• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Megvan a Chelsea duplája    Az angol bajnok Chelsea 1-0-ra verte a Portsmouth-t az FA Kupa döntőjében, ezzel megszerezte története első dupláját.

    A Wembleyben úgy léptek pályára a londoniak, hogy győzelem esetén történelmet írnak, hiszen eddig soha nem sikerült bajnoki aranyat és FA Kupát nyerniük egy szezonon belül. A Pompey pedig szörnyű szezonját szerette volna szebbé tenni a sikerrel.

    A fináléban végül a toronymagas esélyes Chelsea győzött egy góllal, melyet Didier Drogba szerzett szabadrúgásból a második játékrészben. Érdekesség, hogy az elefántcsontparti csatár a mai mérkőzéssel együtt hat alkalommal lépett pályára eddig a Wembleyben és minden alkalommal gólt szerzett.

    Az 1-0-s eredmény nem tükrözi hűen a meccs képét, hiszen Carlo Ancelotti csapata az első félidőben ötször is eltalálta a kapufát, a fordulás után pedig két büntető is kimaradt. Előbb, még 0-0-s állásnál, a Portsmouth játékosa, Kevin-Prince Boateng próbálkozhatott, de Petr Cech védett. A találkozó utolsó perceiben Frank Lampard tehette volna biztosabbá a Chelsea sikerét, de ő sem tudott a kapuba találni tizenegy méterről.
    Témakör:
    F.A. Kupa, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások    További cikkek: