• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Bajnokavatás!-Premier League 34.forduló-Összefoglaló



    A 34.fordulóban eldőlt a bajnokság legfőbb kérdése:bajnok lett a Manchester United alakulata.

    Fulham-Arsenal
    Az Arsenal a BL helyért harcol, és ehhez szüksége volt a győzelemre.
    A Fulham mindig jól megy az Arsenal ellen, Martin Jol legénysége most viszont nem tudott meglepetést okozni.
    Mertesacker 43.percben szerzett góljával nyertek az ágyúsok, akik a forduló után a 3.helyet foglalják el, viszont 1 meccsel többet játszottak, mint két londoni riválisuk.
    A vendégek dolgát Sidwell 12.percbeli kiállítása is segítette. A végén már nem sokat számított az, hogy Giroud is direkt pirosat kapott.
    Elég erősen próbálkozott a Fulham az egyenlítéssel, de egy lesgólon kívül egyéb nem jött össze nekik.

    Norwich City-Reading
    A hazaiaknak nagy szüksége volt a 3 pontra a bennmaradás miatt, míg a Reading egy jó eredményt akartak elérni.
    A vendégek viszont nem tudtak csak szépíteni, miután a két Bennett az 50. és az 51.percben gólt szerzett. Nyitottá tette a meccset McCleary a 72.percben, viszont ettől többet nem tudtak elérni az elég egyenlő küzdelmet hozó meccsen.
    Egy érdekes tény a meccsről: Nigel Adkins a hátrány ellenére sem cserélt egyet sem a Readingnél, ez pedig leginkább a padon ülő Le Fondret nyugtalanította.

    QPR-Stoke City
    A Stoke behúzta a győzelmet a szinte már biztos kieső QPR ellen.
    Crouch elég régen nem talált be, a 42.percben viszont sikerült neki. Az előnyt aztán a 77.percben Walters 11-esből növelte.
    A Stoke védelme is elég erős volt, mivel a QPR 11 kapura tartó lövéséből nem született egyetlen gól sem.
    A Stoke ezzel a győzelemmel egy elég rossz sorozatnak vetett véget, és kicsit megszilárdította a helyét, bár még 4 forduló hátra van.

    Sunderland-Everton
    Az Evertonnak már csak nagyon kevés esélye volt a BL-re, de ezzel a vereséggel még ez is elszállt.
    A Sunderland Di Canioval a padon 3 meccsből 2t nyert meg,ezzel pedig a fekete macskák már a 14.ek, viszont még messze nem biztos a helyük. Jelenleg 6 pont az előnyük a kiesőzóna előtt, viszont a Wigan csak 33 meccset játszott. A végén még nagyon sokat érhet Sességnon gólja a csapatnak, bár ha tartják a jó formát, abszolút nem lehetnek gondban.

    Swansea-Southampton

    A Ligakupa győzelem óta nem túl sok pontot szedett össze a Swansea, most ezek számát növelte 1-el.
    A szögleteket leszámítva viszonylagosan egyenlő volt a két csapat, és ez végül az eredményjelzőn is megmutatkozott.
    A Swansea célja az, hogy a top 10ben végezzen, viszont ez még messze nem biztos, mivel a 9. és a 13.hely között jelenleg mindössze 4 pont van.

    West Bromwich Albion-Newcastle United
    A szarkák 1 pontot meg tudtak csípni idegenben a WBA ellen, úgy, hogy Gouffran 9.percbeli gólja révén megszerezték a vezetést.
    A szünetben is vezetett még a vendégcsapat. A hazaiak a 64.percben Jones révén egyenlítettek, aki Lukaku segítségével hozta össze a gólt.
    A WBA első 10-béli helye elég stabilnak látszik, viszont a szarkák bennmaradása még nem annyira biztos.
    Az alsóházban viszont elég csalóka a kép, mivel ugyanúgy 3 pont a távolság a Newcastle és a Fulham között, de 3 pontra van tőlük az Aston Villa is. Kiélezett meccsek lesznek még itt.

    West Ham United-Wigan Athletic
    Mindkét csapat számára fontos volt a meccs, ahogy ezt kiemelte Sam Allardyce is.
    A West Ham Jarvis és Nolan góljai révén behúzta a 3 pontot, és az újonc így már egyre biztosabb lehet a bennmaradásban, mivel jelenleg már 11 pontra van tőlük a Wigan, de ha nyer is a vendégcsapat elmaradt meccsén, akkor is 8 pont előnye marad.
    A Wigan 31 pontjával jelenleg 18., de ha megnyeri az elmaradt meccsét, akkor a Villat is beérhetik. A Wigannek viszont egyáltalán nem lesz könnyű dolga, mivel a következő 5 meccsen fogadják a Spurs, Swansea, City hármast, valamint ellátogatnak a WBA-hoz, valamint az Arsenalhoz. Nem túl könnyű meccsek.

    Tottenham Hotspur-Manchester City
    Mancini csapata tudta, hogy ha kikap, akkor ugrott a bajnoki cím. Ennek szellemében már elég korán megszerezte a vezetést a City, az 5.percben Samir Nasri révén. Ennek a MU szurkolók sem örültek túlzottan, mivel a vörös ördögök így nem tudták volna a bajnokságot még ebben a fordulóban megnyerni.
    A félidőben vezetett a vendégcsapat, viszont Andre Villas-Boas a 2.félidőben cserékkel próbálta meg élénkíteni csapat játékát. És sikerrel. A 75.percben Dempsey egyenlíteni tudott, hogy aztán 4 perccel később a csereként beállt Defoe is betaláljon. A győzelmet a 82.percben a csapat sztárja, Gareth Bale tette biztossá.
    Mancini próbált valamit reagálni 3-1-nél, viszont Dzeko nem túl sok mindent tudott tenni, így a City a tavalyi utolsó percben megszerzett bajnoki cím után el kellett azt könyvelje, hogy már abszolút semmi esélye nincs a bajnoki címvédésre.
    A Spurs számára nagyon fontos volt ez a győzelem, mivel vesztett pontokban így már jobban állnak, mint az Arsenal. A Spurs sorsolása nem annyira nehéz, mivel leginkább alsóházi csapatokat fogad AVB legénysége, egyetlen kivétel a Chelsea elleni mérkőzés.

    Liverpool-Chelsea
    A mérkőzés nagyon fontos volt a vendégek számára, mivel elég kiegyenlített harc folyik a Bajnokok Ligája helyekért, és egy győzelem a dobogós hely megtartását jelentette volna.
    A kékek Oscar révén a 26.percben megszerezték a vezetést. Szünetben is ők vezettek, majd az 52.percben az egykori csatáruk, Daniel Sturridge talált be Petr Cech kapujába. 5 perc kellett csak a vendégeknek az újbóli vezetéshez, mely Hazard révén, 11esből jött össze.
    A meccs végül döntetlenre végződött, mivel a harapós kedvében levő Suarez a 96.percben betalált. A Chelsea ezzel elvesztette egy ideig a 3.helyet, mivel az Arsenal pontban beelőzte őket, viszont a kékek eggyel kevesebb meccset játszottak csak. Nem lesz könnyű dolga Rafa Benitez csapatának, mivel a következő 5 meccsen játszanak majd a MU, a Spurs, valamint az Everton ellen is.

    A meccs egyik legérdekesebb jelenete amúgy az volt, amikor a Liverpool sztárja, Luis Suarez nemes egyszerűséggel beleharapott a vendégek védőjének, Ivanovicnak a karjába.

    Manchester United-Aston Villa
    A vörös ördögök azzal a tudattal futhattak ki a gyepre, hogy ha nyernek, akkor már matematikailag is ők nyerik a 2012-2013-as bajnokságot.
    A hazai csapat komolyan is vette ezt, mivel Robin van Persie révén a 2.percben megszerezték a vezetést. A holland 11 perccel később tovább növelte a csapat előnyét. 20 perccel később pedig már szinte biztos lehetett a szurkolótábor a 20. bajnoki címben, mivel RvP megszerezte 3.gólját is ezen a találkozón, Giggs passzából, akárcsak az első gólnál.
    A hazaiak még lőhettek volna gólt a 2.félidőben is, de ez már nem jött össze nekik. Ezt valószínűleg senki sem bánta a 75591 néző hazai részéből, mivel a Manchester United győzelmével behozhatatlan előnyre tett szert, így már 4 fordulóval a vége előtt bajnoknak mondhatja magát.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: