• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Elmaradt a csoda  A hosszabbítás utolsó perceiben szerzett góllal az Atlético Madrid 2-1-re legyőzte a Fulhamet az Európa-liga döntőjében.

  A piros-fehérek megérdemelten emelhették a magasba a trófeát, hiszen végig ők voltak a kezdeményezőbbek, szinte az összes statisztikai mutatót figyelembe véve felülmúlták a Fulhamet. A londoniak védekezését dicséri, hogy az Atlético a mezőnyfölény ellenére csak kevés ziccert tudott kialakítani.

  Mindkét csapat idegesen kezdte a találkozót, sok volt az elrontott átadás, rossz labdaátvétel és egyik fél sem próbálta meg lerohanni a másikat. Az első nagy helyzet a spanyolok előtt adódott, amikor egy Fulham-hiba és egy jó passz után Diego Forlán a kapufát találta el

  Az első találatra a 32. percig kellett várni, amikor Sergio Agüero lecsúszott lövése után Forlán Mark Schwarzer kapujába pofozta a labdát. A madridiak alig öt percig örülhettek, ekkor ugyanis Simon Davies egy közeli bombával kiegyenlített. A gólpasszt Gera Zoltán adta, aki végig rengeteget dolgozott és a mezőny egyik legjobbjának bizonyult.

  A második játékrészt az angolok kezdték jobban, egy ideig be is szorították az Atléticót a saját térfelére, de újabb gólt nem sikerült szerezniük. Ebben óriási szerepe volt a fiatal kapusnak, David De Geának is, aki az egész mérkőzés során magabiztosan, megbízhatóan tette a dolgát.

  A gól nélkül záródó második félidő után következett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás. Mindkét gárdán egyértelműen látszódott a fáradtság és egyre inkább úgy tűnt, a büntetőpárbajra marad a döntés, de a 116. percben Agüero lapos beadása után ismét Forlán volt eredményes. Sejteni lehetett, hogy ezzel eldőlt a találkozó és a kupa sorsa és így is lett, a hátralévő időben az Atlético eldugta a labdát, így a Fulham már nem tudott egyenlíteni.

  Geráéknak nincs okuk szégyenkezésre, hiszen a fehér mezesek 131 éves fennállásuk alatt egyszer sem jutottak ilyen messzire egy nemzetközi kupasorozatban. Senki nem számított rá, hogy ez a sztárok nélkül felálló csapat képes lesz a fináléig menetelni olyan csapatokat kiejtve, mint a Sahtar Doneck, a Wolfsburg, a Juventus vagy a Hamburg.
  Témakör:
  Európa-liga

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: