• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • A United ülhetett fel Európa trónjára!



    A Manchester United egy izgalmas és parázs jelenetekkel teli meccsen végül büntetőpárbajban verte meg a Chelsea-t a Bajnokok Ligája fináléjában.

    A manchesteriek kezdték jobban a találkozót, többet birtokolták a labdát, aminek végül meg is lett az eredménye, Wes Brown beadása után Cristiano Ronaldo fejelt Petr Cech kapujába, a 26. percben.

    A Kékeket megzavarta a bekapott gól, a United előtt az első játékrészben több nagy lehetőség is adódott. Cech hatalmasat védett Carlos Tevez fejesénél majd Michael Carrick azt követő ismétlésénél is. Rooney középre gurított labdája után már a kapus is verve volt, de Tevez sem számított rá, hogy mindenki előtt vagy mögött elgurul a labda így nem tudta bepasszolni.

    A félidő utolsó pillanataiban egy Chelsea-próbálkozást követően több védőn is megpattant a labda, amire nem számított Edwin van der Sar és elcsúszott, így Frank Lampard könnyedén lőhetett a szinte üres kapuba, így lett 1-1 az állás.

    A második 45 percre felcserélődtek a szerepek, a Vörös Ördögök védekeztek, a londoniak támadtak, de nem sikerült vezetést szerezniük, bár két kapufát is lőttek. A kétszer 15 perces hosszabbítás sem hozott gólt, ekkor egyébként már a vörösmezesek voltak aktívabbak.

    Többször is lökdösődésbe torkollt a játék, a legkomolyabb ilyen eset a 116. percben következett be, amikor Didier Drogba megütötte Nemanja Vidicet, az elefántcsontpartit ezért ki is állították.

    A hosszabbításban sem született gólt, így következtek a büntetők. Ronaldo volt az első hibázó a harmadik körben, így ha a Kékeknél ötödikként próbálkozó John Terry belövi a maga tizenegyesét, ők nyernek, de a válogatott védő a kapufát találta el. Ezt követően a Unites sorra belőtte maga büntetőit, Nicolas Anelka viszont híbázott, így a manchesteriek örülhettek.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: