• Kezdőlap
 • Ajánlott oldalak
 • Impresszum
 • Premier League 32.forduló-Beharangozó  A 32.forduló szombat délutántól hétfő estig tart, viszont a hétfő esti mérkőzés tűnik a legérdekesebbnek mind közül.

  Reading-Southampton
  Egy csapat, mely egyre inkább már biztos kieső találkozik egy olyannal, amely jelenleg a 12.helyen áll, viszont a bennmaradása még messze nem biztos.
  A Reading nagyon régen nem nyert már, de a pontszerzéssel is hadilábon áll. A sereghajtó 7 ponttal van lemaradva a Wigantől, aki az utolsó bennmaradó helyen áll. Innen már nem nagyon lesz visszaút sajnos.
  A szentek 12.ek most, viszont nagyon szoros a hátsó része a tabellának, ezért egy vereséggel akár nagyon le is eshetnek. A szenteket érzem esélyesebbnek, lévén, hogy nagy formában várják a meccset, lévén, hogy legutóbbi 2 meccsüket megnyerték.
  Szűk vendéggyőzelmet várok, mellyel a Southampton távolabbra kerül a kieséstől.

  Norwich-Swansea
  Ez az a meccs amiről úgy nem nagyon tudok mit mondani.
  A hattyúk utolsó 5 meccsükből 4en kaptak ki, így a Ligakupa győzelem inkább rossz hatással volt rájuk, mivel nem túlzottan megy nekik a játék. A hattyúk csak kis gólkülönbséggel kaptak ki, viszont ezek is bőven elegek. Nem várják valami jó kedvvel a meccset, bár sokat számíthat az is, hogy nagyjából már nincs miért harcolniuk, mivel a bennmaradás és az EL is megvan már nekik.
  A kanárik várhatják jobban a meccset, mivel számukra fontos lenne a 3 pont, mivel csak 34 egységük van, ami még messze nem elég a bennmaradáshoz. Ezért mindent meg is fognak tenni azért, hogy ne vesztesen hagyják el a pályát.
  Két rossz formában levő csapat meccsén leginkább döntetlenre várok, mivel ezzel valamelyest elégedett lenne mindkét csapat.

  Stoke-Aston Villa
  Jó kis kiesési rangadó, ahol mindkét csapat nagyon akarja a 3 pontot.
  A Stoke rosszabb formában van, mint a Villa, és ezért is várom azt, hogy a Villa fog ezen a meccsen győzedelmeskedni.
  Lambert fiai gólgazdag focit játszanak, de most ez nem annyira biztos, lévén, hogy a Stoke meg tipikus 1 gólos csapat. A Villa vezetett a Pool ellen is, Benteke révén, hogy aztán Henderson és Gerrard találatai révén a csapat ne szerezzen 1 pontot se.
  Most a Villa sanszosabb, mivel az azelőtti 2 meccsét megnyerte, és tudja azt, hogy ezen a meccsen mindenképpen győzni kell ahhoz, hogy közelebb kerüljön a bennmaradáshoz.

  West Bromwich Albion-Arsenal
  Az Arsenal nagyon hajt a BL helyért, viszont az ellenfelek hibájára is szükség van ahhoz, hogy legalább a 4.helyet megfogják, bár még a 3.hely is meglehet nekik kis szerencsével. Az ágyúsok nagy formában várják a meccset, bár sérült náluk Walcott és Wilshere is, de nélkülük is viszonylag erős a csapat. Az Arsenal most mindenképp kell, hogy nyerjen ahhoz, hogy a tűz közelében maradjon.
  A WBA Európa Ligáról álmodott, de ez már valószínűleg elúszott számukra. Lukaku számára viszont még bőven van lehetőség arra, hogy a legjobbját nyújtsa, és, hogy ezzel győzze meg a Chelsea vezetését, hogy jövőre a kékek kezdő 11ében van a helye. Az Arsenaltól 2 fontos játékos hiányzik, és ez akár meg is zavarhatja az ágyúshadat, annyira, hogy idegenben pontokat szórjon el.

  Liverpool-West Ham United
  A West Ham az elmúlt fordulóban legyőzte a WBA-t, így valamelyest biztosabb zónába ért. A csapat nagy múltú, viszont csak a kiesés ellen harcol így is. A kalapácsosoknál Andy Carroll kezd egyre jobb formában lendülni, mivel az elmúlt meccsen is 2 gólt szerzett, így fél szezon alatt már 5nél tart, ami csak eggyel kevesebb, mint amit a Poolnál szerzett, viszont ő most nem játszhat.
  A Pool viszont az Európa Ligában akar játszani, ezért mindenképpen nyernie kell a csapatnak. A vörösök utóbbi 5 meccsükből 12 pontot szedtek össze, ami mutatja is azt, hogy Brendan Rodgers legénysége mennyire veszi komolyan a kitűzött célját.
  Nem lesz könnyű dolga a Liverpoolnak, de a hazai pálya előnye fog segíteni nekik.

  Tottenham-Everton
  Kiki meccs, és akármennyire próbálja leplezni ezt az Everton, ez szinte az utolsó esélye a BL-re. A kékek nincsenek messze a Tottenhamtől, mivel ha behúzzák az elmaradt meccsüket, akkor csak 3 pont lesz a hátrányuk. Az Everton végre kezdi behúzni azon meccseit, amelyeket régebben csak döntetlenre hozott.Utolsó 3 meccsüket megnyerték, pedig nem volt könnyű dolguk mindig, lásd pl. a City ellen.
  A Spurs ellen sem lesz most könnyű nekik, mivel a sarkantyúsok elég erősek ahhoz, hogy bárkit le tudjanak győzni. A Tottenham csapata viszont fáradtabban játszik majd, mivel ők csütörtökön még az EL-ben játszottak 2-2t, úgy, hogy a Basel elleni 2 gólos hátrányról jöttek vissza. Ez viszont vezéráldozatot követelt, mivel Bale megsérült, és most biztos nem fog játszani. Gallas és Lennon sem játszhat, viszont az Evertonnál is elég szép a sérültek listája.
  Izgalmas és egyben nagyon fontos meccs lesz ez, ahol a győztes egy fokkal közelebb kerül a BL-hez.

  Chelsea-Sunderland
  A Chelsea a dobogón akarna végezni, amire meg is van minden esélye, mivel vesztett pontok tekintetében 3.a csapat, csak az elmaradt meccsét kell behúzza. A kékek most nem is kaphattak volna könnyebb ellenfelet, mivel a fekete macskák nincsenek valami nagy formában, ennek is volt az köszönhető az, hogy Paolo Di Canio került a padra.
  A Chelsea kicsivel fáradtabb lesz, mivel 3-1re győzték le a Rubint csütörtökön.
  Egy fáradt Chelsea fogadja az eltökélt, de rossz formában levő Sunderlandet, és egy esetleges meglepetést sem zárnák ki.

  Newcastle Utd-Fulham
  A vendégsikert érzem itt esélyesebbnek ,mivel a Fulham az utóbbi időben egyre jobban játszik, és utolsó 5 meccsén 3 győzelem és 2 döntetlen a mérlege. A csapat most sem fogja alább adni, még idegenben sem, főleg úgy, hogy a szarkák csapata kicsivel fáradtabb lesz, mint a Fulham.
  A Newcastle az EL-ben még rendelkezik valamilyen továbbjutási esélllyel, de ehhez otthon kellene nyerjen, legalább 2 góllal. A szarkák a bajnokságban nincsenek túl nagy formában, ezért is várom azt, hogy a Fulham ne kapjon ki.

  Queens Park Rangers-Wigan
  Érdekes meccsre van kilátás, mivel a kilátástalan helyzetben levő QPR fogadja a még épp bennmaradó helyen levő Wigan csapatát.
  A QPR már kezd beletörődni abba, hogy 2 PL szezon után újabb Championshipbeli évbe kezdjen bele. Kérdéses az, hogy mit is fog majd mutatni a csapat a 2.osztályban, valamint, hogy ki marad, és, hogy Redknapp pl. marad e egyáltalán.A Queens Park azért még megpróbál mindent kihozni ebből a rosszul sikerült szezonból, és valamennyi esélyük van is a Wigan ellen. Még van 7 forduló a bajnokságból, de a bennmaradáshoz a csapatnak legalább 4 győzelem kellene, annyi, amennyit az eddigi 31 meccs alatt szedett össze. A QPR a szezon elejét szúrta el nagyon, és olyan nagy volt már a lemaradása, hogy azt nem tudta behozni. Ha Redknapp marad a következő szezonra is, akkor akár azonnal meglehet nekik a feljutás. Egy év a Championshipben átalakítaná a keretet is picit, és talán ésszerűbb lenne az építkezés, mint amilyen most volt.
  A Wigan az FA Kupa elődöntőjében van, és várhatóan a döntőbe is bejut, mivel a Milwall csapata nem okozhat túl nagy gondot nekik. A Wigan a szezon végét szokta mindig megnyomni, és ez most is sikerülni fog nekik. A bennmaradással nem hiszem, hogy gondjuk lenne, bár azért elég sokáig ott fog lebegni felettük a bizonytalanság kardja.
  A Wigannak nehéz dolga lesz, mivel a QPR minden mindegy alapon fog játszani, és így jelentős fejfájást okozhat majd.

  Manchester United- Manchester City
  Tavaly ez a meccs csúfos vereséggel ért véget, mivel a jó formában levő City 6-1re nyert az Old Traffordon. A visszavágón is nyerni tudott a City, és a bajnokok is ők lettek. Hétfőn felszabadult meccset várok, mivel jelenleg 15 pont a különbség a 2 csapat között, és a kékeknek szinte már esélyük sincs arra, hogy megvédjék a bajnoki címet. A vörös ördögök részéről az lenne a teljes átütő siker jele, ha most le tudnák győzni a városi riválist a tavalyi szégyen után. Annyira nagy probléma viszont akkor sem lenne, ha vereséget szenvednének, mivel a MU akkor is még bőven sok ponttal vezetne.

  Yaya Toure számára is jó meccs lesz, mivel új szerződést kötött a héten.

  Nyitott és sok gólos találkozót várok hétfőn este az Old Traffordra, mely tipikus 3 esélyes meccs.
  Témakör:
  Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, F.A. Kupa, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

  Mit szólsz hozzá?

  Név: (kötelező)

  E-mail: (kötelező)

  Hozzászólások  További cikkek: