• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League 17.forduló-Beharangozó!



    A Premier League 17.fordulója elég érdekesnek ígérkezik, bár ebben a fordulóban mindössze csak 9 meccsre kerül sor, lévén, hogy a Chelsea Southampton elleni meccse el lett halasztva, lévén, hogy a kékek jelenleg épp BL címvédői kötelességüket végzik. Nézzük csak mire is lehet számítani ezen a hétvégén, ha valaki Premier League meccsre szeretne fogadni, vagy csak azt akarja látni, hogy mi is a helyzet az angoloknál.

    Newcastle United-Manchester City

    Két vesztes csapat találkozik egymással a forduló első meccsén. A szarkák már ezen a héten kaptak ki 2-1 arányban a Fulhamtól. A csapat nem áll valami fényesen, mivel a tavaly EL hely után idén leginkább arra kell koncentrálniuk, hogy bennmaradjanak, mivel jelenleg csak 2 pontra vannak az első kieső helytől. A csapat nem gyengült éppen annyira jelentősen, hogy itt kellene állniuk. A szarkákat viszont sérüléshullám sújtja, és lehet, hogy ezen a meccsen a hétfői gólszerzőjükre, Ben Arfara sem számíthatnak. Januárban valószínű, hogy jelentős változások várhatóak a csapatnál.

    A City az egyik, ha nem a legerősebb kerettel rendelkezik a PL-ben, viszont idén nem megy annyira nekik a játék, mint a tavaly, amikor is nagyon jól kezdték a szezont. Jelenleg úgy állnak a 2. Helyen, hogy a MU 6 pontos előnnyel rendelkezik, miután az előző fordulóban kikaptak tőlük. A Cityt ez össze is roppanthatja, viszont az a szerencséjük, hogy a Newcastle még mélyebben van morálisan. Mancini szerint még bőven van esélyük nyerni, meg amúgy is erősebbek, viszont ezt a pályán kellene megmutatniuk, nem pedig az újságokban. A City védelme sem lesz a legteljesebb, lévén, hogy Kompany hiányozni fog. Rajta kívül még Kolarov és Richards is hiányozni fog, valamint Rodwell is. A védelem így elég foghíjas lesz, ami esélyt adhat a szarkáknak, akinek a támadósora azért elég erős.

    City győzelmet érzek esélyesebbnek a nyitómeccsen.

    Liverpool-Aston Villa

    Két szebb sorsot is megért csapat esik majd egymásnak az Anfielden. A Liverpool esélyesebb, mivel sokkalta jobb formában várják a meccset. A Villa sincs éppen olyan rossz formában, viszont túl sok döntetlent játszik az utóbbi időben, de az Anfield azért még mindig nem egy laza túra most sem.

    A Poolnál Borini és Kelly is hiányozni fog, viszont idén egyikük sem éppen az a játékos, aki nélkül megállna a csapat szekere. Rodgers ismét győzelemre irányíthatja övéit. Nagyon érdemes lesz odafigyelniük arra, hogy hatékonyan támadjanak, így nem lennék meglepve egy támadóbb szerkezetű csapaton sem, mivel az Aston Villa szerezte a legkevesebb gólt eddig idén.

    A vendégek nem állnak fényesen, az épp bennmaradó 17.hely nem éppen sok dicsekedésre adhat okot a birminghamieknél. A csapatnál nem is a sok vereséggel van a baj, hogy azzal, hogy túl sok döntetlent játszanak. Ezeket kellene, hogy kicsit jobban kihasználják, és a saját javukra fordítsák. Szegény embert az ág is húzza, mivel eddig is gyenge volt a támadórészleg, most viszont még az egyik legjobb emberük, Bent is lesérült. Az az igazság, hogy a Villa nem biztos, hogy ki fog kapni, mivel legutóbb a MU nyomta le őket, igaz, hogy az már 4 meccse volt. Valami halvány jel lehet a feltámadásra az, hogy a héten a Ligakupában 4-1et adtak a Norwichnak. Ebben a főkolompos az a Weimann volt, aki Bent helyére jött  be, és 2 gólt is szerzett. Most itt lesz az esélye megmutatni, mit is tud valójában.

    Csapnivaló formában egyik csapat sincs. Hajszállal talán jobb most a Liverpool, viszont a Villa egy döntetlent simán kihúzhat.

    Manchester United-Sunderland

    A MU játékosai eléggé fel lehetnek dobva azután, hogy a múlt héten legyőzték a helyi rivális City csapatát. Ferguson fiai a PL-ben 4 meccses győzelmi sorozatban vannak, úgyhogy nem hinném, hogy épp most állítaná meg őket valaki.

    A Sunderland a legutóbb 3at adott a Readingnek az elmúlt héten, viszont ez szinte kötelező volt, hogy szabaduljanak a kiesőzónától. A csapat utóbbi 5 meccsén 4 pontot szerzett, ami aztán abszolút nem sok, viszont a többi kiesőjelölt sem táltosodott meg utóbbi időben, így jelenleg még nem túl veszélyes a helyzetük.A legjobbjuk Fletcher már 7 gólnál tart, és az elmúlt fordulóban is betalált, így érdemes lesz odafigyelni rá. Itt van még Sessegnon is, aki szintén egész szépen teljesít ebben a szezonban.

    A Manchester United simán kellene üsse őket, viszont általában ezek a meccsek szoktak minden fogadónak az agyára menni, mivel elég alacsony az esélyesre a szorzó, így elég nagyot lehet bukni rajta. Nem hinném viszont ezt most, lévén, hogy eléggé motiváltak, hogy visszaszerezzék a bajnoki címet a házi riválistól. Fel vannak most nagyon pörögve, hogy sikerült legyőzni a Cityt, és ez a lendület simán továbbviszi őket.

    Simán jöhet egy 2,5 gól felett is, viszont ezek a meccsek klasszikusan azok, amikor a nagycsapat lő 2 gólt, aztán pedig ráül az eredményre, és ilyenkor lehet bukni. Meglátjuk mi lesz.

    Norwich City-Wigan Athletic

    Két olyan csapat esik egymásnak, akik a 10.hely alatt vannak a tabellán, így nem várnák éppen annyira elsöprő meccset tőlük.

    A Norwich a Ligakupában elég szépen kikapott a héten az Aston Villatól, viszont nem hiszem, hogy ez annyira érdekelné őket. A bajnokságban jó formában vannak, utóbbi 2 meccsüket meg is nyerték, és most viszonylagos biztonságban vannak. Holt vagy Snodgrass képes lehet a meglepetésre, mivel a Wigan sem annyira izmos azért.

    A Wigan csapata tavaly is a szezon végét nyomta meg, és így lett meg nekik a bennmaradás. A csapat idén is talán hasonló koreográfiára készül, mivel nem állnak valami fényesen. A bajnokságban bukdácsolnak. Elég rég tudtak már nyerni valamilyen erősebb csapat ellen, legutóbb még a Spurs ellen. Bár a Norwich azért nem említhető még egy lapon sem a londoniakkal.

    Bár a Wigan védelme gyenge, de azért a Norwich sem arról híres, hogy túl sok gólt szerezni. Az 1-es sanszosabb, viszont amit én egy picivel stabilabbnak érzek, az a fogadás arra, hogy nem szerez gólt mind a két csapat.

    QPR-Fulham

    Jó kis london derby, igaz, hogy ha ezt említi valaki, akkor nem éppen ez a meccs fog az emberek eszébe jutni.

    Kezdjük a Fulhammel. A klasszikus középcsapat 5 pontra van a kiesétől, és 6ra a BL-től is, tehát szinte az egész közepén. Innen még elég sok minden elérhető, mint ahogy azt az Arsenal ellen is megmutatták nemrég, amikor 2 gólos hátrányból sikerült talpra álljanak. Nincsenek azért valami nagy formában, bár rossz sorozatuk talán megszakad, mivel az elmúlt fordulóban le tudták győzni a szarkákat. A csapatnál vannak sérültek, viszont sem Davies, sem Ruiz nem alappilére a csapatnak. Berbatov jelenleg 5 gólos, ami azért elég szép tőle, lévén, hogy a kiszolgálás sem olyan jó neki most, mint amilyen volt akkor, mikor a MU játékosa volt. Elég kiegyenlítettnek tűnik a csapat, már 9-en szereztek gólt, és nincs annyira kiemelkedő játékos sem, aki messze elhúzott volna a többiektől. A Berbatov-Rodallega páros elég sok mindenre lehet még képes,  főleg a kolumbiai, aki még nem játszott túlzottan nagy csapatban, bár 27 évesen egyre csökken arra az esélye arra, hogy ez összejöjjön neki, bár azért most jobb helyen van, mint a Wigannél.

    A QPR csapata az idei szezon egyik legnagyobb kérdőjele eddig, mivel Tony Fernandes csapata meglehetősen erős, viszont eddig még nem sikerült egyetlen meccsen sem nyerniük. A keret van annyira erős, hogy ez nemsokára végre összejöjjön nekik, főleg hogy Redknapp vette át a vezetést. A Spurssel is tavaly a 4. Helyen végzett, és egy idő után szerintem a QPR csapatát is helyre fogja tenni, hogy aztán jövőre már európai kupaszereplésért harcolhasson velük. A védelem rossz, a támadósor szintén, úgy hogy lesz min dolgozzon addig, amíg elkezdik a győzelmi szériát. A QPR csapata már 3 meccse nem kapott ki, viszont nem is nyert. A védelem van annyira gyenge, hogy simán kapituláljon, viszont nem hiszem azt, hogy éppen a Fulham tömné ki őket. Vannak fontos sérültjeik is, mint Zamora, vagy a kapus, Julio Cesar

    Klasszikusan olyan meccs, amin bárk nyerhet, de a bátraknak egy 2-est javaslok. Minden sorozat megszakad egyszer, és a QPR-nél is meg fog ez történni.

    Stoke City-Everton

    Klasszikusan az a meccs, amire ránézel, és átkapcsolsz. Nem kell sok gólra várni, mivel a Stoke védelme keményebb a betonnál, és ezen felül még Begovic is jó kapus. A csapat otthon játszik, nem hiszem, hogy éppen itt akarná megszakítani jó sorozatát, mivel 11 pontot szedett össze az utolsó 5 meccsén. A csapatnál van Crouch is, aki 31 évesen is nagyon jó,és 4 góljával az idén a legjobb Stoke játékos eddig. Itt van még Walters is, aki 3 gólos, tehát azért lesz kire odafigyelni, bár az Everton csapatát abszolút nem kell félvállról venni, még akkor sem, ha a tied a PL legjobb védelme.

    Az Everton elég rég volt már a BL-ben, és most sanszos, mivel jelenleg pont a 4.ek, de elég szoros azért az élmezőny, mivel 26 pontos csapatból van három is. A kékek játszották eddig a legtöbb döntetlent, utóbbi 5 meccsükből 3-at, 1-1el. Az elmúlt meccsen lenyomták a Spursöt, ami azért nem is olyan rossz, főleg úgy, hogy épp a közvetlen rivális ellen sikerült ezt elérjék. Vereségre nem kellene várni, viszont sokkal keményebb attól a Stoke, hogy kikapjon.

    A merészek egy X-et is simán bepróbálhatnak, viszont nem érzek egyikben sem annyi erőt, hogy overes meccs legyen, bár a két csapat teljesen ellentétes képet mutat, bár az Everton is kevés gólos meccseket hoz össze mostanság.

    Tottenham Hotspurs-Swansea City

    Igazi élmezőnybeli meccsre kerül sor vasárnap a White Hart Lane-en.

    A Tottenham keretbe zárta utolsó 5 meccsét, az elsőn és az utolsón is kikapott, a többit pedig megnyerte. Az Everton és az Arsenal ellen is kikaptak, viszont egyik vereség sem az a megbocsáthatatlan kategória, mivel egyikük sem éppen annyira gyenge. A Spurs a kissebb csapatok elleni meccseit azért hozza, ennek is köszönhető, hogy feljebb van a tabellán. A City, az Arsenal, és az Everton ellen is kikaptak, de csak a MU-t tudták legyőzni. Az Everton elleni vereséget fel kell, hogy dolgozza a csapat, mivel hosszú még a bajnokság, és még bőven van idejük arra, hogy a BL-t összehozzák, bár most is ugyanott vannak, mint ahol a 4.helyezett Everton. A Spurs meccseit azért eléggé érdemes nézni, mivel olyan gólgazdagon játszanak, hogy a néző nem unatkozik, sem az, aki a TV-n keresztül nézi a meccset.

    A Swansea nagyon jól kezdte a szezont, azóta picit visszább vettek a tempóból, de a TOP10 azért simán megvan nekik még most is. Michuval nagyot húzott a csapat a szezon elején, mivel a spanyol középpályás 12 gólt szerzett idén, és így kijelenthető, hogy elég nagyot fogtak a Vallecano egykori játékosával, főleg enniyért. Michu formája is jó, az utóbbi meccseken is rendre betalál, az utóbbi 3 bajnoki meccsén is megzörgette a hálót. Rajta kívül azért a többiek annyira nem ütősek, mivel pl. a második legjobb Routledge csak 4 gólos. A Swansea szerezte szinte az egyik legtöbb gólt a bajnokságban, viszont a védelem azért nem túl acélos.

    Két inkább támadó szellemű csapat fog találkozni egymással, akik a védelemre nem helyeznek éppen annyira nagy hangsúlyt. A 3,5 vagy 4,5 gól felettet érdemes lesz bepróbálni, mivel mindkét opció eléggé jól fizet. Élvezetes meccset várok a két csapat meccsén, és nem hinném, hogy az unalom lesz a meccs jelszava.

    West Bromwich Albion-West Ham United

    A héten a legutolsó meccs is elég érdekes lesz, mivel mindkét csapat meglehetősen közel van a tűzhöz, viszont annyira nagy formában egyikük sincs, viszont ez várhatóan vasárnap meg fog szakadni.
    A WBA 3 meccs óta nem nyert, de még így is a 6.helyen áll, amire nem sokan számítottak a szezon elején.  A vereségek viszont nem éppen kivédhetetlenek voltak, mivel egyedül az Arsenal számít olyan kemény csapatnak, aki ellen simán beleférhet egy vereség. Ezeket viszont leginkább a védelemre lehet fogni, mivel minden meccsen kapitulált legalább egyszer, de a 2 vagy 3 gól is szerepel az opciók között. Ha ezen tudnának javítani, akkor újra felpöröghetnek, bár nem ártana már az sem, ha több gólt lőnének. A védelemben helyet szokott kapni az a Tamas is, aki azért a román válogatottban sem éppen alap, viszont a tavaly sem volt egyértelműen kezdő. Itt van még Lukaku, akitől azért a WBA-sok idén elég sokat várhatnak el, mivel a 19 éves belga csatár már 5 gólos, és van benne potenciál, nem hiába adott ki egy kissebb vagyont érte a Chelsea. Ott van még Long is, valamint Odemwingie, aki eddig 4 gólos. Gera játéka is csak jót tehet a csapatnak, hogy meginduljanak fel. Van tehát lehetőség a csapatban, csak a védelmet kellene rendezni.

    Most szembetalálják magukat az újonccal. A West Ham még újonc, viszont a PL tapasztalattal nem lehet baj, mivel hosszú hosszú éveket húztak le itt, míg tavaly a Championshipben vitézkedtek. Nem is olyan rossz csapat a WHU. Ott van Nolan, aki eddig szintén 5 gólnál tart. Elég kiegyensúlyozott képet mutatnak, de nincsenek most ők sem nagy formában. Utóbbi 4 meccsükből 3 alkalommal kaptak ki, viszont meglepetésre a Chelseat le tudák győzni, bár egy nagycsapat elleni meccs mindig plussz motivációt ad.

    A WBA meg a West Ham védelme sem teljesít jól mostanában, így nem hiszem, hogy túl nagy lutri lenne 2,5 gól felettre tenni.

    Reading-Arsenal

    Kiesőjelölt játszik a BL helyre hajtó csapat ellen.

    A Reading olyan pocsékul játszik, hogy a 9 pont nem túl meglepő A védelem a csapat gyenge pontja, a bekapott 31 gól az egyik legtöbb a ligában. A 19 rúgott gól meglehetősen sok, viszont nem túlzottan érdemes ezt nézni, ha mindig eggyel többet kapnak. Ritka az az eset, amikor nem kap 3 gólt a csapat, így viszont már eléggé lecsökkent az arra való szorzó, amit a 2,5 gól felettre adnak. A Reading csapatára nem adnak túl nagy esélyt, ami abszolút nem meglepő, mivel az újonc elég gyengén muzsikál. Le Fondre próbálgat valami a 4 góljával, de itt van még a 3 gólos Robson Kanu is. Ez sem olyan nagy teljesítmény, meglátjuk a szezon végéig mit tudnak mutatni.

    Az Arsenal csapata tavaly sem kezdett valami fényesen, idén se. Arsene Wenger csapatának is elég sok a sérültje, de Giroud, Diaby, valamint Walcott is talán visszatérhet a pályára. Walcott szerződése azért elég érzékenyen érinti a csapatot, mivel elég meghatározó játékossá nőtte ki magát az elmúlt években. Idén lejár a szerződése, és már elég sok helyre mondták, hogy menni fog, nem hiszem sajna, hogy az Arsenalnál marad majd jövőre is. A csapatnál sajnos évről évre előfordul ez, mióta elköltöztek a Highburyből, lévén, hogy azóta azért elég szépen megcsappantak a forrásaik. A Reading most tulajdonképpen ideális ellenfél számukra, mivel tipikusan olyan csapat, akit meg kell verjenek ahhoz, hogy előrébb tudjanak lépni. Erre azért elég jelentős esélyük is van, főleg, hogy elég sűrű az élmezőny, minden győzelem jobb helyet hozhat. Egyetlen probléma van csak itt: a héten kiestek a Ligakupából a Bradford ellen, amit azért nem lehet olyan könnyű dolog feldolgozni számukra, főleg úgy nem, hogy már nagyon rég nem nyertek semmilyen kupát az Ágyúsok. Cazorlara vagy Podolskira viszont lehet számítani, és valószínű, hogy a többiek is a “most mutassuk meg mindenkinek, hogy milyen jó csapat is vagyunk” elv alapján kihajták majd a lelküket is.

    Arsenal győzelemre tennék, viszont a 2,5 gól felettet érzem picivel talán biztosabbnak, és hasonlóak a szorzók mindkét tippre.




    Témakör:
    Premier Liga (élvonal)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: