• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • A MU nyerte a Ligakupát  A Manchester United 2-1 arányban legyőzte az Aston Villát a Wembleyben, ezzel elhódítva történelme negyedik Ligakupáját.

  A birminghamiek jól kezdték a találkozót hamar nagy lehetőséghez jutottak, amikor Nemanja Vidic lerántotta Gabriel Agbonlahort a United tizenhatosán belül.

  Phil Dowd játékvezető azonnal a tizenegyespontra mutatott, de piros lapot nem adott a szerbnek, bár utolsó emberként szabálytalankodott. A megítélt büntetőt az ötödik percben James Milner gólra váltotta. (1-0)

  A Villa hívei mindössze hét percig örülhettek csapatuk vezetésének, Richard Dunne hatalmas hibája után ugyanis a manchesteriek kiegyenlítettek Michael Owen révén.

  Az ír válogatott bekk nem tudta lekezelni rendesen a labdát, amit Dimitar Berbatov megszerzett és megindult vele a kapu felé. Dunne visszaért és a büntetőterületen belül szerelni tudott, de a játékszer egyenesen Owen elé pattant, aki Brad Friedel mellett a kapuba lőtt. (1-1)

  Az első félidő vége előtt nem sokkal sérülés miatt le kellett cserélni Owent, akit a remek formában lévő Wayne Rooney váltott.

  A második játékrészt a United kezdet jobban, de sokáig nem tudták gólra váltani mezőnyfölényüket. A 74. percben aztán Antonio Valencia beadása után Rooney fejelte a labdát Friedel fölött a kapuba, ezzel kialakítva az 1-2-es végeredményt.

  Nem sokkal később Rooney szerezhetett volna még egy gólt, ezzel végleg eldöntve a meccset, de fejese a kapufáról kipattant. A találkozó legjobbjának Valenciát választották.
  Témakör:
  Egyéb kupák

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: