• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Döntetlennel kezdett Anglia



    Hétfőn elkezdődött az Európa Bajnokság Anglia számára is. A D csoport első találkozóján Franciaországgal mérkőztek meg Gerrardék.

    A gallok voltak a mérkőzés esélyesei a szakértők szerint, mivel a háromoroszlánosoknál sok a sérült és Wayne Rooney sem játszhatott eltiltás miatt. Ennek ellenére a szigetországiak szerezték meg a vezetést. A 30. percben Steven Gerrard szabadrúgását Joleon Lescott fejelte a kapuba. A bekapott gól felébresztette a franciákat és tíz perccel később ki is egyenlítettek. Samir Nasri lapos, jól helyezett lövését Joe Hart képtelen volt hárítani. Ezzel az eredménnyel vonultak szünetre a csapatok.

    A második félidő álmosan kezdődött és így is telt el, egyik csapat sem mert kockáztatni. Olyan érzése volt az embernek, hogy félidőben a felek megegyeztek, és a békés döntetlen mindkét fél számára jó eredménynek számít. Említésre méltó esemény nem is történt.

    Ezt a két csapatot tartották a csoport favoritjának a torna előtt. Úgy néz ki, ők is arra számítanak, hogy a kvartett másik két csapatának a legyőzésével simán továbbjuthatnak az egyenes kieséses szakaszba. Tervüket Svédország és a házigazda Ukrajna hiúsíthatja meg.

    A csoport másik találkozóján az ukránok Shevcsenko duplájával 2-1re verték a svédeket.

    A folytatásban pénteken Ukrajna Franciaországgal, Anglia pedig Svédországgal találkozik.

    Írta: Papp Gábor




    Témakör:
    Foci Eb, Válogatott

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: