• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League 37.forduló-Összefoglaló!



    A 37.fordulóban a kiesés kérdése eldőlt, viszont az utolsó fordulóra is maradt nyitott kérdés, lévén,hogy nem lehet még tudni azt, hogy ki végez a 3. és a 4.helyen.
    Aston Villa-Chelsea
    Aznap, amikor a Wigan megnyerte az FA Kupát, aznap játszott egymással a Villa és a Chelsea is.
    Az Aston Villa meglepetésre már negyed óra után szerezte meg a vezetést, Benteke révén. A belga végül kulcsszereplője lett a meccsnek, és nem csak a gólja miatt.
    A Villa az előnyét megtartotta a szünetig. A Chelsa a második félidőben sem volt egyértelműen jobb, egyes időszakokban a Villa is meglehetősen irányító szerepett vitt, viszont volt a pályán egy Frank Lampard. A középpályás előbb a 61.percben kiegyenlített, majd a 88.ban megszerezte a vezetést is, ami végül győzelem lett. Mindkét alkalommal Hazard adta a passzt neki, így az ő szerepét is érdemes kiemelni. A belga számára viszont nem épp ez lett a legtökéletesebb meccs, mivel megsérült később, ezért pedig az Európa Liga döntőjét ki kell hagyja. John Terry is megsérült, nála viszont még nem lehet tudni azt, hogy játszhat ez a Benfica ellen szerda este.
    Lampard góljai nagyon fontosak voltak, mivel a Chelsea így már csak 1 győzelemre van attól, hogy megszerezze a dobogót. A kékek a nyáron jelentősen erősödtek, viszont a szezonjuk nem volt épp a legtökéletesebb. Benitezzel a padon még meglehet az Európa Liga győzelem, így 2 éven belül a csapat megnyerhetné mindkét rangos európai kupát. Szerény vigasz, de ez is több a semminél.

    Stoke City-Tottenham Hotspur
    A Spurs úgy kezdhette meg a meccset, hogy tudta azt: a győzelem szinte elengedhetetlen, mivel a Chelsea nyerni tudott szombaton, és valahogy a Spurs is nyomást kellett helyezzen a később játszó Arsenalra.
    A Stoke hamar magához ragadta a vezetést, viszont Dempsey révén a Spurs már a 20.percben kiegyenlítettek a londoniak. Ez volt az eredmény a szünetben is, ami nem volt túl jó a Spursnek.
    A 2.félidőt méginkább megnyomta a Spurs, mutatja ezt a 3-15ös kapuralövési arány is. A vendégek viszont végül sikerrel jártak, mivel Adebayor révén a 83.percben megszerezték a mindent eldöntő gólt.
    Ezzel ideiglenesen fel is jöttek a 4.helyre, amelyen maradtak is keddig, amikor is az Arsenal játszott.
    A Stoke így még nem menekült meg véglegesen a kieséstől, viszont kissebb átok kellett volna sújtsa őket ahhoz, hogy kiessenek.

    Everton-West Ham United
    A liverpooliak azzal a tudattal léphettek pályára, hogy ez lesz az utolsó hazai meccsük, ahol David Moyes irányítja őket.
    Ezt leginkább Mirallas érezte, aki betalált a 6. és a 60.percben is, a góljaival pedig a Toffees otthon tartotta mind3 pontot. Érdekes lesz a helyzet az Evertonnál a nyáron, mivel Moyes távozásával várhatóan pár kulcsjátékos is menni fog, így elég érdekes lesz majd megnézni, hogy egy új edzővel mire lesz képes az Everton.
    A West Ham szerződést hosszabbított Sam Allardyceal, aki simán benntartotta végül a csapatot. Még 2 évig maradhat a kalapácsosok padján az 58 éves szakember.

    Fulham-Liverpool
    A rossz morállal pályára lépő Fulham fogadta azt a Liverpoolt, amely nem épp győzelmet győzelemre halmozott, de jobb formát mutatott legalább.
    A hazaiak szerezték meg a vezetést Berbatov 33.percbeli gólja révén. A bulgár idei 14. gólját szerezte a bajnokságban, így nyugodt szívvel kijelenhető, hogy megérte a pénzét.
    Az öröm viszont 3 percig tartott, mivel a télen hozott Sturridge egyenlíteni tudott. Az angol a 2.félidőben is nagyon jól játszott, mivel még 2 gólt szerzett, a mesterhármas révén pedig ő volt egyértelműen a meccs embere.
    A Pool ezzel a győzelemmel sem változtatott semmit a helyzetén, mivel az Everton már túl messze volt, a WBA pedig amúgy sem érhette volna őket már utól.

    Norwich-WBA
    A kanárik számára fontos volt a győzelem, mivel csak 3 pontra voltak a Wigantől, és ha ez esetleg nyert volna, akkor elég nagy lett volna az izgalom a 38.fordulóban.
    Ez viszont nem történt meg, mivel a Norwich 4 góllal győzte le a kissét célját vesztő West Bromot. Az első félidő 25.percében Snodgrass talált be, hogy aztán a 2.félidőben Holt, valamint Howson is betaláljon az ellenfél kapujába, McAuley pedig a sajátjába.
    Az eredmény viszont nem mindig tükröz hű eredményt, mivel pl. a labdabirtoklás 50-50 volt, de a WBA 5 kapura tartó lövése sem annyira rossz.
    Ezzel az eredménnyel a Norwich biztosította helyét a PL-ben a következő szezonban is, amit a WBA már rég biztosított. Adott ponton akár egy európai kupahely is kinézett nekik, végül viszont meg kell elégedjenek egy top 10es hellyel, ami vagy 8. vagy 9.

    QPR-Newcastle United
    A QPR csapat már biztos utolsó helyen végez, miután már nem tudja beérni a Readinget, köszönhetően a 3 pont különbségnek, valamint az egymás elleni eredménynek.
    Ez köszönhető annak is, hogy a QPR utolsó hazai meccsén 2-1re kapott ki a szintén kiesés ellen küzdő Newcastletól. A hazaiak Rémy 11esből szerzett gólja révén már 11 perc után vezetést szereztek, hogy aztán 7 perccel később Ben Arfa szintén büntetőből egyenlítsen. A 35.percben Gouffran megszerezte a vezetést is, mely végül nagyon fontos 3 ponthoz segítette a csapatot, annak ellenére, hogy az utolsó 10 percben 10 emberrel játszottak csak
    A szarkák idei szezonjában voltak jó és rossz pillanatok is, de végül legalább a bennmaradás összejött nekik.
    A QPR-nál jövőre kezdhetik újra a csapat építését. Remélhetőleg nem kell nekik majd annyira sok idő a visszatéréshez, mint az elmúlt időszakban. Redknapp marad, ő pedig az egyik legjobb angol szakember.

    Sunderland-Southampton
    A kiesés ellen harcoló csapatok meccsén döntetlen született. A fekete macskák szerezték meg a vezetést, viszon már 8 percre rá, a 76.percben betalált Puncheon. Bár a vendégeknek volt több lehetőségük, a győzelmet mégsem tudták behúzni, viszont az 1 pont azt jelenti mindkét csapat számára, hogy bennmaradnak a Premier Leagueben.

    Manchester United-Swansea City
    Sir Alex Ferguson utolsó hazai meccsén a MU, ha csak a végén is, de megszerezte a vezetést.
    A hazaiak nagyobb győzelemre számítottak, viszont csak 2-1re sikerült győzni. Hernandez 39.percbeli góljára Michu a 2.félidő elején válaszolt. Bár a kapura tartó lövésekben vitte a prímet a bajnok, gólt mégsem sikerült szereznie, egészen a 87.percig, amikor is a válogatottól visszavonuló Rio Ferdinand talált be Tremmel hálójába.
    SAF utolsó hazai meccsén így győzelemmel tudott búcsúzni, viszont még van egy meccse a csapat padján a legendás edzőnek: a WBA ellen a 38.fordulóban

    Arsenal-Wigan
    Az Arsenal és a Wigan számára is nagyon fontos mérkőzés volt ez kedd este.
    Ha az Arsenal nyer, akkor a BL selejtezős hely már csak rajta múlik. Ha a Wigan nyer, akkor a Spurs az ágyúsok előtt maradt volna.
    Az eredmények tudatában Roberto Martinez csapata győzelemre volt ítélve, mivel ha nem nyernek, akkor már esélyük sem marad arra, hogy utólérjék az előttük levő Sunderland gárdáját.
    Az ágyúsoknak nagyon kell a BL hely, emiatt is tettek meg mindent a hazaiak, hogy a sorsuk a saját kezükben maradjon. Podolski szerezte meg a vezetést a 11.percben, annak a Cazorlanak a passzából, aki ilyen téren a csapat legjobbjává vált ezen a meccsen, mivel mind a 4 gólban ő segédkezett.
    A félidő vége előtt Maloney gólja révén csillant fel a remény.
    A félidőben tehát még volt remény, viszont a 63. és a 71.perc között 3 gólt szerzett az Arsenal, Walcott, Podolski és Ramsey révén. Az ágyúsok így nyerni tudtak ezen a fontos meccsen,így ha legyőzik a Newcastlet, akkor Bale akár 5 gólt is szerezhet, már semmi értelme nem lesz.
    A Wigan még nem esett ki a PL-ből, most ez is eljött. Az FA Kupa győztese jövőre a Championship mellett indulhat az EL-ben is. Roberto Martinezt az Evertonnal hozták kapcsolatba, konkrétumot viszont még nem lehet tudni erről.

    Reading-Manchester City
    A Reading már nem végez az utolsó helyen, viszont egy esetleges győzelem akár még tovább javíthatta volna a szurkolók kedvét.
    A City letörve, és Mancini nélkül érkezett a Madejski Stadiumba, így minden esélyük megvolt arra, hogy a csapat legyőzze a címvédőt. A Citynél az olasz helyét Brian Kidd vette át, így a segéd is megmuthatta magát. Pellegrini várható a padra, viszont az utolsó 2 meccsre nem fog még ő érkezni.
    Kidd valamelyest fel tudta rázni a City gárdáját, amit mutat az a 20 kapura lövés is, amit a City eleresztett. Ezekből 2 gól született: Agüero a 40., Dzeko pedig a 88.percben talált be, így a címvédő bebiztosította a bajnoki ezüstöt, viszont az elbukott FA Kupa döntő fájdalmát nem valószínű, hogy a bajnoki ezüst túlzottan csillapítaná.
    A Reading a Championshipben kezdi meg a következő szezont, és egyáltalán nem lesz egyszerű dolga, ha egyből vissza akar jönni.
    A City nyara nagyon érdekes lesz.A hírek szerint Pellegrini érkezik, akivel érkezhet Isco is. Lesz dolga bőven a chileinek, hogy újra bajnokcsapatot faragjon a kékekből. A pénzzel nem lesz probléma, ahogy eddig sem volt, viszont a Citynél meglátjuk, mennyire tudja majd kordában tartani a sztárokat. Annak idején a Realnál első szezonjában 96 pontot szerzett, ami normál esetben simán elég lett volna a bajnoki címhez, akkor viszont a Barcelona is rekordpontot gyűjtött. Láthattuk azt, hogy mit hozott össze rövid idő alatt a Malaganál, és minden esélye megvan arra, hogy a Citynél fokozza ezt. Európai kupákban nem túlzottan vitézkedett a City, ezen pedig a tulaj mindenképp javítani akar majd a következő szezonban. Meglátjuk, hogy sikerül e neki.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, F.A. Kupa, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: