• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Elégedett Gerrard a fordulatos meccs után



    Érthető az angol csapatkapitány öröme, hiszen legyőzték a svédeket egy olyan mérkőzésen, amelyen kapitális hibákat vétettek.

    Gerrard elmondása szerint nagyobb odafigyeléssel, kényelmesebb előnnyel mehetek volna szünetre.

    A kapitány ívelte Andy Carrol fejére a labdát a 23. percben, amivel vezettek a háromoroszlánosok. Ez megtörte a svédeket és sokáig úgy tűnt, nem tudnak változtatni az eredményen. Azonban minden megváltozott Olof Mellberg két góljával, így már Erik Hamren legényei érezhették magukat nyeregben.

    Ezután már összeszedték magukat az angolok és Danny Wellbeck, valamint a csereként beállt Theo Wallcott góljával megszerezték a három pontot, aminek köszönhetően a svédek már biztos nem jutnak tovább a csoportból.

    „ Eseménydús mérkőzés volt, az a fontos, hogy megszereztük a három pontot. Voltak hibáink, nem figyeltünk eléggé a pontrúgásoknál. A nemzetközi labdarúgás lényege, hogy egységesek legyünk és ne hibázzunk. Megnehezítettük a dolgunkat ma este, de elégedett vagyok a győzelemmel.” – nyilatkozta Gerrard, majd hozzátette: „úgy gondolom, bebizonyítottuk, hogy ambiciózusak vagyunk, jó döntéseket hoztunk a megfelelő pillanatban. Ráfizettünk, hogy a pontrúgásoknál hiányzott a koncentráció. Akik ismerik a futballt, azok mind azt mondják, ha nem figyelsz oda ezekre, akkor elveszíted a nagy mérkőzéseket és kieshetsz a versenyből. Jobb és kreatívabb focit játszottunk ma este, mint Svédország, több lehetőségünk is volt.”

    Dicsérte csapattársát a liverpooli középpályás: „Ha jól át tudja venni a labdát, akkor gólokat fog rúgni. Ezt bizonyította már párszor Carrol. Nyugodt és magabiztos volt annál a fejesnél.”

    Roy Hodgson legénysége a társrendező Ukrajnával találkozik kedden Donetskben, a D csoport utolsó fordulójában, ahol Wayne Rooney már ott lehet társaival a pályán, miután az első két mérkőzést a lelátón izgulta végig eltiltása miatt.

    „Készen áll a mérkőzésre! Nagy lökést ad számunkra, hogy két meccsen 4 pontot szereztünk. Várjuk Rooney visszatérését. Friss játékosként reméljük, hozzá tudja tenni azt a pluszt, amire szükségünk van.” – nyilatkozta Gerrard.

    Forrás: thefa.com

    Fordította: Papp Gábor




    Témakör:
    Foci Eb, Válogatott

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: