• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Három japán gól, angol győzelem



    Az angolok meglehetősen gyenge játékkal rukkoltak elő a vb előtti utolsó felkészítő mérkőzésre. Úgy verték meg a japánokat 2-1-re, hogy gólt sem szereztek.

    A Háromoroszlánosok jól kezdték a Grazban megrendezett mérkőzést, már a második percben kialakítottak egy veszélyes helyzetet, az első gólt azonban mégsem ők szerezték.

    A hatodik percben egy laposan belőtt japán szöglet után Marcus Tulio Tanaka kapásból David James kapujába lőtt. A találat megtörte az angolok lendületét, akik ugyan eljutottak néhány biztató helyzetig, de a befejezés mindig félresikerült.

    Az elégedetlen Fabio Capello a félidőben öt játékosát is lecserélte, amitől némileg újra erőre kaptak a piros mezesek, de úgy tűnt, lehet bármekkora helyzetük, gólt semmiből nem tudnak szerezni. Az 55. percben büntetőből egyenlíthettek volna egy kezezés után, de Eidzsi Kavasima védte Frank Lampard próbálkozását.

    Egészen a 72. percig kellett várni, mire az angolokra végre rámosolygott a szerencse, Joe Cole beadása után a menteni igyekvő Tulio egy látványos mozdulattal a saját kapujába fejelte a labdát.

    Körülbelül tíz perccel később Ashley Cole kanyarította a labdát a japán tizenhatoson belülre, melybe Judzsi Nakazava olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a hálóban kötött ki. Több gól nem eset, így Rooneyék besöpörték a győzelmet, de teljesítményükre nem lehetnek büszkék.




    Témakör:
    Válogatott

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek:

    Régebbi cikk: