• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League 22.forduló-Beharangozó



    A Premier League eheti fordulója az első az Újévi forduló óta, és az elmúlt időben meglehetősen sok változás történt, hogy ez változtasson valamit az erőviszonyokon.

    QPR-Tottenham Hotspur
    Redknapp csap össze régi csapatával. Egyértelműen a dobogós az esélyes, viszont győzött már le a QPR dobogós csapatot. A királynő parkőrei minden meccsnek az esélytelenek nyugalmával mehetnek neki, viszont muszáj hozzák a pontokat, mert 13 egységgel jelenleg tök utolsók. Tal Ben Haimot hozták eddig, viszont nem ő fogja megváltani a csapatot.
    A Spurs sokkalta erősebb, és bár Balet már nagyon sok csapattal szóba hozták, de még itt van. Redknapp kezében van egy ütőkártya, amit megpróbál majd kihasználni volt csapata ellen, így nem épp a legkiszámíthatóbbnak látszik ez a meccs, de gól az lesz várhatóan minimum 3.

    Aston Villa-Southampton
    Jó kis 6 pontos meccs, a kiesés ellen.
    A szentek pont a Villa után jönnek a tabellán, és ugyanúgy 18 pontosak, mint a már kieső Wigan. A szentek 3 meccs óta veretlenek, de nem is nyertek, de legalább elég jó morállal várhatják a meccset. A védelem elég gyenge itt, ezért is akarják mindenáron elhozni Astorit a Cagliaritól, viszont az üzlet még nem valósult meg.
    A Villa fő célja mostanság a Ligakupa győzelem lehetne, de már ahhoz is elég jó meccs kell, hogy továbbmenjenek a 4. ligás Bradford ellen. Ez szerintem megviselhette a hazai csapatot, amely azelőtt 3 vereséget kötött csak össze. Ha a védelmet meg tudják erősíteni, akkor nem lenne alapvetően probléma, mert gólokat azért tudnak lőni.
    Inkább egy overt próbálnák a meccsre, mert mindkét csapat védelme rém gyenge, viszont legalább egész hatékony a támadósor.

    Everton-Swansea City
    A walesi csapatnál megakadt picit a szekér, bár lehet, hogy múlt héten csak a Ligakupára próbáltak spórolni, mert ott legyőzték a Chelseat.
    Michu visszatért a csapatba, ami nagyon jót jelenthet számukra, mivel a spanyol szokásához híven ontja a gólokat, és ezt várom ma a liverpooliak ellen is. A vendégek fáradtak lehetnek, és ezt meglovagolhatja a hazai csapat.
    Az Evertonnak minden lehetőséget meg kell ragadnia, mivel nagyon közel állnak a BL helyhez, és a középcsapatok elleni meccseket kell hozzák legalább. Fellaini már játszhat, viszont Baines játéka elég kérdéses, ami azért egy támadó csapat ellen nagyon sokat jelenthet.
    Izgalmas meccsre várok, amiben a hazaiak az esélyesek, de a sok gól várható.

    Fulham-Wigan Athletic
    Két pocsék formában levő csapat találkozik egymással, viszont a Fulham most talán picit sanszosabb arra, hogy megszerezze a 3 pontot.
    Mindkét oldalt vannak hiányzók, de a vendégek egy picivel gyengébb kerettel rendelkeznek, ami azért döntő lehet. A Wigan a kiesés ellen harcol, és ha Londonban szerez pontot, akkor nagyot léphet előre, mivel az előtt levők pont egymással meccselnek.
    A védelmek nem annyira erősek, viszont a Fulhamnak van egy Berbatovja, aki simán eldöntheti akár ma is a 3 pont sorsát, már ha kap megfelelő passzokat.

    Norwich City-Newcastle United
    Érdekes kis meccs lesz ez, mert a szarkák elvesztették legjobbjukat, de erősödött a védelmük. A vendégeknek még mindig maradt egy Dembaja, aki szintén nagyon jó, és a megakadt Norwich ellen simán behúzhatják a mecset. A szarkák kihasználhatják azt, hogy a kanárik épp a padlón vannak, mivel az utóbbi 4 meccsen mindig kaptak. Ma sem várok túl sokat tőlük, és a megerősödött védelmű szarkák ezt a meccset azért már be kellene húzzák, mivel eléggé lenn vannak a tabellán, és egy ilyen meccsen kellene megkezdjék a felkapaszkodást. A csapat játékosait is elég sok helyen hozták szóba, tehát ha valaki menni akar, az kettőzött erővel fog játszani a ma délutáni meccsen.

    Reading-West Bromwich Albion
    A WBA ezt a meccset be kellene húzza, ha meg akar ragadni az európai kupahelyért küzdő csapatok között. A Reading ehhez megfelelő ellenfél, mivel annyira nem erős a keretük sem, bár utóbbi 3 meccsükön 4 pontot szedtek össze, bár elég rossz formában levő csapatok ellen.
    A Reading benn akarna maradni a szezon végén, bár a Spurs ellen csak a vezető gólra futotta, 3 pontra már nem. Mutatja azt, hogy a Reading annyira éppen nem rossz, de azért egy komolyabb csapat nem veszíthet egyetlen pontot sem ellenük.
    Gera a WBA-nál hosszú távon sérült, ami rosszul érinheti őket, és utóbbi 2 meccsükön ki is kaptak. Most meg kell, hogy mutassák azt, hogy jó csapat, és minden esélyük meg is van erre.

    Stoke City-Chelsea
    Masszív védelmek esnek egymásnak, bár a Stoke utóbbi időben azért meggyengült a hátsó alakzattal játssza a meccseket, és kapott is 3 gólokat. A Chelsea a kisebb londoni QPR-tól kapott ki, de ezt vehetjük csak sima ballépésnek is, mivel azelőtt meg sorra hozta a mecseit.
    Látszik az, hogy Pullis valamit kellene kezdjen a csapattal, mert egyre lejjebb csúsznak. A Chelsea is tudja ezt, és várhatóan ki is fogja használni a számára adódó helyzetet. A Chelseanél van egy új szerzemény is, Demba Ba pedig az első kupameccsén góllal debütált, amit ma megismételhet, és minden esélye meg is van rá. Torres lehet, hogy így cserepadra szorul, vagy át kell alakítsa picit a szerkezetet Benitez.

    Sunderland-West Ham United
    Na ez az a meccs, amire abszolút nem tudom mit mondjak. A fekete macskák új embert igazoltak, viszont az új francia játékosuk nem fogja őket egyből felpörgetni. A hazaiak viszont vagy nyernek, vagy kikapnak utóbbi meccseken nem nagyon játszanak döntetlent, de talán ma, mert elég egyenlőnek tűnnek a csapatok.
    A West Ham sem éppen kirobbanó formában mozog mostanság, bár legalább a még rosszabb Norwichot lenyomták a múlt fordulóban. Ami a lényeg náluk, hogy hazatért Joe Cole, és ő még nagyon sokat jelenthet a vendégek számára. Miatta is érzem sanszosabbnak az X2-t.

    Manchester United-Liverpool
    A múlt alapján ez nagy derby lenne, de a Pool az utóbbi években nem nagyon tartja magát hagyományaihoz. A vörösök utóbbi pár meccsükön viszont megtáltosodtak, és most megoldódott a csatárgondjuk is, mivel Sturridge érkezett, aki már első meccsén betalált. Jól jöhet ez a MU ellen, főleg, hogy Sturridge City nevelés, tehát alapból rühelli a MU-t. Suarezzel nagyon jól teljesíthetnek majd.
    A MU nagyon jó formában van, RvP lett a hónap játékosa is, tehát szinte idilli állapot uralkodik az Old Traffordon. SAF fiai 7 ponttal vezetnek, ami nem rossz számukra, főleg, ha még ilyen meccseik vannak. A hazai közönség buzdítása nagyon jól fog jönni, és a vörös ördögök mindent meg is tesznek majd az ősi rivális legyőzéséért. A Pool is most legalább egy EL helyért harcol, amire még esélyük is lehet. A MU erősebb, és ezt a pályán is bizonyítani fogja. Bár Rooney hiányzik, de Hernandez pótolni tudja őt. Izgalmas meccs lesz ez.

    Arsenal-Manchester City
    Az ágyúsok nagyon jó formában vannak, de ők is bármikor képesek negatív meglepetéseket okozni. Wenger fiai lődösik a gólokat szép számmal, és Walcott is már hajlik a szerződésének meghosszabbítására, ami nyugalmat adhat a csapatnak. Az Arsenal is inkább támadni tud, mint védekezni, és ezt a City mindenképp ki fogja használni, bár Aguero hiányozni fog a városlakóktól.
    Két nagyon erős csapat meccsel az Emiratesben, mely tipikus 3 esélyes meccs lesz. A gólokat viszont nem fogják sajnálni a nézőktől.




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: