• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Fehéroroszország 1-3 Anglia



    Többek között Wayne Rooney duplájának is köszönhetően Anglia megőrizte 100%-os mérlegét a Vb-selejtezőkön.

    Fabio Capello legényésge sorozatban negyedszer tudott nyerni a selejtező-sorozatban, korábban Andorrát, Horvátországot és Kazahsztánt verték meg.

    Steven Gerrard kezdte meg a gólgyártást a 11. percben, amikor a tizenhatoson kívülről, laposan lőtt, a labda pedig utat talált magának a hosszú alsó sarokba.

    A Liverpool ikonja néhány perc múlva újra próbálkozott, de a lövése mellé szállt, majd Wayne Rooney fejelt mellé Emile Heskey beadása után.

    David James kapust kétszer késztették nagy védésre a fehéroroszok, majd a 28. percben be is vették a kapuját, Pavel Sitko volt eredményes.

    Az egyenlítő gól felébresztette az angolokat, akik aktívabbá váltak, de 1-1-es eredménnyel vonultak félidőre a csapatok.

    Capello fejmosása ismét eredményes volt, hiszen Anglia már az 50. percben visszaszerezte a vezetést. Heskey futott el a bal szélen, majd pontosan tálalt Rooney elé, akinek így már egyszerű feladata volt.

    Az olasz mester ezután lecserélte Theo Walcottot és Heskey-t, helyettük Shaun Wright-Phillips és Peter Crouch álltak be.

    16 perccel a meccs vége előtt Rooney kapott egy jó labdát Gerrardtól, átvert egy védőt és a hálóba emelt. A Manchester United támadója legutóbbi öt válogatott meccsén hét gólt szerzett. Nem sokkal a lefújás előtt őt is lehozta Capello, helyére David Beckham állt be.

    Anglia tehát eddig mindent megtett, hogy kvalifikálja magát a Vb-re és ne történhessen meg ismét az a csúfság, ami az Eb-selejtezőkön.




    Témakör:
    Válogatott

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: