• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • A Chelsea a kupagyőztes  A Chelsea hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte az Evertont, ezzel – történelme során ötödször –  elhódította az FA Kupát.

  John Terry és Frank Lampard az FA Kupa serlegévelAz Everton kezdte jobban a mérkőzést és a 25. másodpercben meg is szerezte a vezetést Louis Saha révén, aki fordulásból, kapásból lőtt Petr Cech kapujába. A francia támadó ezzel megdöntötte Roberto di Matteo rekordját, akinek az 1997-es finálén mindössze 41 másodperc kellett ahhoz, hogy bevegye a Middlesbrough kapuját, a Chelsea játékosaként.

  Ezután a londoniak természetesen megpróbálták felpörgetni a játékot (ami a 41 fokos hőségben egyáltalán nem volt könnyű), míg a Stolverkosok inkább az eredmény tartására koncentráltak. Az első nagy Chelsea-helyzet Michael Essien előtt adódott, de ő a kapu fölé lőtt. A 21. percben aztán Florent Malouda adott jól középre, Didier Drogba pedig védhetetlenül fejelt a liverpooliak kapujába.

  Ez a gól újabb lökést adott az ezúttal sárgában játszó Kékeknek és innentől teljesen átvették a játék irányítását. Tony Hibbert rengeteget bizonytalankodott a védelem jobb oldalán, ennek köszönhetően Lampardék már az első félidőben megfordíthatták volna a meccset, de a lefújásig nem született újabb találat.

  A második játékrészben Hibbert már nem futott ki a pályára, helyette Lars Jacobsent küldte be David Moyes, de továbbra is a Chelsea volt veszélyesebb. Az Evertonnak egy igazán nagy lehetősége adódott még, Leighton Baines ívelte be a labdát a Chelsea tizenhatosára, Saha jól érkezett, de fejese Petr Cech kapuja fölé szállt.

  18 perccel a mérkőzés vége előtt Frank Lampard szépen fordult le Phil Neville-ről, majd körülbelül 20 méterről megeresztett egy ballábas bombát, amibe Tim Howard még bele tudott kapni, de a labda így is a hálóban kötött ki. Mint később kiderült ez volt a mindent eldöntő találat. Malouda ugyan szerzett még egy gólt, Howard Webb azonban nem adta meg azt. A francia szélső a felsőlécet találta el, ahonnan a gólvonal mögé pattant a labda, a játékvezető és asszisztensei azonban úgy látták, a játékszer nem volt teljes terjedelmével kapuban.

  Guus Hiddinknek tehát sikerült szépen búcsúznia a londoniaktól. David Moyes is büszke lehet a csapatára, hiszen kevesen fogadtak volna rá, hogy bejutnak a döntőbe.
  Témakör:
  F.A. Kupa

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: