• Kezdőlap
  • Ajánlott oldalak
  • Impresszum
  • Premier League-3.forduló-Beharangozó!



    A 3.fordulóban csak 9 meccs lesz, lévén, hogy a Chelsea az európai Szuperkupa miatt már korábban játszott az Aston Villa ellen.premier-league-icon

    Manchester City-Hull
    Az elmúlt fordulóban vereséget szenvedő City mindent megtesz majd azért, hogy hazai pályán ne égjen le.
    Tanulhattak az elkövetett hibákból a City játékosai, főleg az a Hart, aki nem valami nagy formában van mostanság. A védelem még mindig problémás, lévén, hogy a kapitány, Kompany még mindig nem tud pályára lépni.
    A Hull az elmúlt fordulóban nyert, 10 emberrel a Norwich ellen. Ez valamennyire feltüzelheti majd őket, viszont nem várom azt, hogy a City hazai pályán újabb pontokat szórjon el.

    Cardiff-Everton
    Meglepetés lehet egy hazai pont, bár a walesiek az elmúlt fordulóban legyőzték az ezüstérmes City csapatát. A lendület még bennük van, és most az az Everton érkezik hozzájuk, amely eddig még nem tudott nyerni, és ez valamennyire nyomhatja azért a csapatot.
    Az Everton normál körülmények között legalább egy döntetlenre jó lesz Cardiffban, viszont a csapattól egy picivel jobb startot vártak eddig a szurkolók.Ezt a játékosok is tudják, éppen ezért félő az, hogy túl nagy nyomás lesz rajtuk emiatt.

    Newcastle United-Fulham
    A szarkák most már valamivel komolyabb eredményt is kellene mutassanak hazai pályán, ha az idei szezonban nem csak a kiesés ellen akarnak harcolni. A Citytől 4et kapó Newcastle nem volt lenyűgöző a West Ham ellen, viszont most egy hozzá hasonló szintű csapat érkezik hozzá, aki ellen győznie kellene.
    A Fulham a múlt héten erősített, mivel érkezett Scott Parker a Spurstől,aki 32 éves kora ellenére erősítést jelenthet a középpályára.
    A Fulham felállása most sem fog Stekelenburggal kezdődni, viszont még így is jobban állnak a londoniak, mint a Newcastle, ahol meglehetősen sok a sérült, bár van esély arra, hogy Remy bemutatkozhasson új csapatában.
    Érdekes meccsre van kilátás, ahol várható egy vendég pontszerzés.

    Norwich-Southampton
    A szentek jól kezdték a szezont, és ezt a sorozatot annál a Norwichnál akarják majd folytatni, amely vereséget szenvedett az elmúlt fordulóban.
    A kanáriktól Bennett fog majd hiányozni, bár ő inkább csereember. A hazaiak a Ligakupában tudtak nyerni a héten, így jó hangulatban várhatják a mérkőzést. A Norwich eddig még nem tudott győzni idén, bár az Everton ellen a döntetlen nem volt rossz eredmény a nyitófordulóban. A Bury ellen a nemrég hozott Elmander volt elemében, mivel a svéd 2 gólt is tudott szerezni.
    A Southampton csapata jól kezdte a szezont, és a Norwich ellen sem esélytelen. A Norwich jó csapat, viszont ők sem álltak még annyira nagyon össze. Sok érkező volt a vendégeknél is, viszont eddig nekik jobban jött ki a lépés, bár nem volt könnyebb dolguk nekik se. A szentek is nyertek a Ligakupában, 5-1re a Barnsley ellen.
    Két sikerre éhes csapat találkozik egymással a Carrow Roadon, és igazság szerint elég kiegyensúlyozott meccsre várok.

    West Ham-Stoke
    A két csapat meccséről az első gondolat ami beugrott, hogy itt nem lesz góleső.
    A Stoke elég masszív csapat, és a West Ham sem szórja túlzottan a gólokat.
    A kalapácsosoktól hiányzik majd Diarra valamint Carroll, viszont az egykori Pool csatár idén még nem játszott, így az eddigi eredményre se volt nagy ráhatása.A West Ham otthon nem gyenge, viszont elég nehéz dolga lesz, ha egyik legjobbja nélkül akarja feltörni a masszív Stoke védelmét.
    A Stoke eddig se gólesővel szórakoztatta szurkolóit, hanem inkább kemény védelmével. A csapatból a nem túl használt Ness fog hiányozni. A Stoke várhatóan elégedett lenne egy ponttal is, és nem hiszek abban, hogy túlzottan támadna,inkább átengedi a kezdeményezést a hazai csapatnak.
    Nem sok gólt várok erre a meccsre. Egy 0-0ás eredménnynél sem lennék túlzottan meglepődve, mivel a Stoke defenzívebb, míg a West Ham nincs túl nagy formában még.

    Crystal Palace-Sunderland
    Küzdelmes meccsre lehet számítani a Selhurst Parkban, ahol mindkét csapat több hiányzóval számolhat.
    A Palace nem a legjobb előjelekkel várhatja a meccset, mivel eddig nem tudott még pontot sem szerezni a csapat, és a hétközi Ligakupa meccsen sem tudott nyerni a League One-beli Bristol ellen. Ez is mutatja, hogy nincs valami nagy formában Király Gábor egykori csapata, és most sem lesz könnyű dolga.
    A Sunderland az elmúlt fordulóban megszerezte első pontját, és a győzelem sem elérhetetlen most számukra a Palace ellen. Jobb csapat, mint a hazaiak, és valamivel jobb formában is várják a meccset, miután legyőzték a Ligakupában a Milton Keynes Donst hétközben 4-2re.
    Az X2 ideális tipp lehet erre a meccsre, viszont aki inkább a kockázatot keresi, az bevállalhat egy sima 2est is. Erősebb a Sunderland, és ezt most meg is akarja mutatni a pályán Paolo Di Canio csapata.

    Liverpool-Manchester UnitedWEEKEND PREVIEW SPLIT:
    A forduló legnagyobb meccsére vasárnap kerül majd sor az Anfield Roadon, ahol két jó formában levő csapat találkozik majd egymással.
    A Liverpool eddig 2 győzelmet szerzett, mindkét meccsen 1-0ra tudott nyerni Brendan Rodgers csapata, így elég nagy dicséret illeti a védelmet. Sturridge van elég jó formában a támadósorban, mivel az egykori City játékos szerezte mindkét gólt eddig. A csapathoz érkező játékosok közül Mignolet teljesít eddig nagyon jól, mivel mindkét meccsen lehúzta a rolót. Ez a védelem érdeme is, bár a belga már 11est is fogott az idén. A vörösöktől hiányozni fog 2 uruguayi játékos:Coates sérülés, Suarez pedig eltiltás miatt. A támadó körül valamelyest nagyobb a nyugalom most, úgy, hogy egész nyáron a távozásáról cikkeztek. Még van ideje leigazolni más csapatnak, viszont pár meccset még ki kell majd hagyjon. A Ligakupában a Notts County nehezítette meg a Pool életét, mivel csak 120 perc után tudott továbbjutni a hazai csapat, úgy, hogy már a 29.percben 2-0 volt az állás. Meglátjuk mennyit vett ki a csapatból a 120 perc.
    A Manchester United játszott a hét elején elég sótlan meccsen 0-0át a Chelseavel, viszont most várhatóan megpróbálnak nyerni. Nem lesz könnyű dolguk, mivel a Pool nagyon rég nem indult már BL-ben, és idén a jó kezdet után minden esélyük megvan erre, és azt sem kell elfelejteni, hogy sikeréhes játékosok vannak most a Liverpoolnál.A MU-nál több sérült is van, viszont a 4 hiányzó idén még nem játszott a bajnokságban. Itt van viszont Rooney, aki maradni akar, és ez várhatóan a játékának is jót fog tenni majd, mivel már valami magabiztosabb lehet az egykori Everton játékos. Erre szükség is van, mivel nem lesz könnyű meccsük a Liverpool ellen.
    Várhatóan a MU-tól most is gólokat várnak a szurkolók, amit szállítani is fognak. A Pool védelme most elég nagy próbatételnek lesz kitéve, és ha ezt megállja, akkor már komolyabban lehet számolni velük. Tipikus 3 esélyes meccs, amin bármilyen eredmény születhet.

    West Brom-Swansea
    Sok gólos meccset várok, mivel mindkét csapatnak égető szüksége van a pontra a rosszabb szezonkezdet után.
    A WBA nem találja még az igazi gólvágóját. Bár a csapat védelme nem rossz, de egy jó befejező ember nélkül nem sok mindenre tud majd menni a csapat. Anelka lehetett volna erre talán a megoldás, de a veterán csatárt nagyon megviselte ügynöke halála, így még nem lehet tudni azt, hogy mi is lesz vele.
    A Swansea jelenleg tök utolsó, úgy, hogy a csapat eleddig meglehetősen nehéz meccseket játszott. A WBA viszont elég elérhető, így ha most sem mutatnak semmit, akkor már lehet érezni azt, hogy nem épp a legerősebb szezonra készülhet a Swansea. A hattyúk a héten az EL-ben kaptak ki a Petrolultól, viszont a hazai 5-1 után így is nagyon sima volt a továbbjutás. A csapat így nem is kellett túlzottan széthajtsa magát a továbbjutásért.
    Két kevésbé jó pozícióban álló csapat találkozik majd egymással vasárnap. A Swansea erősebb és ezt most a pályán is kell, hogy bizonyítson. A hattyúk várhatóan támadólag fognak fellépni a WBA ellen, amely klasszis csatár nélkül inkább a védelemre helyezi majd a hangsúlyt.

    Arsenal-Tottenham
    A két londoni csapat rangadóján gól gazdag mérkőzésre lehet számítani, bár a Spurs eddig ilyen téren nem csillogott.
    A Spurs két nagyszerű üzletet ütött nyélbe a héten, mivel jött a védelembe Chiriches, valamint a támadószekcióba Lamela, így Bale távozása elé már nem nagyon gördít semmi sem akadályt. Ez eddig se zavarta túlzottan a csapatot, mivel 2 meccs után 6 pontja van AVB csapatának. A támadások még nem mennek annyira simán, viszont az Arsenal van olyan erős, hogy a csapat gyenge pontjait ki tudja majd hozni.
    Az Arsenal támadóbb szellemben játszik, és most nem lesz könnyű dolguk, mivel a Spurs idén eddig meglehetősen védekező szellemben játszott. Arsene Wenger csapata a héten simán bejutott a BL csoportkörbe, így egy fokkal nyugodtabban várhatják a hétvégét, bár az idegenbeli 3-0 után nagy izgulnivalója már nem volt a csapatnak. Az Arsenal leigazolta ingyen Flaminit, aki része volt a 2007/08as bajnoki menetelésnek is, és ezt szeretné megismételni a francia. Meglátjuk mire mennek.
    Izgalmas és kiélezett meccs várható vasárnap késő délutánra. Sok gólra számítok, de a Tottenham tűnik egy kicsit esélyesebbnek most.




    Témakör:
    Átigazolások, Bajnokok Ligája, Egyéb kupák, Európa-liga, Premier Liga (élvonal), The Championship (másodosztály)

    Mit szólsz hozzá?

    Név: (kötelező)

    E-mail: (kötelező)

    Hozzászólások



    További cikkek: