• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-36.forduló-Összefoglaló!



    A 36.fordulóban leginkább a kiesés ellen küzdő csapatok harca volt lényeges, bár a 3. és 4. helyért vívott harc is egyre inkább élesedik.

    Fulham-Reading
    Nagy meglepetésre a kiesett Reading 4-2re legyőzte a Fulham csapatát.
    A Reading meglepetésszerűen szerzett vezetést 11esből, aztán majd 50 percre rá ugyanaz a Robson-Kanu talált be. A Fulham szépített, majd a Reading házi gólkirálya, Le Fondre is betalált.
    A Fulham aztán szépített, majd a 3-3ra is volt esélye, viszont újból a Reading talált be, így Adkins csapata legalább az utolsó helyről el tudott mozdulni.

    Norwich City-Aston Villa
    A kiesési rangadón az amúgy is jobb formában levő Villa szerezte meg a győzelmet.
    Az 1.félidőben nem született gól. Az 55.percben Agbonlahor talált be, majd Holt egyenlített 11-esből.
    A meccs végén viszont újra a Villa talált be Agbonlahor révén,így már csak kevés kell nekik, hogy matematikailag is meglegyen a PL hely. A karácsonyi nagyon rossz forma után nem sokan fogadtak volna a birminghamiekre.

    Swansea City-Manchester City
    A meccsre kilátogató 20 ezer néző sok mindenre nem lehetett figyelmes, lévén, hogy 0-0át játszott egymással a Ligakupa győztes meg az FA Kupa döntőse.
    A Citynek volt több esélye a gólszerzésre, viszont a városlakók sem tudtak betalálni.
    A Swansea a Ligakupa győzelem után túlzottan leeresztett, a City pedig nagyon kevésre van attól, hogy matematikailag is bebiztosítsa a 2.helyét. Ez elég sovány vigasz az arab tulajdonosoknak, akik évek óta öntik a pénzt a csapatba, viszont nem sok eredményt tudnak szerezni. Az FA Kupa győzelem kulcskérdés lehet majd Mancini számára, bár a Wigan ellen nem lesz egyáltalán könnyű dolguk, mivel a kis csapat számára  történetének egyik legfontosabb meccse lesz ez.

    West Bromwich Albion-Wigan Athletic
    A WBA sem valami nagy formában nyomja mostanság, lévén, hogy már semmilyen cél nem lebeg előttük, amit elérhetnének.
    Long valamint McAuley révén 1-0 és 2-1 is volt az eredmény, viszont a Wigannek volt annyi lelki ereje, hogy mind a két alkalommal vissza tudott jönni, hogy aztán McManaman gólja révén megszerezzék a győzelmet is.
    A Wigan számára elengedhetetlen volt a győzelem a bennmaradás kiharcolásának érdekében. Roberto Martinez legénysége tudja azt, hogy az ezt követő meccsei mind döntő fontosságúak lesznek, ezért a motivációval nem valami nagy probléma lesz. Ma este játszanak a Swanseaval, és nagy valószínűséggel nyerni fognak otthon, a lehangolt walesiek ellen.

    West Ham United-Newcastle United
    A meccs a szarkák számára volt fontosabb, lévén, hogy ők sokkal lejjebb vannak a tabellán, és rajtuk leginkább csak egy győzelem segített volna.
    A Boleyn Groundon próbálkozott a vendégcsapat, viszont 6 kapura tartó lövéséből egy sem lett gól.
    A labdatartás meglehetősen kiegyensúlyozott volt, akárcsak a mérkőzés végeredménye. A Newcastle ezzel elég nagy veszélybe került, mivel ha a Wigan nyerni tud a Swansea ellen, akkor a szarkák csak a 18.helyen fognak állni. Erre nem sokan gondoltak volna a szezon előtt, a tavalyi 5.hely után, de  még akkor sem, amikor az Európa Ligában menetelt a csapat. A szarkákat a fáradtság mellett a sérülések is elég rosszul érintették, a kettő egyben pedig a kiesést jelentheti számukra.

    Tottenham Hotspur-Southampton
    A Spurs számára ez a meccs nagyon fontos volt, mivel a Bajnokok Ligájában akarnak szerepelni a következő szezonban. Erre csak akkor lesz esélyük, ha legyőzik a szenteket otthon, ami végül sikerült is.
    A szentek nem játszottak túlzottan elnyomva, ezt mutatják a meccs adatai is, főleg az, hogy több kapura tartó lövésük volt, mint a hazai pályán szereplő sarkantyúsoknak.
    Elég jól állta a sarat a Southampton, egészen a 86.percig, amikor is a Spurs csillaga talált be.
    Bale góljával minden esélye megmaradt arra, hogy a 4.helyen végezzen. Létfontosságú lesz majd a Chelsea elleni mérkőzés, mivel aki ott bukik, az valószínű búcsút inthet a BL álmoknak. Az Arsenal nagy szerencséje az, hogy sokkal lazább a sorsolása, mint a Chelsea-Spurs párosnak.

    QPR-Arsenal
    A már kiesett QPR a meccs előtt biztos áldozatnak tűnt, és ehhez méltóan is kezdte a meccset Wenger csapata: Arteta passzából Walcott talált be. Ekkor nem sokan gondolták volna azt, hogy ez lesz a mérkőzés egyetlen találata.
    Helyzet volt mindkét csapatnál, viszont gól már nem született egyik oldalon sem.
    A Reading győzelmével a QPR lecsúszott az utolsó helyre, és ez elég szégyenletes, főleg, ha figyelembe vesszük azt, hogy mennyi pénzt költöttek el a londoniak a Readinghez képest.
    Az Arsenalnak még 2 mérkőzése van ebben a szezonban, viszont mind a kettő egy kemény diónak számító csapattal. A Wigan mindent megtesz majd azért, hogy bennmaradjon, és meglehetősen jó formában is játszik. Az utolsó meccsük pedig idegenben lesz a St James Parkban, tehát mindkét meccsük nyerhető lesz. A Chelsea és a Spurs még egymással fog találkozni szerdán, ezért az Arsenal sorsa a saját kezében van, mivel ha mindkét meccsét behúzza a csapat, akkor nem tudja elveszteni a Bajnokok Ligáját érő helyezést.

    Liverpool-Everton
    A Merseyside derbyn nem született gól, pedig helyzet volt bőven.
    A Pool volt egy kissé dominánsabb a mérkőzés során, viszont az Everton védelme gólt nem engedélyezett számukra.
    Az Everton ezáltal a Pool előtt maradt, és ha még 1 pontot szerez az elkövetkező 2 meccsén, akkor biztos, hogy a sikeresebb szomszéd előtt fog végezni. A Pool az utóbbi időben nem játszott annyira rosszul, viszont ők a szezon elejét lőtték el kissé. Az Everton a szezon elején jól játszott, viszont túl sok (15) döntetlen már nem fért bele. Jelenleg 8 pont a lemaradásuk a BL helytől, és a BL hely simán összejöhetett volna az Everton számára, ha kevesebb döntetlent játszik.

    Manchester United-Chelsea
    A forduló másik rangadóján a Chelsea Phil Jönes öngóljával szerezte meg a 3 pontot.
    A meccsen látszott az, hogy a Chelsea akarja jobban a 3 pontot, mivel a kékeknek létfontosságú volt a győzelem a BL hely miatt.
    A Chelsea számára most létfontosságú mérkőzése lesz: szerdán játszanak hazai környezetben a Tottenham ellen. Ha Benitez legénysége itt győzni tud, akkor már senki sem veheti el a BL helyet tőlük, és a dobogóért folytatnak majd csak harcot. A kékek számára egész jó szezon lehet a 2012-2013as, hogyha meg tudják nyerni az Európa Ligát, valamint megszerzik a dobogót. Az EL-ben a Benficaval fognak találkozni, amely csapat ellen nagyon nehéz meccsük lesz. Benitezzel a padon a Chelsea valamelyest megmentette a szezonját, viszont ez elég messze van attól, amit a csapat a szezon elején várt, amikor is masszívan költekezett az átigazolási piacon.

    Sunderland-Stoke City
    A kiesési rangadón korán vezetést szerzett a vendégcsapat: Walters betalált a 9.percben. A vendégek esélyei a győzelemre akkor nőttek még inkább,mikor Gardner piros lapot kapott a 34.percben. Ekkor nem sokan fogadtak volna a Stoke ellen, viszont a hazai csapat ezt másképp gondolta.
    A 2.félidőben O’Shea révén be tudott találni a hazai csapat, ezzel legalább 1 pontot otthon tudott tartani. Di Canio legénysége nagyon nem áll jó helyen, mivel ha a Wigan nyerni fog, akkor a Sunderland csak jobb gólarányának köszönhetően marad a vonal felett. A Stoke 3 ponttal előrébb van, így ők meglehetősen nyugodtan várhatják az utolsó 2, sorsdöntő fordulót.
    A Sunderland utolsó 2 meccséből legalább egyet meg kellene nyerjen, hogy biztos legyen a dolgában. Ez várhatóan a Southampton ellen jöhet össze, mivel az utolsó meccsükön a sokkalta erősebb Spurshöz fognak látogatni.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Európa-liga, F.A. Kupa, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: