• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Anglia 5-1 Kazahsztán  A kazahok mindent megtettek, hogy meglepják az angolokat – ebben Ashley Cole is segített nekik -, de végül nagy pofonba szaladtak bele a Wembley-ben.

  A FIFA ranglistáján 131. helyen álló Kazakhsztán az első félidőt kihúzta kapott gól nélkül, bár az angolok jobbak voltak labdabirtoklásban és Theo Walcott is többször okozott zavart a jobb oldalon. Voltak ugyan lövések, de 45 perc alatt egy kapura irányuló próbálkozás sem volt.

  A hazai szurkolók hangot is adtak nemtetszésüknek, Fabio Capello sem volt elégedett csapatával, ezért támadóbb taktikára váltott és feljebb tolta Wayne Rooney-t, Gareth Barry helyett pedig Shaun Wright-Phillipset hozta be.

  A második félidő elején a kazahoknak sikerült zavart okozniuk a Háromoroszlánosok tizenhatosán belül, de kihagyták a hatalmas helyzetet. A meccs első gólja az 52. percben született, amikor Rio Ferdinand fejelt a kapuba egy szöglet után. Nem ez volt az utolsó alkalom, hogy a vendégek nem tudtak mit kezdeni a hazai pontrúgásokkal.

  Körülbelül tíz perccel később úgy tűnt, az angolok eldöntötték a meccset, amikor egy beívelt szabadrúgás után a menteni igyekvő Aleksandr Kuchma a saját kapujába fejelt.

  Kazahsztán azonban szépíteni tudott Ashley Cole hatalmas hibája után. A Chelsea hátvédje a 68. minutumban a saját tizenhatosánál védőtársa helyett Zhambyl Kukeyev elé ívelte a labdát, aki kihasználta a hatalmas lehetőséget.

  Kilenc perc múlva Wayne Rooney biztosította a győzelmet, miután Wes Brown beadását a hálóba fejelte. A Manchester United támadója a 86. percben is eredményes volt, ezzel már 4-1-re vezetett Anglia.

  A végeredmény a csereként beállt Jermain Defoe góljával alakult ki, a rossz kezdés után tehát a szigetországiak kiütötték a kazahokat, így magabiztosan utazhatnak Minszkbe, ahol szerdán a féhroroszokkal csapnak össze.
  Témakör:
  Válogatott

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: