy tűnt, a Liverpool továbbjutási esélyei szertefoszlottak, de a merseyside-iek a 81. és a 82. percben is gólt szereztek Lucas, illetve Drik Kuyt révén (3-4). Benitez N’Gogot és Ryan Babelt is pályára küldte az újabb találat reményében, de egy perccel a rendes játékidő vég előtt Lampard kapufás góljával beállította a 4-4-es végeredményt.

  A Chelsea így 7-5-ös összesítéssel jutott az elődöntőbe, ahol a Bercelona lesz az ellenfelük. A katalánok hazai pályán 4-0-ra verték a Bayern Münchent, az Allianz Arsenában pedig 1-1-es döntetlen játszottak, így 5-1-es összesített eredménnyel kerültek a következő fordulóba.
  Témakör:
  Bajnokok Ligája

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: