• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-8.forduló-Beharangozó!



    A Premier League 8.fordulójában számos érdekes meccsre van kilátás, viszont szó szerinti rangadóra nem kerül sor.premier-league-icon

    Newcastle-Liverpool
    A 2. és a 11.csapat találkozik egymással ma, és a 2.helyen álló vendég csapat az, amely esélyesként fut ki a gyepre. A Liverpool és a Newcastle csapata a Premier League 8.fordulójában találkozik majd egymással.
    A Newcastle szezonja hasonló, mint a tavaly, mivel a csapatnak leginkább a kiesés elkerülése lehet a célja, nem úgy, mint 2 éve, mikor a csapat EL-t érő helyen végzett. A szarkáknál a tavaly is a sérülések jelentették a problémát, és idén sem állnak feltétlenül jól ilyen téren, mivel pl. most is hiányzik a védelem egyik legfontosabba, Coloccini, akinek még a felépülési dátuma sem ismert. A szarkák védelme az, amelyik nem mutat valami jól, mivel eleddig 12 gólt kapott a csapat, és a védelem terén a szarkahad egyértelműen az alsóházhoz tartozik, bár azt is jó tudni, hogy a City-Everton páros gurított nekik 7et, de a Hull is rúgott 3at. A Newcastle elég érdekesen játszik, mivel a nagyoktól általában kap, de a kicsik ellen is meglehetősen bizonytalan. A csapat elég hullámzó teljesítményt nyújt, és nem lehet tudni épp milyen napot fognak ki. Akiben viszont lehet bízni az Remy, aki a QPR-tól van kölcsönben, és eddig 5 gólnál tart. A támadósorban van egy problémásabb játékos, akivel az egyetlen probléma az, hogy még nem talált be:Cissé. A szenegáli játékos nagyszerű félszezont produkált, amikor megérkezett a Freiburgtól, viszont a tavaly is csak 8 gólt szerzett egész szezon alatt, idén pedig egyet se. Ami reményt adhat a szurkolóknak az az, hogy a csatár betalált a szenegáli válogatottban Elefántcsontpart ellen, bár a csapat 3-1re így is kikapott. A szarkáknak szükségük lesz most a támadóerejükre, mivel a vörösök védelme elég masszív.
    A Pool csapata nagyon jól kezdte a szezont, és jelenleg úgy állnak a 2.helyen, hogy csak a kevesebb lőtt gól miatt vannak az Arsenal mögött. A Liverpool védelme nagyon stabil lett: a szezon első 3 meccsén még gólt sem kapott a csapat, igaz, hogy ekkor csak Sturridge tudott betalálni. Azóta visszatért Suarez, ami jó hír a csapat szurkolói számára, mivel legyen akármilyen balhés is az uru, mégis a PL egyik legjobb csatára. Sturridge és Suarez már többször is nyilatkozta azt, hogy milyen jó párost alkotnak, és ezt a pályán is bemutatják, mivel a páros utolsó 2 bajnokiján mindkétszer 3-1re nyert a csapat, úgy, hogy mind a 2 támadó gólt tudott szerezni. Jó azt tudni, hogy a Newcastle védelme egész gyenge, és azt, hogy a Pool csatársora elég erős. Ezeket tudván nem várom azt, hogy a Pool feltétlenül visszafogná magát, mivel nagy esélyük van arra,hogy kiütéses győzelmet arassanak a szarkák felett. A Pool biztosítéka a kapuban van viszont, mivel Mignolet érkezésével sokkal stabilabb lett a védelem, bár Kolo Toure is segített ebben. A Liverpoolnál nagyon jóra jöhet ki ez a szezon, ha tartani tudják ezt a formát, bár a legutolsó 2 meccsén a csapat a Palace-Sunderland párosba futott, amelyeket szinte kötelező volt legyőzze. Az élmezőny harca idén az eddigieknél is kiélezettebb lesz, és minden pont nagyon sokat érhet majd a szezon végén, amikor a BL helyeket osztják. Ezt tudják a Poolnál is, és megtesznek majd mindent azért, hogy legalább a legjobb 4ben legyenek.
    Az instabil Newcastle védelem találkozik majd ma délután avval a Pool csatársorral, amely nagyon nagy formában van. Erre a meccsre alapvetően Pool győzelmet várok, viszont még simán kijöhet a 2,5 gól fölött is, vagy az, hogy a Liverpool legalább 2 gólt szerez.

    Arsenal-Norwich
    A jó formában levő ágyúsok fogadják a kiesés ellen harcoló kanárikat.
    Az Arsenalnál elég sok a sérült, viszont ennek ellenére simán kellene behúzzák a 3 pontot.
    A Norwich nemrég legyőzte a Stoke csapatát, viszont a Stoke sem épp a legveretesebb alakulat. Elég kevés gólos meccseket játszik, viszont ebből a kevés rúgott gól lehet az aggasztóbb, mivel tőlük csak a Stoke rúgott kevesebbet ezidáig.
    Az Arsenal védelme van olyan erős, hogy ezt a meccset kapott gól nélkül behúzza.
    Sima Arsenal győzelmet várok erre a meccsre, és egy több gólos győzelem is kinézhet nekik.

    Chelsea-Cardiff
    A Cardiff képes meglepetésekre, lásd a City elleni győzelem, viszont leginkább a kicsiket kellene legyőznie az újoncnak ahhoz, hogy a szezon végén simán meglegyen a bennmaradás.
    A Chelsea a szezon eleji bizonytalanság után már kezd valamelyest stabilabb formát mutatni. Csak 2 pont a lemaradásuk az 1.helytől, és Mourinho valószínű még nem tett le a bajnoki címről se.
    A Chelseanél van pár sérült, mint Schürrle, vagy Cole, de van olyan erős a keret, hogy ezt a meccset gond nélkül be tudja húzni a csapat.
    A Cardiff képes nagy meccseket játszani, viszont bárkitől ki tud kapni, mint ahogy kaptak a Newcastletól az elmúlt fordulóban.
    Nem lesz könnyű dolga a Chelseanek az újonc ellen, viszont ezt a meccset be fogja húzni a londoni alakulat.

    Everton-Hull
    A 6. és a 7. helyezett csapatok találkoznak egymással, egy jónak ígérkező mérkőzésen.
    Az Everton az elmúlt fordulóban kikapott a Citytől, köszönhetően a túlzottan defenzív mentalitásnak is. Ezen a meccsen viszont sokkal könnyebb dolguk lesz, bár nem kell félvállról venni az újonc elleni meccset.
    A Hull idén újoncként nagyon jó szezont fut, viszont a mostani 11 pontját a kisebb csapatok ellen szerezte, a nagyok ellen nem nagyon megy nekik, lévén, hogy a City és a Chelsea ellen is 0 ponttal maradtak.
    Az Everton még nem feltétlenül áll a fenn említett két csapat szintjén, viszont van egy jó formában levő Lukakujuk, akivel szerintem simán legyőzik a tigriseket.

    Manchester United-Southampton
    A MU idén nem fut Moyessal valami nagy szezont, és jelenleg csak a 9.helyen áll. Most pedig az a Southampton látogat el hozzájuk, amely az idei szezon meglepetéscsapata, és a 4.helyen áll.
    A MU csapata mindent meg fog tenni azért, hogy otthon tudja tartani a 3 pontot. A szentek elég jól erősítettek a nyáron, viszont még mindig nincsenek olyan erősek, mint a címvédő.
    Nem várok sok gólos meccset, akkor ha Boruc játszani fog, de egy kisebb sérüléssel bajlódott a lengyel kapus a héten, bár a meccsre várhatóan felépül.
    A MU-náál is van pár sérült, viszont ez nem fogja befolyásolni a hazaiakat. A vörös ördögök ha fejben össze tudják rakni a meccset, akkor kellene nyerjenek, de nem kell kizárni egy meglepetést sem.

    Stoke-West Brom
    A Stoke rossz formában van, míg a West Brom jó formában játszik már fordulók óta.
    A meccsre a 2esen kívül érdemes még egy undert bepróbálni, mivel a Stoke a bajnokság egyik legtöbb underes meccsét játszó csapat.
    A WBA-nál a csapategység lényeges, annyira kiemelkedő egyéniség náluk sincsen. Gera csapata nem játszik folyamatosan sok gólos meccseket, és leginkább 1 vagy 2 gólt rúg meccsenként, egyedül a Sunderland ellen gurítottak 3at.
    A Stoke jól nyitott a szezon elején, viszont azóta nagyon visszaesett.
    A meccsre egy vendéggyőzelmet valamint kevés gólt várok.

    Swansea-Sunderland
    A fekete macskák most cseréltek edzőt, és egy új edző érkezése mindig jót tesz a csapatnak.
    A Swansea a héten játszik Európa Liga meccset, így meglátjuk majd azt, hogy mennyire fog a bajnokságra koncentrálni, bár nem állnak olyan jó helyen a bajnokságban, hogy ne vegyék komolyan a Sunderland elleni mérkőzést.
    A Swansea erősebb, mint a Sunderland, és ezt most a pályán is bizonyítani fogják.

    West Ham-Manchester City
    A West Ham nagy meglepetést okozott avval, hogy legyőzte a Tottenham csapatát. Most jó hangulatban várják a City elleni meccset, amelyen legalább a pontszerzés gondolata jár a fejükben. Esélyük lehet is rá, mivel a Citynél a védelem elég hiányos, mivel Kompany, Demichelis és Kolarov is hiányoznak, így pedig egy fokkal könnyebb dolguk lesz. A West Ham az utóbbi időben amúgy is meglehetősen gól gazdag meccseket játszik, és most se várható egy 0-0.
    A City rendelkezik az egyik legerősebb kerettel a bajnokságban, viszont még elég hullámzó a csapat teljesítménye. Pellegrininek még idő kell ahhoz,hogy rendesen összeálljon a csapat, de ha összeáll, akkor a Cityt nagyon nehezen lehet majd legyőzni.
    Elég sok védő hiányzik a manchesteriektől, emiatt pedig sok gólos meccset várok, ahol a vendégek lesznek az esélyesek.

    Aston Villa-Tottenham
    A Spurs esélyesként lép pályára, viszont nem lesz könnyű dolguk a Villa ellen, ha nyerni akarnak.
    A hazaiaknál jó hír, hogy pályára léphet végre Benteke. A belga eddig 4 gólt szerzett a csapatnál, és várható, hogy most sem fogja magát vissza. A Villa a tavalyi borzalmas szezon után javítani akar, és az idei szezonra egy top 10es helyet várok a birminghami csapattól.
    A Spurs a BL helyet célozza meg idén, viszont ezért nagyon nagy lesz majd a harc. A Villa nem gyenge csapat, így a Spursnek nehéz dolga lesz akkor, ha mind a 3 pontot meg akarja szerezni. A Tottenham az utóbbi 2 meccsén 1 pontot szerzett csak, és most is inkább X2t próbálnák meg erre a meccsre.

    Crystal Palace-Fulham
    Elég kiesési rangadó szerű ez a mérkőzés, mivel a Fulham 7 ponttal a 17., míg a Palace 3 pontjával a 19.helyen áll.
    A Fulhamet valamivel erősebbnek érzem, köszönhetően annak is, hogy a Palace újonc, és eddig csak 1 alkalommal tudott nyerni, akkor is a 20. Sunderland ellen. A Fulham csapata a legutolsó, Stoke elleni meccset megnyerte, és most is egy hasonló kaliberű csapattal fog találkozni. Jol bennmaradást ígért a szurkolóknak, és ezért mindent meg is fog tenni.
    A Palace nem nyert mérkőzést a Sunderland elleni győzelem óta, és most sem várható az, hogy 1 pontnál többet szerezzen a hazai csapat. A Palacenál legalább a védelem lehet a probléma, mivel 16 gólt kapott eddig a hazai csapat.
    A Fulham se áll valami biztos helyen, viszont legalább 1 ponttal fog hazatérni. A Palace nincs nagy formában, és ez most se fog megváltozni.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Európa-liga, Magyar vonatkozású hírek, Sérülés

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: