• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League 29.forduló-Összefoglaló



    A csonkafordulóban úgy a BL hely, mint a kiesés szempontjából fontos meccseket játszottak.

    Norwich-Southampton 0-0
    A két alsóházi csapat találkozóján gól nem született, bár a szentek erőltették ezt jobban, ezt mutatja az is, hogy több alkalommal próbálkoztak, valamint a szögletekben is simán jobbak voltak.
    A Norwich a 14.helyen várja a következő fordulót, míg a Southampton a 16.helyen. Fogadók szempontjából még van egy érdekes tény: a kanárik beérték a Stokeot a döntetlenekben, már nekik is 12 döntetlenük van.

    QPR-Sunderland 3-1
    Jót tett a királynő parkőreinek az, hogy az elmúlt fordulóban nyerni tudtak, mivel most még simábban húzták be a győzelmet Redknapp fiai.
    A vendégek nyitottak, viszont Rémy még az első félidőben tudott egyenlíteni. A 2.félidőben a “Tottenham” repítette a QPR-t, mivel a 2 egykori sarkantyús gólt szerzett. Előbb a 70.percben Towsend fordította a hazaiak javára a meccset, hogy aztán az ő passzából Jenas döntse el végleg a 3 pont sorsát.
    A fekete macskák a legutóbbi 5 meccsükből a 4.vereségüket szedték össze, és az 5 meccses mérlegük mindössze 1 pontot mutat. A rossz forma még veszélybe is sodorhatja őket, mivel 30 pontjukkal kezdenik egyre lejjebb csúszni, bár még mindig hattal mennek a Wigan előtt.

    Reading-Aston Villa 1-2
    A kiesők csatáját a Villa nyerte, így a birminghamiek egyenlőre kinn vannak a vízből
    Baker öngóljával még a hazaiak vezettek, viszont Benteke és Agbonlahor révén a vendégek visszavették az előnyt. A Madejski Stadium népe nem láthatott már több gólt a 2.félidőben.
    A vendégek ezzel már 27 pontosak, amivel 3 az előnyük a Wigan előtt. A hazaiak a jó január után megtorpantak, és több, mint 1 hónapja nem nyertek már. Az 5 vereség sorozatban McDermott állásába került. Egy új edző mindig fel tudja pörgetni a csapatot, meglátjuk, hogy mire mennek majd a soron következő MU és Arsenal ellen.

    WBA-Swansea 2-1
    Gera Zoltán csapata megint nyerni tudott, ezzel megelőzte a hattyúkat a tabellán is.
    Moore a 33.percben szerzett vezetést a vendégeknek, De Guzman passzából, viszont ez az előny csak 7 percig tartott ki, mivel ekkor a Chelsea csatára, a még mindig nagyon fiatal Romelu Lukaku talált be, Dorrans segédletével.
    Szünetre 1-1el fordultak a csapatok, hogy aztán a 2.félidőben a West Brom behúzza a 3 pontot. De Guzman hősből antihős lett, mivel a 61.percben lőtt öngóljával húzta be a West Brom a mérkőzést. A meccs végén még egy 11es gyanús helyzet borzolta a kedélyeket, viszont ezt nem kapták meg a vendégek.
    Még egy dolgot érdemes megemlíteni: Lukaku az utóbbi pár év legjobb fiatal csatára lett, és ezt még tovább is fokozhatta volna, ha az 57.percben a csapat számára megítélt büntetőt értékesíti.

    Newcastle Utd-Stoke 2-1
    Érdekes meccset játszott vasárnap a két csapat, melyből Pardew EL-ben is menetelő serege tartotta otthon a 3 pontot.
    A meccs első félidejét átalvók nem vesztettek túl sokat, mivel csak a 67.percben született először gól. A rosszabb formában levő Stoke Walters révén, büntetőből vette magához a kezdeményezést. 6 perc után a szarkák is betaláltak Cabaye révén, így még maradt 17 percük, hogy a hazai szurkolók előtt behúzzák mind a három pontot.
    A 92.percben viszont a hazaiak megszerezték a győztes gólt: Papiss Demba Cissé idei 7.bajnoki gólját szerezte. 1,5 éves angliai pályafutása alatt ez volt a szenegáli 20.bajnoki gólja.
    Még 9 forduló van a bajnokságból, és mindkét csapatnak 33 pontja van, amivel 9 pontos előnyük van a Wigan előtt, aki az első kieső helyen áll. A szarkák győzelem-vereség-győzelem-vereség szériában vannak az utolsó 4 meccsen. Otthon nyernek, idegenben kikapnak, így várható az, hogy elég nehéz napja lesz az Anzhinak csütörtökön este.

    Liverpool-Tottenham 3-2
    A forduló leggólgazdagabb meccse pont a legvégére maradt. A meccs nem hazudtolta meg a derbi voltát, mivel sok gólos és fordulatos volt.
    Suarez révén a hazaiak szerezték meg a vezetést a 21.percben, hogy a szünet előtt a meccs egyik legjobbja, Vertonghen egyenlítsen.
    A belga a 2.félidőben is folytatta a sorozatát, és az 53.percben betalált. 13 perc múlva Downing visszahozta a hazaiak reményét, hogy nyerjenek otthon.
    A változatos meccs utolsó fordulatát Gerrard adta, aki a 82.percben 11esből talált be, így mindhárom pontot otthon tartotta a vörös alakulat.
    A Pool 45 pontjával megelőzte az Evertont, és mindössze csak 2 pontra van az Arsenaltól, aki biztos EL-es helyen van, viszont 7 pontra vannak a BL-es Chelseatől.
    A Spurs ezzel viszont nagy lehetőséget szalasztott el, hogy közelebb kerüljön a Cityhez, és, hogy lerázza az Arsenalt, aki most akár 4 pontra is feljöhetnek.
    Izgalmas lesz a harc a BL valamint az EL helyekért is.

     

    A forduló utolsó meccse,az Arsenal-Everton mérkőzés majd csak március 16.án kerül megrendezésre.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: