• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-18.forduló-Beharangozó!



    A 18.forduló összes meccse december 26.án lesz, így meglehetősen zsúfolt napja lesz annak, aki a Boxing Daybeli fordulón is követni akarja majd a Premier League történéseit. A 10 meccsből a Hull-MU találkozó a legelső 13:45kor, és a City-Pool rangadó az utolsó, 18:00-kor, míg a maradék 8 meccs 16:00-kor kezdődik.premier-league-icon

    Hull-Manchester United
    A címvédőnek csak egy célja lehet ezen a meccsen:a győzelem, lévén, hogy a Hull nem annyira erős, hogy verhetetlen legyen, bár hazai pályán eddig csak 1 alkalommal kaptak ki a tigrisek.
    A Manchester Unitednál várhatóan lesz pár új igazolás a télen, viszont semmilyen biztos dolgot nem lehet még elmondani. A MU nem annyira jó idén, hogy simán 2-est lehessen erre a meccsre rakni, főleg ha tudjuk azt, hogy a Hull mennyire erős otthon. Győzni a hazaiak nem fognak, de 1 pontot még a meglehetősen jó formában levő Manchester United ellen is el tudnak csípni.

    Aston Villa-Crystal Palace
    A Villa az elmúlt fordulóban a Stoketól szenvedett vereséget,viszont most be kellene, hogy húzza a 3 pontot hazai pályán. A Villa nem gyenge csapat, viszont a szezon eleji gólszerzője, Benteke nincs valami nagy formában, de a helyét átvette Kozak, aki az elmúlt meccsen betalált, így már 4 gólos a cseh támadó. Benne bízhatnak most is a hazai szurkolók. A Palace csapata nem feltétlenül esélytelen, de idegenben nem valami fényes, és az utolsó 5 meccsén 4 vereséget szenvedett.
    A meccsen tehát egy szűk hazai győzelemre lehet majd számítani.

    Cardiff-Southampton
    A Cardiff csapatánál nincs feltétlenül minden rendben, bár hazai pályán a Cardiff nem feltétlenül gyenge, a legutóbbi hazai meccsén a West Bromot győzték le 1-0-ra. A szentek hazai pályán 3-2-re kaptak ki a Tottenhamtől, viszont a mostani ellenfelük azért gyengébb.
    A szentek idegenben 1 pontra mindenképpen esélyesek, és aki kockáztatni akar annak egy vendéggyőzelmet érdemes megjátszani.

    Chelsea-Swansea
    A Chelsea az elmúlt meccsén el tudott hozni egy pontot az Emiratesből, és most egy könnyebb ellenfél látogat el hozzájuk, aki ellen csak egy célja lehet: a győzelem. A londoniak 2 pontra vannak az 1.helytől, de kétlem azt, hogy át tudná venni a vezetést Mourinho csapata ezután a forduló után, mivel az Arsenal várhatóan legyőzi majd a West Ham csapatát.
    A Swansea nem volt rossz az elmúlt meccsén, de most idegenben játszanak egy olyan csapattal, amely legalább olyan erős, mint az az Everton, amelytől kikapott nemrég.

    Everton-Sunderland
    A Sunderland mindig képes a meglepetésre, de leginkább hazai pályán lehet veszélyes a jelenleg utolsó helyen álló csapat. Utolsó 5 meccsükön csak 3 pont jött össze nekik, és most se várható túl zsíros pontszerzés.
    Az Everton nagyon erős idén, és a legutolsó meccsén is nyerni tudott, a Swansea ellen idegenben. A csapat jó formában van, és ezt a lendületet akarja majd továbbvinni. Az Everton nagyon közel van a BL helyhez is, ami a csapat célja. A liverpooliak az ilyen meccseket be kell, hogy húzzák, mert a nagyok ellen amúgy is mindig képesek a jó eredményre.

    Newcastle United-Stoke
    Érdekes meccsre lesz kilátás a szarkák otthonában, mivel a Stoke és a Newcastle csapata is nyert a legutóbbi fordulóban.
    A Stoke a Villat győzte le az elmúlt körben, viszont most idegenben egy olyan csapattal játszanak, amely erősebb és jobb formában is van, mint az Aston Villa csapata.
    A szarkák nyerni fognak hazai pályán. Elég jó a Stoke védelem, és Crouch is meglehetősen jól mozgott az elmúlt meccsen, de nem szereznek pontot a szarkák otthonában.

    Norwich-Fulham
    A Fulham csapata az elmúlt fordulóban csak időleges meglepetésre volt képes a City ellen, viszont most egy olyan csapathoz látogatnak, amely egy kicsivel jobb formában is van, mint ők, és talán jobb is.
    Hazai pályán a Norwich győzelmére lenne érdemes tenni, viszont ők se olyan jók, hogy ez egy sima győzelem legyen, így nem lehet teljesen kizárni egy döntetlent sem.

    Tottenham Hotspur-WBA
    A Spurs és a WBA is nemrég cseréltek edzőt, így érdekes találkozóra van kilátás a White Hart Lanen.
    A Spurs a Southampton ellen izgalmas meccsen szerzett értékes 3 pontot, úgy, hogy 3 gólt is tudott lőni, annyit, amennyit idén még egyetlen bajnokin sem. Most egy könnyebb ellenfélt fogadnak, és csak egyetlen céljuk lehet: a győzelem. A Spurs megközelítené a BL-t érő 4.helyet, ahol most a Chelsea áll, amely 4 pontra van tőlük.
    Gera Zoltán az elmúlt fordulóban gólpasszt adott a West Bromban, így most talán több játékpercet kaphat. A West Brom gyengébb, mint a Spurs, amelyet a nyáron elég sok pénzből erősítettek meg, így nem hiszem azt, hogy a hazaiak ne húznák be mind a 3 pontot.Tim Sherwood az elmúlt fordulóban megszerezte a csapattal az első győzelmét, és ezután új szerződést is kapott, egészen a szezon végéig, így neki is nagy a motivációja és a bizonyításvágya.

    West Ham-Arsenal

    A londoni rangadón az Arsenal az egyértelmű esélyes, amely ha nyer, akkor visszaveheti a vezetést is, legalább is egy ideig, mivel a Pool csak később fog játszani.Az ágyúsoknak amúgy is könnyebb dolguk lesz a West Hammel, mint a Poolnak a Cityvel, így lehet, hogy pontelőnnyel vezethetik újra a bajnokságot.

    A West Ham pengeélen táncol jelenleg, mivel mindössze 1 pontra van tőlük a 18.hely, amely már a kiesést jelenti, és a 3 kieső helyen álló csapat közül mindössze a Sunderland az, amelyből nem lehet kinézni legalább 1 pontot, viszont a fekete macskák annyira hátul vannak, hogy még egy győzelemmel sem előzhetik be a kalapácsosokat.

    Idegenben játszanak az ágyúsok, de itt is be tudják majd húzni a győzelmet. A West Ham nem gyenge, de az ágyúsok erősebbek, és idén mindenben javultak, ami holnap is meg fog majd látszani.

    Manchester City-Liverpool
    A forduló legutolsó és egyben legjobban várt meccsére kerül majd sor az Etihadban 18:30-kor. A City az elmúlt fordulóban 4-2-re győzte le a Fulhamet, míg a Pool a Cardiffot tudta legyőzni hazai pályán.
    A kérdés az, hogy mennyire tudja majd helyettesíteni a sérült Agüerot, aki most sem játszhat még, akárcsak Zabaleta és Richards.
    Az elmúlt meccsen a Dzeko-Negredo páros kezdett elől a Citynél, bár Navas az 58.percben pont Dzeko helyére jött. Kettejük közül Negredo jeleskedett gólpasszal, míg a csereként beálló Navas gólt szerzett, így lehet az is, hogy még több spanyol kap majd helyet a kezdőben.
    A meccs kulcskérdése az, hogy mit tud majd kezdeni a City védelme a kirobbanó formában levő Suarezzel, aki az elmúlt meccsen is megmutatta, hogy mennyire jó játékos. Rodgers szerint Suareznek még a gólrekord megdöntésére is van esélye, és ha így folytatja, akkor meg is tudja majd dönteni, mivel 21 meccs van még hátra, és a támadó már 19 gólnál tart. A gólkirályi cím egyértelmű esélyese is ő, mivel a 2.helyen álló 13 gólos Agüero elég hosszú távra kiesett, a többiek pedig még messzebb vannak. Ez extra motivációt adhat majd az új szerződését nemrég aláíró támadónak, aki várhatóan a manchesteri szurkolókat is szomorítani fogja.
    A meccsre sok gólt várok, lévén, hogy a bajnokság két legjobb támadósora esik egymásnak, amelyek együtt eddig 93 gólt szereztek. A City még tökéletes otthon, és ezt most sem akarja elrontani.




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: