• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Visszatért Rooney, továbbjutott Anglia  Befejeződtek a csoportmérkőzések a 2012 labdarúgó Európa Bajnokságon kedd este. Nyitott volt a továbbjutók kérdése a D jelű kvartettben is, annyi azonban biztos volt, hogy a svédek már nem jutnak tovább. Elég volt egy döntetlen a továbblépéshez Angliának és a franciáknak, míg az ukránoknak csak a győzelem volt megfelelő. 

  Ennek megfelelően kezdték a találkozót az angolok, hiszen az első félidőben kapura lövésük se nagyon volt, amíg az ukránok próbálkoztak rendesen. Elsősorban távoli lövésekkel próbálták bevenni Joe Hart kapuját. Az angolok egyetlen helyzetét fél óra elteltével láthattuk, amikor is Wayne Rooney fejelt ziccerből a kapu mellé.

  Megszerezték a vezetést a második félidő elején az angolok. Nem tudtak tisztázni az ukrán védők egy szöglet után: a megszerzett labdát Gerrard tekerte a kapu elé, amihez Piatov szerencsétlenül ért hozzá, és Rooney egy méterről fejelt az üres kapuba. Megélénkült a meccs a kapott gól után. Először James Milner lövését blokkolták az ukránok, azután Milevszkij fejelt leshelyzetből fölé, ám ha bemegy, Kassai megadta volna, mivel a partjelző nem jelzett lest. Egy perccel később újra a magyar játékvezetők voltak a középpontban. Milevszkij kapott egy hosszú labdát, amivel kiugratta Devicset. A lövés megpattant Joe Harton és a kapuba tartó labdát John Terry estében húzta ki a kapu torkából. Több lassítás és kimerevített kép bizonyítja, hogy a labda teljes terjedelmével a gól vonal mögött volt, így meg kellett volna adni a találatot, de a kaputól 3 méterre álló Vad II játékvezetői asszisztens nem jelzett. Még egy bírói hibát láthattunk ennél a támadásnál, hiszen Milevszkij lesen volt, mikor megkapta a labdát. Azonban ha ott megállítják leshelyzet miatt a játékot, most senki nem beszélne a meg nem adott gólról. Oleh Blohin 20 perccel a vége előtt még behozta Shevcsenkót, ám az ukrán sztár sem tudott segíteni a csapatán.

  A csoport másik mérkőzésén a svédek 2-0 ra legyőzték a franciákat, ám a gallok a vereség ellenére is továbbjutottak.

  A D csoport végeredménye:

  1.: Anglia 7 pont
  2.: Franciaország 4 pont
  3.: Ukrajna 3 pont
  4.: Svédország 3 pont

  A negyeddöntők párosításai:

  Csehország – Portugália
  Németország – Görögország
  Spanyolország – Franciaország
  Anglia – Olaszország

  Írta: Papp Gábor
  Témakör:
  Foci Eb, Válogatott

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: