• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League 28.forduló-Beharangozó



    A PL 28.fordulójában nem lesznek olyan nagy rangadók, mint ezt megelőzően, viszont a kiesés elleni harcban érdekelt csapatok játszanak egymással.

    Chelsea-West Brom
    A jó formában levő WBA látogat el a kicsit megakadt Chelseahez.
    Lampardék a Citytől kaptak az elmúlt fordulóban, és most sem vár rájuk könnyű meccs, mert a West Brom nincsen rossz formában.
    A vendégekből 1 gól mindenképp kinéz, de a Chelseanél nem hiszem, hogy otthon akarnak éppenséggel megégni, mivel már így is egyre rosszabb pozícióban vannak,és veszélyesen közel van az Arsenal is.
    Bátrabbak megpróbálhatnak egy X2-t erre a mérkőzésre.

    Everton-Reading
    A hazaiak és a vendégek számára is fontos lenne a 3 pont. A hazaiakat érzem sokkalta esélyesebbnek, a jobb keret és a hazai pálya miatt is, viszont a Readingnek van egy olyan kellemetlen tulajdonsága, hogy a semmi közepén támad fel. Erre most nem igazán lehet számítani, mivel az Everton játékosai tudják azt, hogy ha most nem szerzik meg mind a 3 pontot, akkor a meglevő európai reményeikről is lemondhatnak, amik pedig a szezon egy korábbi szakaszaiban még szinte biztosnak tűntek.
    A Readingtől Pogrebnyak biztos hiányzik az elmúlt fordulóbeli kiállítás miatt, és ez csak tovább rontja a vendégek reményeit.

    Manchester Utd-Norwich
    Országos 1es, bár Van Persie sérülése miatt kicsivel nagyobb szorzóval kapjuk most meg ezt a meccset, mint ezelőtt 1 héttel lett volna.
    A MU 12 pontos előnye már szinte egyet jelent a bajnoki címmel, viszont hogy ez biztos is legyen, az ilyen meccseket mindenképp be kell, hogy húzzák. A MU-nál viszont van elég jó csatár, hogy RvP helyettesét megtalálják, bár a holland szerepe azért vitathatatlan.
    A Norwich az Everton elleni győzelem után jó morállal érkezik majd meg az Old Traffordra, de várhatóan a vörösök elég hamar el fogják felejtetni velük azt, hogy bármilyen esélyük is van.
    Akire most érdemes lesz odafigyelni az Welbeck. A fiatal csatár RvP miatt nem jutott annyira sok lehetőséghez, viszont most lesz esélye megmutatni mit is tudhat amúgy. Ugyanez igaz Hernandezre is, aki még kevesebbszer játszott, viszont sokkalta hatékonyabban.
    Érdekes meccsre lesz kilátás, sok góllal, és vörös győzelemmel.

    Southampton-QPR
    Kiesési rangadó, melyen mindkét csapatnak a 3 pont kell.
    A QPR az utóbbi 2 meccsen pontot sem szerzett, és nem olyan nagy az esély, hogy pont ott sikerüljön nekik, ahol az a Citynek sem sikerült. A szentek otthon erősek, és ennek simán áldozatul eshet a Queens Park. A csapat az elmúlt fordulóban a szarkáktól kapott ki, úgyhogy most meg kell mutassák azt, hogy a PL-ben van a helyük, mivel a kieséstől jelenleg csak 3 pont választja el őket. A hazaiaknál mindenki fitt, így jó előjelekkel várhatják a meccset.
    A QPR egyre távolabb van a bennmaradástól, viszont a keret meg van annyira erős náluk, hogy a bennmaradást még innen is ki tudják vívni, főleg Redknappel a padon. A csapatnál az a baj, hogy több győztes meccset nem nagyon tudtak egybekötni még idén, sőt az első győzelemre is nagyon sokat kellett várni. A csapat morálját kellene egyszer helyrerakni, viszont ahhoz meg győzelmek kellenének. Ha el tudnák hinni magukról azt a királynő parkőrei, hogy benn tudnak maradni, akkor azzal már egy nagy lépést tehetnének előre, mivel a folytonos kieséses szerep valószínű már felőrölte őket.
    A hazaiak esélyesek ezen a meccsen, viszont a QPR-t még most sem kell leírni, lásd hogy járt a Chelsea is ilyen esetben.

    Stoke-West Ham
    Két szenvedő csapat fog találkozni egymással, ezért is várok egy sótlan meccset, ha nem lenne gól, még azon sem lennék meglepve.
    A Stoke 0-1re kapott ki a Fulhamnél az elmúlt fordulóban, és Huth most hiányozni is fog a védelemből, a múlt meccs után összeszedett eltiltása miatt.Ezért érdekes lesz a hazai védelem összetétele, mivel a középvédőkből eléggé hiányt szenved Tony Pullis csapata.
    A West Ham otthon kapott ki 2-3ra a Spurstől, viszont nem játszottak rosszul, és erre most építhetnek. Carroll és Joe Cole is betalált, és most is megvan rá az esélyük, mivel a Stoke nincsen valami bombaformában, és azért jóval gyengébb, mint pl. egy Spurs.
    A WHU-nál is felmerült már az edzőváltás kérdése, viszont egy győzelem ezt messzire küldhetné, mivel akkor a csapat is megmutatná, hogy nincs semmi baj náluk.
    A Stoke a szezon eleji formáját nem nagyon találja, és nem hiszem, hogy ez most lenne meg. Mindenképpen vendég pontot vagy pontokat várok.

     

    Sunderland-Fulham

    Érdekes meccsre van kilátás a Fulham vendégjátékánál, mivel a hazaiak egyre lejjebb csúsznak rossz formájuk miatt, míg a Fulham az elmúlt fordulóban is nyerni tudott.

    A fekete macskák utolsó 3 meccsükön csak kaptak, a Reading, a WBA és az Arsenal ellen, most viszont legalább 1 pontra van esélyük hazai pályá, igaz, hogy a Reading sem tűnt annak idején verhetetlennek. A kiesés már csak 5 pontra van tőlük, így ideje, hogy összekapják magukat, amire lesz is esélyük, lévén, hogy a Fulham sem legyőzhetetlen, bár nincs annyira rossz formában éppen.

    1 pontra mindenképp jók lehetnek a vendégek is, miután egész jó morállal várhatják a fordulót, lévén, hogy az elmúlt hétvégén mind3 pontot otthon tartották a Stoke ellen, Berbatov révén. A bennmaradással nem lesz problémájuk.

    Nem várok valami nagy meccset, ahol a döntetlen sem teljesen elképzelhetetlen, de kevés gól lesz.

    Swansea-Newcastle Utd
    Érdekes meccsre van kilátás, mivel a hattyúk az elmúlt hétvégén nagyon simán húzták be a Ligakupát, míg a Newcastle a nem épp könnyű ukrán út után jutott tovább az Európa Ligában, hogy aztán a bajnokságban is nyerni tudjon.
    A Swansea a bajnokságban is jól áll, kiesési gondjai már régóta nincsenek, és most vannak annyira jó formában, hogy a szarkákat is legyőzhetik. Michu valamint Dyer is jó formában várják a meccset, amin várható, hogy elég sok gól lesz, mivel a Newcastle sem éppen a jó védelméről lenne híres.
    A szarkák egyre biztosabb helyen vannak, viszont még van 11 forduló, és a 6 pont azért így nem tűnik annyira soknak. Az Európa Ligában is megpróbálnak mindent, viszont idegenben az Anzhi ellen nem lesz olyan sok esélyük.
    Gólgazdag mérkőzést várok a két csapat között, amin egy fokkal a hazaiakat érzem esélyesebbnek.

    Wigan-Liverpool
    Két jobb formában levő csapat találkozik egymással, lévén, az elmúlt fordulóban mindketten nyerni tudtak.
    A Wigan a bennmaradásért tett nagy lépést, azzal, hogy le tudta győzni a Readinget, viszont még véletlenül sem vehet vissza, mert még pontelőnyük sincsen, és a Pool egyáltalán nem az a csapat, akit simán le tudnak győzni. A Wigan a szezon 2.felében szokott megindulni fel, és ez várható most is.
    A Liverpool az elmúlt héten 5 gólt rúgott a Swanseanek, de ez nagyon csalóka, mivel a hattyúkat nem túlzottan érdekelte a meccs a Ligakupa döntő előtt, így helyén kell kezelni a sikert. Brendan Rodgersnek van még bőven dolga a csapattal, de a szeme előtt az lebeghet, hogy a 6.helyen levő Everton mindössze 3 pontra van, és mi is lehetne szebb cél nekik, minthogy megelőzzék a városi riválist. A Pool támadásáival nem lesz probléma, meglátjuk mennyire tud majd ennek ellenállni a hazai csapat.
    Egy izgalmas meccset várok, ahonnan egy hazai pontszerzés is simán kinéz.

    Tottenham-Arsenal
    Over3,5. És miért is?
    A londoni csapatok csatáját mindkettő meglehetősen jó formában várhatja, és jelenleg 4 pont választja el őket, meg egy Chelsea, melynek nem lesz könnyű meccse a WBA ellen.
    Mindketten a támadó focit részesítik előnyben, és ez látszik is a mérkőzéseiken. A Spurs 5 gólos meccset játszott a West Ham ellen, az Arsenal pedig 2-1re nyert.
    Izgalmas meccsre lesz kilátás, ahol én személy szerint a Bale-Cazorla párharcra lennék kiváncsi. Mindkét játékos jó formában várhatja a meccset, bár a walesi a Liga egyik legjobbja jelenleg, de azért Cazorlat sem érdemes túlzottan leírni, mivel a spanyol is jó játékos, melyet az elmúlt meccsen szerzett 2 gólja is mutat.
    A Spurs jelenleg a dobogón van, és mindent meg is tesz majd azért, hogy a szezon végén is ott legyen, ezért az Arsenal mindenre fel kell legyen készülve a White Hart Lane gyepén. Egyetlen más tényező van még, az, hogy a Spurs majd csütörtökön meccsel az EL-ben az Interrel, viszont a bajnokságnak sokkal nagyobb a prioritása, emellett pedig nagyon jó morál növelő lenne az Inter ellen az, ha ezt megelőzően legyőzi a csapat az Arsenalt.

     

    Aston Villa-Manchester City

    A City 2.helye egyre biztosabb, a bajnoki címről már úgyis lemondhatnak, lévén, hogy 12 pont a hátrányuk már, ami meglehetősen sok.

    A Villa az Arsenal ellen kapott ki az elmúlt fordulóban, bár 1 gólra futotta az erejükből. A kiesés réme egyre inkább fenyegeti Lambert csapatát, lévén, hogy a Readin legyőzésével a Wigan pont beelőzte őket. A csapat mindent megtesz majd hazai pályán a sikerért, viszont a City lassan kezd felébredni, így meglátjuk ez mire is lesz elég.

    A City az elmúlt fordulóban 2-0ra győzte le a meglehetősen ötlettelen Chelsea gárdáját, így növelte előnyét a 3.helyezettel szemben, aki jelenleg a Tottenham. A Citynek csak a 2.hely maradt, meg az FA Kupa, de a második helye sem annyira biztos még,így jó lenne számukra is, ha mind a 3 pontot behúznák. Arra leszek, hogy Dzeko mennyi szerepet fog kapni, vagy Tevez, mivel nélkülük a Citynek se nagyon ment az elmúlt mérkőzésen. A 2.félidőben már egész jól ment a játék nekik, Mancini csak ezt kellene valahogy megtartsa, amire minden esélyük megvan, mivel a Villa azért nem egy olyan erős csapat, amely várhatóan inkább védekezni fog, és gyors kontrákra megy majd rá.

    Egy szűk vendéggyőzelmet várok erre a meccsre. A gólok száma leginkább attól függ, hogy milyen hamar sikerül a vendégeknek betalálni. Sok gólos meccs is lehet ez, ha a City már az első félórában megzörgeti a hálót.




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: