• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-31.forduló-Beharangozó



    A 31.fordulóban számos elsőre könnyű meccsre kerül sor, meglátjuk, hogy mennyire igazolódik majd a papírforma az eredményekben.


    Sunderland-Manchester Utd.
    Tuti 2es, bár a MU-ra fogadók félhetnek attól, hogy a csapat motivációja picivel kissebb lesz a nagy előny miatt. Ezt személy szerint én nem hiszem, lévén, hogy SAF fiai tudják azt, hogy milyen egy már megnyert bajnokságot elveszteni, így idén valószínű a biztos bajnoki cím megszerzése előtt nem fognak kiengedni.
    A Sunderlandtől 2 fontos játékos is hiányozni fog, és alapból gyengébb a csapat, mint a MU. Vendéggyőzelemre számítok ezen a találkozón, így a MU egyre közelebb fog kerülni a bajnoki címhez.

    Arsenal-Reading
    Az ágyúsok mindig képesek meglepetést okozni, viszont most már mindent meg kell tegyenek azért, hogy a BL-ben indulhassanak.
    Az ágyúsok a Tottenham elleni vereség óta legyőzték a Swanseat, és ez jó kedvre adhat okot. Azt a Readinget fogadják, mely januárban nagyon jól mutatott, viszont azóta egyre biztosabb a kiesésben. A csapat utolsó 5 meccsén 0 pontot szerzett, és nem nagyon látom azt, hogy most miért lenne ez másképp. Az Arsenal el tud szórakozni bármikor még egy ilyen meccset is, de a szezon végére már összeáll annyira a csapat, hogy jó formában játsszon.

    Manchester City-Newcastle Utd
    A City már lassan minden esélyét elveszti a bajnoki címre, viszont legalább a 2.helyet be akarják húzni, amiért még várhatóan nagy harc lesz, mivel csak 4 pont az előnyük a Chelsea előtt. A csapat elég hullámzóan teljesít, és van annyira jó a szarkahad, hogy meglepetést okozzon akár az Etihadban is.Cabaye is megmondta azt, hogy a City nem túlzottan egységes.
    A szarkák amúgy is otthon erősek, és csütörtökön Európa Liga meccs lesz a Benfica ellen. A Newcastle bennmaradása már meglehetősen biztosnak látszik, így inkább az EL-re mennek rá, ahól lesz is esélyük a Benfica ellen.
    A hazai győzelmet érzem így esélyesebbnek, bár sok gólra számítok legalább.

    Southampton-Chelsea
    A kékeknek még van esélyük a 2.helyre is, ezért a szentek otthon nem sok jóra számíthatnak. A Chelsea 1 meccs és 1 pont előnnyel rendelkezik a Spurs előtt, így valamivel nyugodtabb a helyzet. A csapatot érdekli az EL, viszont a Rubin ellen nem lesz könnyű dolguk.
    A szentek nincsenek valami rossz formában, viszont a Chelsea ellen kétlem, hogy ez sok mindenre elég lenne.
    A kékek nem a legjobb hangulatban várhatják a meccset, de ezen alapvetően ők az esélyesek.

    Swansea-Tottenham Hotspur

    A hattyúk felszabadultan játszanak a szezon további részében, mert az EL és a bennmaradás is megvan már nekik. A hattyúk Michu révén rendelkeznek egy nagyon jó góllövővel, De Guzman is ott van még, akit szintén jelentősen motiválhat az, hogy játszhatott a holland válogatottnál.

    A Spurs csapata jelenleg a 4.helyen van, viszont ha az Arsenal nyer elhalasztott meccsén, csak 1 pont marad. A Spurs félhet attól, hogy úgy jár mint a tavaly, amikor a szezon nagy részében a dobogó környékén ólálkodott, a végén viszont nem lett meg nekik a BL sem. Bale a válogatottban is betalált, és a walesit ez is előrébb viheti majd az egyébként walesi csapat ellen.

    Érdekes meccsre lesz kilátás, de inkább a Spurs csapatát érzem sanszosabbnak.

    West Ham United-West Bromwich Albion 
    A West Ham is a kiesés ellen harcol, és az a legfontosabb, hogy ezt elkerüljék.
    A csapat otthon megy egész szépen, ezért Lukaku és csapata eléggé meg kell majd harcoljon a 3 pontért.
    A WBA lassan minden esélyét kezdi elveszteni az EL-ért,lévén, hogy az előtte álló csapatok is egész jól teljesítenek. A WBA szinte muszáj, hogy nyerjen, mivel az Európa Liga szereplést, mint célt elég komolyan veszik.
    A West Ham ellen nem lesz egyszerű dolguk, de 1 pontra mindenképp esélyesnek érzem őket.

    Wigan-Norwich
    A Wigant az FA Kupa beli győzelem eléggé feldobta, és szerintem ez még most is fog tartani. A csapat benn akar maradni, de ezért most mindenképp győzni kell.
    A Wigannél is tudják ezt, de a döntetlenkirály ellen nem lesz olyan könnyű a dolguk.
    A Norwich legutóbb az Evertont győzte el, aztán pedig 3 meccsen szerzett 2 pontot.
    A meccsre a bátraknak egy sima X-et ajánlok, a kicsit félősebbeknek pedig 1X-et, mivel a Norwich nem tűnik valami bivalyerősnek.

    Everton-Stoke
    Visszatér a vendégek egyik legfontosabb játékosa a védelem tengelyébe, nevezetesen Robert Huth. Huth visszatérése sokat jelenthet a Stoke hátsó alakzatának, mely a legutóbbi meccsén gól nélküli döntetlent hozott össze.
    A gólokat most is inkább a liverpooliaktól kell várni, akik utóbbi 2 meccsüket megnyerték, és ezzel 6 pontra vannak a BL-től. Most is nyerniük kell otthon, hogy a reményeik megmaradjanak. A Stoke ellen nem lesz egyszerű a sorsuk, viszont én bízok a hazaiakban, akiktől mindenképp fog hiányozni Pienaar, aki az elmúlt meccsen lett kiállítva.
    Hazai győzelmet várok, lévén, hogy a City elleni győzelem felpörgette őket, de sok gólra ne számítson senki.

    Aston Villa-Liverpool
    Mindkét csapat komoly célokért harcol, és mindkettejüknek van még esélyük elérni ezt.
    A Villa annak köszönhetően, hogy utolsó 5 meccséből 3at megnyert, egyenlőre bennmaradó helyen van. A Liverpool elég masszív csapat, így ellenük biztos nehezebb dolguk lesz, mint a Reading vagy a QPR ellen.A védelem nem valami nagy erénye a csapatnak, viszont 5 gólt rúgtak az utóbbi 2 meccsükön, ami azért elég jó.
    A Pool 5 pontra van az Európa Ligától, viszont annyira nincsenek rossz formában, lévén, hogy utolsó 5 meccsükből 4et megnyertek, egy hiba pedig még talán belefér, ha a Southampton elleni vereséget ide vesszük. A Pool gólgazdagon játszik, és ezt várom most is.
    Két támadó szellemű csapat fog találkozni egymással, és elég meglepő lenne az, ha nem lenne legalább 3 gól a mérkőzésen.

    Fulham-QPR
    A QPR nagyon meg kell, hog nyomja a szezon végét, ha benn akar maradni. 7 pontra vannak a bennmaradástól, ami azért elég sok 8 ponttal a szezon vége előtt, főleg úgy, hogy az egész szezonban mindössze 4 alkalommal tudtak nyerni.
    A Fulham az utóbbi időben egész szépen teljesít, és 36 pontjával már 9 pontra van az első kieső helyen álló Wigantől. A csapatnak már nem nagyon kell félni a kieséstől, és most valamlyest felszabadultan játszthatnak.
    Egy felszabadult és egy meglehetősen feszült csapat esik majd egymásnak a forduló zárásakor. Fura mód a Fulham kerete tűnik gyengébbnek, viszont a csapat sokkal jobb morállal várhatja a meccset, ami azért elég sokat számíthat. Meglepő lenne az, ha a QPR nyerni tudna, bár az odavágók során is a Fulhamet tudta a Queens Park először legyőzni, és ez az emlék azért még elég élénken él a másik londoni csapatban.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Európa-liga, F.A. Kupa, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: