• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-13.forduló-Beharangozó!



    Sok érdekes meccsre van kilátás a szombat kora délutántól vasárnap estig tartó fordulóban, amelyikben a legnagyobb meccsnek a 2.Southampton és a 3. Manchester City találkozója ígérkezik.premier-league-icon

    WBA-Arsenal
    A forduló nyitómeccsén két kevésbé jó formában levő csapat találkozik egymással.
    A WBA az elmúlt fordulóban a Chelseatől kapott elég simán, míg az Arsenal a Manchester Uniteddal maradt szemben.
    Az ágyúsok a héten javítani tudtak, mivel a Dortmund ellen nyertek 2-0-ra, ami a BL továbbjutás szempontjából nagyon sokat érhet nekik, lévén, hogy így már ott vannak a legjobb 16 között, az egyedüli kérdés csak az, hogy 1. vagy 2. helyen jutnak tovább a csoportból.
    Az Arsenal a bajnokságban kell javítson, mivel itt nem állnak már annyira fényesen, bár a 4.től még mindig csak 2 pontra vannak. Az ágyúsok ma mindenképpen nyerni akarnak, hogy így kapaszkodjanak feljebb a tabellán. Erre reális esélyük van, mivel a West Brom azért messze nem olyan erős, mint ők, még úgy se, hogy hiányzik a fél csapat az ágyúsoktól.A sérültek listáját tovább bővíti Wilshere is, aki nagyjából 3 hónapig nem játszhat.
    A kapusposzt megint érdekes kérdés, mivel a BVB ellen Martinez védett, és most is ő fog, mivel a csapat másik két kapusa jelenleg sérült.
    A meccsre Arsenal győzelmet várok. Nem állnak fényesen az ágyúsok, de az ilyen meccseket hozniuk kell, hogyha legalább a 4.helyen akarnak végezni a szezon végén.

    Burnley-Aston Villa
    Két meccsel ezelőtt azt mondtam volna, hogy 2es, de legalább X2, most viszont más idők járnak.
    A Villa az utóbbi 2 meccsén 2 pontot szerzett, és kezd valami remény mutatkozni, hogy végre kilábalhat a csapat a vereségekből.
    A probléma ott kezdődik, hogy a Burnley elmúlt 2 meccsén 6 pontot szerzett. A Stoke és a Hull sem a legerősebbek idén, viszont a Villa se képvisel túl nagy ellenállást jelenleg.
    Küzdelmes meccsre van kilátás, ahol egy under tűnik viszonylag jobb tippnek.

    Liverpool-Stoke
    Egy valamennyire fáradt csapat találkozik egy olyannal, amelyik nem a legnagyobb formában van mostanság.
    A Stoke az elmúlt fordulóban a Burnley előtt, azelőtt viszont lenyomta a Tottenhamet.
    A Stoke kiszámíthatatlannak tűnik, és ez igaz az under/over arányokra is. Nemrég még lehetett bízni abban, hogy a csapat nagyrészt undert játszik, de idén ez kicsit más, mivel a legutóbbi 5 meccsen 4 volt több, mint 3 találatos.
    A Pool a héten Szófiában játszott 2-2-es döntetlent, amivel veszélybe került a továbbjutása, mivel nyerni kell az utolsó fordulóban a Basel ellen.
    A Pool a bajnokságban se valami fényes idén, így elég kérdés az, hogy mit érdemes játszani a Stoke ellen, amely szintén elég szeszélyes.
    A meccsre talán egy 2,5 gól feletti tipp néz ki jónak, mivel a Pool és a Stoke se fukarkodtak a gólokkal mostanság.

    Manchester United-Hull
    A MU az utóbbi 2 meccsén 6 pontot gyűjtött, és most is mindenképpen nyerni akar, hogy továbbra is a BL helyen tudjon maradni.
    A Unitednál elég sok a sérült, főleg a védelemben, de még így is sokkalta erősebbek, mint a Hull, amely elvesztette legutóbbi 3 meccsét.
    A United kezd végre megindulni, és ez jó hír lehet a csapat szurkolói számára.
    Kérdés az, hogy mennyire tűnik stabilnak Van Gaal Unitedja, mennyire érdemes mostanság fogadni rá, mivel az idei évből kiindulva nem a legjobb dolog megbízni a Unitedban, még akkor sem, ha nagyon nagy formában vannak éppen.
    A helyzet viszont az, hogy a United hazai pályán azért most sem tűnik gyengének, mivel legutóbbi 5 hazai bajnokijukon 13 pontot szereztek, egyedül a Chelsea ellen nem tudtak nyerni.
    Hazai győzelmet várok ide, ami a tippmixen viszonylag jó, 1.33-as szorzóval kecsegtet.

    Swansea-Crystal Palace
    A Swansea az elmúlt körben a Citytől kapott ki,1-0-ás vezetés után, míg a Palace a Poolt tudta legyőzni.
    A Swansea erősebbnek tűnik azért most is, főleg úgy, hogy hazai pályán játszanak.
    A Palace célja a bennmaradás, és talán lehet 1 pontra esélye a csapatnak, még idegenben is, viszont a Swansea mindenképpen nyerni akar. Az Arsenalt le tudta győzni a csapat, hozzájuk képest pedig a Palace azért gyengébb játékerőt képvisel.
    A Swansea hazai pályán nyerni fog, de a Palaceban is benne van legalább 1 gól.

    West Ham-Newcastle United
    Egy közepes formában levő West Ham találkozik a Newcastle csapatával.
    A West Ham nem játszott rosszul idén, de 3 meccse nem tudtak nyerni.
    Ezzel ellentétben a Newcastle csapata sorozatban hozza a győzelmeket, úgy is, hogy 7 sérültje van a csapatnak.
    A szarkák nagy formában vannak, és ez ezen a meccsen is nagyon sokat fog számítani.
    A Newcastle legalább egy X-re jó lesz, de a bátrabbak megpróbálhatják a sima 2est is, lévén, hogy akad hiányzó a hazai csapatnál is szép számmal, és elég nagy a lendülete a csapatnak, amire érdemes építeni.

    Sunderland-Chelsea
    Országos 2es. Egy nagy formában levő és az 1.helyen álló Chelsea látogat el ahhoz a Sunderlandhez, amely bár nincs rossz formában, de azért annyira jóban se.
    A fekete macskák legutóbbi 3 meccsükön 5 pontot szereztek: legyőzték a Palacet, X az Evertonnal és a Leicesterrel.
    A Sunderland célja idén is a bennmaradás, ami sikerülni is fog a csapatnak, viszont a nagyok ellen nem feltétlenül rúghat labdába.
    A Chelsea problémája az lehet, hogy ha félvállról veszi ezt a meccset, bár úgy hiszem, hogy tanult a csapat a tavaly hibájából, amikor is a nagy csapatok ellen ment nekik, a kicsik ellen viszont kevésbé.
    A BL-ben 5 gólt gurítottak a Schalkenak, úgy, hogy a végén már pihenhetett a csapat. Ezáltal már biztos csoportelsők, így könnyebbre vehetik az utolsó meccset majd. Ez jól is jöhet nekik, mivel így is elég nehéz lesz a decemberük, köszönhetően az ünnepi meccseknek is.
    A Chelsea valamivel fáradtabb lesz most, viszont még így is le fogja győzni a fekete macskákat.

    Southampton-Manchester City
    Vasárnap délután a 2. Soton találkozik a Manchester Cityvel, amely a 3.helyen áll.
    Nagy meccsre van kilátás, mivel ha a City nyer, akkor feljöhet a 2.helyre, bár a Chelsea még így is nagyon messze van. A szentek viszont nagy formában vannak, és megpróbálják kihasználni azt, hogy a City a héten még a BL-ben játszott.
    A City nyerni tudott végül, viszont elég sokat vehetett ki belőlük a mérkőzés
    A szentek hazai pályán nagyon jók, és megpróbálnak ebből nagy hasznot húzni.A probléma Maradona sógorával lehet. A 26 éves argentin elég sérülékeny, viszont ha játszik, akkor nagyon jó játékra képes. Ezt megmutatta a Bayern ellen is, ahol mesterhármast szerzett, így tartván életben a City továbbjutási reményeit.
    Nagyon erős a Southampton védelme, viszont ezt ellensúlyozza a City erős támadósora, így inkább egy overes meccsre van kilátás.

    Tottenham-Everton
    Két Európa Ligás csapat találkozik egymással vasárnap este 5kor.
    A 8. és a 9.helyen áll a két alakulat, 17 ponttal, 2 pontra a 4.helytől.
    A Tottenham már biztos továbbjutó ott, míg az Everton már biztos csoportelső, úgy, hogy a Wolfsburgot az esélytelenek nyugalmával győzte le idegenben. (1.66 volt a farkasokra a meccs előtt)
    Az Everton az idegenbeli meccs miatt egy picivel fáradtabb lehet, viszont a támadói nagyon nagy formában várhatják a londoniak elleni mérkőzést.
    A liverpooliak szerencséje, hogy egyik támadója sem sérült most:Mirallas, Lukaku, és Eto’o is bevethető, így van bőven félnivalója a Tottenhamnek.
    Pochettinoéknál is van bőven hiányzó, ami visszahúzhatja valamennyire a csapatot, amely viszont jó formában van. A csapat legutóbbi pár meccsén nyerni tudott, viszont elég sűrű a csapatnál a 2-1-es eredmény, legyen szó akár győzelemről, akár vereségről.
    A védelme a csapatnak nem feltétlenül a legstabilabb, ez pedig utat nyithat az Everton előtt.
    A Martinez vezette Evertont érzem valamivel jobbnak a meccs előtt, de a Tottenham erre bármikor rácáfolhat. Tipikus 3 esélyes meccs, amin egy over tűnik a legjobb eredménynek.




    Témakör:
    Bajnokok Ligája, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), Sérülés

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: