• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • A United nyerte a Community Shieldet



    Ismét a Manchester United nyerte a Community Shieldet, azaz az angol szuperkupát. A rendes játékiőben 0-0-ra végeztek a Portsmouth-szal, de a büntetőpárbajban 3-1 arányban győztek.

    A Vörös ördögök szinte végig uralták a játékot, de a 90 perc nem sikerült betalálniuk a Pompey kapujába, ami leginkább David Jamesnek volt köszönhető. Az angol válogatott kapus hatalmasakat védett.

    Az első félidő legkomolyabb helyzete az volt, mikor Nani beadása után Darren Fletcher elé került a labda, de a skót nem tudta kihasználni a lehetőséget.

    A következő játékrészben ismét Fletcher próbálkozott, de James a felső kapufára tolta a labdát. A Portsmouth-nak ritkán adódtak lehetőségei és azok is kimaradtak, így a szuperkupa szabályainak megfelelően a rendes játékidő után nem hosszabbítás, hanem rögtön büntetőpárbaj következett.

    A párbajt Harry Redknapp alakulata kezdte, Lassana Diarra azonban csúnyán fölévágta a labdát (0-0). A United következett, egészen pontosan Carlos Tevez, aki nem hibázott (0-1). Ezt követően Defoe betalált, így visszahozta a Pompey reményeit (1-1). Ryan Giggs következett, aki rutinosan emelt a kapuba, hiába vetődött jó irányba James (1-2). Mvuembára került a sor, aki rendkívül gynege lövét mutatott be, melyet Edwin van der Sar hárított (1-2). James kis híján hozzájárult ahhoz, hogy csapata hátránya csökkenjen, de hiába ért bele Michael Carrick próbálkozásába, a labda utat talált magának a hálóba (1-3). A kikötővárosiaknak muszáj lett volna betalálniuk, hogy életben tartsák reményeiket, de Glenn Johnson fölé lőtt, így a manchesteriek örülhettek.

    Forrás: TEAMtalk.com




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: